Zuid-Afrika Reisgids

Zuid-Afrika, Afrika

Kaapstad Chapmans Peak Scenic Drive, Zuid-Afrika

Maak een rondreis door Zuid-Afrika en ontdek het Afrikaanse leven. Van wildlife tot cultuur en adembenemende landschappen tot steden als Kaapstad en Johannesburg. Spot de Big Five in het Krugerpark, bezoek de townships, beklim de Tafelberg in Kaapstad of bezoek Robbeneiland waar Nelson Mandela gevangen zat. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden in Zuid-Afrika. 

Algemene informatie

REISTIJD: Zowel naar Johannesburg als Kaapstad is het zo’n 11 uur vliegen.
VALUTA: Zuid-Afrikaanse Rand
TIJDSVERSCHIL: Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil, in de winter is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.
HOOFDSTAD: Zuid-Afrika is een parlementaire republiek en heeft 3 hoofdsteden: Pretoria (uitvoerende macht), Kaapstad (wetgevende macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht)
LIGGING: het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten liggen Swaziland en Mozambique en de onafhankelijk staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten. Verder wordt Zuid-Afrika omringd door twee oceanen: de Atlantische Oceaan in het westen en de Indische Oceaan in het oosten en zuiden.
INWONERS: 59 miljoen

VISUM: Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je als toerist geen visum nodig voor Zuid-Afrika. Wel moet je paspoort bij binnenkomst nog minimaal 30 dagen geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

KAAPSTAD

ALGEMEEN

Pakketreizen

Het makkelijkst is het om een pakketreis of rondreis te boeken waarbij zowel je vliegreis als de accommodatie bij de reissom inbegrepen is. Diverse reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar Zuid-Afrika, vaak in combinatie met bijvoorbeeld Swaziland of een rondreis door Namibië en Botswana, maar ook een vakantie in Kaapstad en omgeving:

Vliegtickets

Ook kun je een losse vlucht plus verblijf boeken naar Zuid-Afrika. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl. Hier vind je tickets naar Kaapstad en Johannesburg.

Huurauto

Voor een huurauto in Zuid-Afrika kun je onder andere terecht bij Sunny Cars.

Kaapstad Bo-kaap, Zuid-Afrika

Accommodaties

In Kaapstad, Bloemfontein of Pretoria vind je prima hotels en appartementen. Deze boek je heel eenvoudig via:

Overnachten in Kaapstad

Zelf sliep ik in Kaapstad in het Marriott Hotel Crystal Towers. Hoewel het buiten het stadscentrum ligt, rijd je met een uber zo overal naartoe.

Excursies en tours

Als je hebt gekozen voor een pakketreis dan kun je via de touroperator vaak excursies en tourtjes boeken. Wil je liever zelf iets regelen? Via GetyourGuide kun je ook eenvoudig een tour of rondleiding boeken. Zoals:

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

ZUID-AFRIKA

Tips en inspiratie Zuid-AfrikaKaapstad, Zuid-Afrika in 3 dagenMooiste routes voor roadtripsSafari in Afrika Serengeti Tanzania

Handige reisgidsen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

cshow


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *