Libanees restaurant Fatoush, Groningen

Eten, Europa, Nederland

Libanees restaurant Fatoush, Groningen
Het is vrijdagavond als we met z’n drieën door de stromende regen richting Libanees restaurant Fatoush lopen dat gerund wordt door eigenaren Mazen en Ali. Groningens best bewaarde geheim opende in september 2016 haar deuren.


Zo heel geheim blijkt Libanees restaurant Fatoush in Groningen bij aankomst niet meer te zijn, getuige de vele mensen die hun weg hier naartoe hebben gevonden. Het restaurant zit vrijwel vol, maar gelukkig hebben wij gereserveerd!

Eten zoals in Beirut

We bestellen mezzes, typisch Libanese tapas. Het eten is hier bij Fatoush verrukkelijk en “exact zoals thuis in Libanon”, aldus mijn uit Beirut afkomstige vriendin. “Alles smaakt hier precies zoals mijn moeder het thuis in haar keuken in Beirut maakt. It’s really good!” Onze hele tafel staat tjokvol schaaltjes gevuld met de heerlijkste hapjes. Van Tabouleh, Soujok (pittige worstjes) en Batata Harra (aardappelen) tot Makanek (lamsworstjes), Hommus, Swish Tawouk (gemarineerde kip), Kafta en natuurlijk Kibeh Meklieh. Om je vingers bij af te likken!

Verrukkelijk zuur

De Libanese Tabouleh kun je op geen enkele manier vergelijken met de tabouleh die je geserveerd krijgt in de meeste andere restaurants. Sterker nog: het is zoeken naar de tabouleh, want hoofdingrediënt van dit smakelijke gerecht is peterselie. Mijn persoonlijke favoriet is Kibeh Meklieh, balletjes gevult met heel fijn gesneden vlees en burgul. Daarna worden ze gefrituurd. Hoe dunner het korstje, hoe beter de Kibeh Meklieh. En had ik al gezegd dat Libanezen nogal van zuur houden?! In ieder gerecht is op een of andere manier iets van zuur of citroen verwerkt. Zo zijn de aardappelen besprenkeld met een dressing van onder andere citroensap, worden de verrukkelijke lamsworstjes geserveerd met een zure saus van granaatappel en zijn zelfs de groenten (zoals de bloemkool) zuur.

Libanees restaurant Fatoush, Groningen

Ik ben verrast door de verrukkelijke gerechten in dit bijzondere, betaalbare restaurant en hoef dan ook niet te benadrukken dat als je in Groningen bent, dit restaurant een absolute must is.
Ook als je van plan bent naar Beirut, Libanon te vertrekken, dan is Fatoush een fijn voorafje voor je trip. Oh, en met een beetje geluk kom je op een avond dat je tijdens jouw diner kunt genieten van heupwiegende buikdanseressen voor een instant Libanese sfeer. Wat wil je nog meer?!

Fatoush | Damsterdiep 15, Groningen | Meer info

Meer lezen?
BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *