Boeken die je meenemen op een culinaire wereldreis

Boeken, Brazilië, Eten, India, Italië, Libanon, Lifestyle, Marokko, Spanje, Travel, Verenigde Staten, Vietnam

Boeken die je meenemen op een culinaire wereldreis

Zet je tanden in een onvervalste Amerikaanse hamburger, zet je zintuigen op scherp met geurige Indiase curry’s en waan je in Cuba met een glas Margarita. Uiteraard zoals ze dat alleen in Hotel Inglaterra in Havana schenken. Kookboeken boordevol gerechten die je doen watertanden en je meenemen op een culinaire wereldreis.

Haal de wereld(gerechten) in huis

Als we niet op reis kunnen, brengen we die magische bestemmingen hier naar toe. Naar je eigen keuken om precies te zijn. Deze gerechten halen niet alleen de innerlijke keukenprins(es) in je naar boven, ze nemen je ook mee op een culinaire wereldreis.

Boeken die je meenemen op een culinaire wereldreis

Uit India

Van geurige curry’s tot smaakvolle desserts

De kaft en de foto’s zijn zó kleurrijk dat je je alleen al bij het zien van dit kookboek in India waant. Elke pagina is een feest om naar te kijken en de recepten zijn verrassend. Ook qua indeling: we gaan van zout en bitter naar zuur, gekruid en zoet. Van Palak Patta Chaat, geurige curry’s en masala’s tot krab in kokos-chilisaus en pistache-ijs. Je kunt mij wegdragen!

Reishonger

Een reis rond de wereld in 65 recepten

Sabine van OhMyFoodness heeft zo haar favoriete internationale recepten. Aan de hand daarvan neemt ze je mee op wereldreis. Wel 65 verrukkelijke recepten lang. Het ene moment sta je streetfood te eten in Japan, dan weer zet je je tanden in een heuse Amerikaanse burger of geniet je van een Italiaanse pasta of Spaanse paella. Stuk voor stuk eenvoudige recepten aangevuld met persoonlijke reisverhalen.

Een culinaire wereldreis

In meer dan 120 gerechten de wereld rond

Dit kookboek telt maar liefst 350 pagina’s met 120 gerechten. Tijdens deze culinaire wereldreis ontdek je de fijnste gerechten: je proeft van de Braziliaanse zwarte bonenschotel Feijoada, zet je tanden in een stevige Catalaanse tortilla de butifarra en zet je lippen aan een glaasje Margarita met bloedsinaasappel. Uiteraard zoals je die drinkt in het befaamde Hotel Inglaterra in Havana, Cuba. Behalve deze wereldrecepten neemt chefkok Allegra McEvedy van al haar exotische bestemmingen ook een ander souvenir mee: een mes.

China Modern

100 Recepten Voor De Eenentwintigste Eeuw

Feestje hoor, dit Chinese kookboek van Ching-He Huang! Klassieke Chinese gerechten heeft ze in een nieuw jasje gestoken. Wat denk je van een salade Nicoise met tonijn in Oosterse stijl, Chinese paddestoelen-omelet of Vietnamese rijstrolletjes? Ze laat zien hoe klassieke Chinese recepten zijn beïnvloed door onder andere de Japanse en Vietnamese keuken. Fijn ook om te ontdekken dat je met een aantal simpele ingrediënten als soja, rijstazijn en hoisinsaus je eten eenvoudig een Aziatisch tintje kunt geven. Eet smakelijk!

The Lebanese Cookbook (Engels)

Exploring the food of Lebanon, Syria and Jordan

De versie van het Libanese kookboek dat ik heb, is helaas niet meer verkrijgbaar. Wel is er dit nieuwe Lebanese Cookbook. Hierin vind je uiteraard alle typisch Libanese recepten. Om je vingers bij af te likken. Mijn favorieten zijn de frisse fatoush, moutabal, pittige falafel en de klassieker: kibbeh. Alle recepten zijn wel in het Engels.

Uit de keuken van Fatima

Makkelijke Marokkaanse recepten & andere lekkernijen

Fatima blogt al een aantal jaren over smakelijke Marokkaanse gerechten. Deze zijn nu ook gebundeld in haar boek ‘Uit de keuken van Fatima’. Van klassiekers als harira, kip uit de oven tot zoete deegwaren. Of je nu beginner bent of al langer in de keuken staat, haar recepten zijn eenvoudig te volgen. Omdat veel Marokkanen uit de losse pols koken, is het een verademing dat ze in haar recepten hoeveelheden aangeeft.

Miljuschka’s Street Food Vietnam

Een ontdekkingsreis door de veelzijdige Vietnamese keuken

Heb je Miljuschka gevolgd tijdens haar kookprogramma’s bij 24Kitchen? Dan zullen deze recepten je vast bekend voorkomen. Dit kookboek is een verzameling van recepten van haar culinaire ontdekkingsreis door Vietnam. Ze doorkruist het land van noord naar zuid en koopt bij eetstalletjes op straat lokale gerechten zoals pho en banh mi. Thuis maakt ze haar eigen versie van het gerecht, gebaseerd op datgene wat ze in Vietnam gezien en geproefd heeft.

Mama mia, ik kook zélf!

Pasta, Pizza En Nog Véél Meer Lekkers Om Zelf Te Maken

Voor de kleine chefs! Dit kookboek is namelijk speciaal voor jonge lekkerbekken die houden van kokkerellen. De gerechten kunnen ze helemaal zélf maken. Af en toe staat er een opmerking bij als: ‘vraag een volwassene het vuur aan te steken’. Leuk om je kind(eren) te leren hoe leuk en lekker koken (en eten) is. Van eenvoudige pasta’s, tosti’s en lekkere zalmspiesjes tot heuse Italiaanse panzanella: salade met tomaat en brood. Allemaal met een Italiaans tintje. Mama mia!
Boeken die je meenemen op een culinaire wereldreis

Meer lezen (of eten)?

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay.

 

 


2 comments on “Boeken die je meenemen op een culinaire wereldreis

  1. Simone schreef:

    Miljuschka’s Street Food Vietnam is echt een goed boek! Ik ben in Vietnam geweest en alles smaakt net zoals daar :)

    • Neneh schreef:

      Leuk! Ik kan hetzelfde zeggen van het Indiase kookboek. Je waant jezelf weer in de straten van Delhi. Al vind ik het soms wat lastig om alle ingrediënten hier in Nederland te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *