Libanees restaurant Fatoush: het best bewaarde geheim van Groningen

Eten, Europa, Nederland

Libanees restaurant Fatoush, Groningen
Het is vrijdagavond als we met z’n drieën door de stromende regen richting Libanees restaurant Fatoush lopen dat wordt gerund door eigenaren Mazen en Ali. Groningen’s best bewaarde geheim opende in 2016 haar deuren.

Het best bewaarde geheim van Groningen

Zo heel geheim blijkt Libanees restaurant Fatoush in Groningen bij aankomst niet meer te zijn, getuige de vele mensen die hun weg hier naartoe hebben gevonden. Het restaurant zit vrijwel vol, maar gelukkig hebben wij gereserveerd.

Lees ook: 15x wat te doen in Libanon
En: wat te doen in de stad Groningen
Plus: bijzondere overnachtingsplekken in de stad Groningen

Eten zoals in Beiroet

We bestellen mezzes, typisch Libanese tapas. Het eten is hier bij Fatoush verrukkelijk en “exact zoals thuis in Libanon”, aldus mijn uit Beiroet afkomstige vriendin. “Alles smaakt hier precies zoals mijn moeder het thuis in haar keuken in Beiroet maakt. It’s really good!” Onze hele tafel staat tjokvol schaaltjes gevuld met de heerlijkste hapjes. Van Tabouleh, Soujok (pittige worstjes) en Batata Harra (aardappelen) tot Makanek (lamsworstjes), Hommus, Swish Tawouk (gemarineerde kip), Kafta en natuurlijk Kibeh Meklieh. Om je vingers bij af te likken!

Lees ook: bijzonder Beiroet

Libanees Restaurant Fatoush Groningen Kibbeh Meklieh

Libanese tabouleh en kibbeh

De Libanese Tabouleh kun je op geen enkele manier vergelijken met de tabouleh die je geserveerd krijgt in de meeste andere restaurants. Sterker nog: het is zoeken naar de tabouleh, want hoofdingrediënt van dit smakelijke gerecht is peterselie.

Mijn persoonlijke favoriet is Kibbeh Meklieh, balletjes gevuld met heel fijn gesneden vlees en burgul. Daarna worden ze gefrituurd. Hoe dunner het korstje, hoe beter de Kibbeh Meklieh. En had ik al gezegd dat Libanezen nogal van zuur houden?! In ieder gerecht is op een of andere manier iets van zuur of citroen verwerkt. Zo zijn de aardappelen besprenkeld met een dressing van onder andere citroensap, worden de verrukkelijke lamsworstjes geserveerd met een zure saus van granaatappel en zijn zelfs de groenten (zoals de bloemkool) zuur.

Fatoush: herinneringen aan Libanon

Ik ben verrast door de verrukkelijke gerechten in dit bijzondere, betaalbare restaurant en hoef dan ook niet te benadrukken dat als je in Groningen bent, dit restaurant een absolute must is. Ook als je van plan bent naar Libanon te vertrekken, is Fatoush een fijn voorafje voor je trip. Bij Libanees restaurant Fatoush kun je genieten van de Libanese sfeer én verrukkelijk eten.

Libanees restaurant Fatoush | Damsterdiep 15, Groningen

Meer inspiratie voor je reis naar Libanon

Libanees restaurant Fatoush in Groningen onthouden

Libanees restaurant Fatoush GroningenDit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *