7 wandelroutes in het Amsterdamse Bos

Nederland

7 wandelroutes in het Amsterdamse Bos, Amsterdam

Onder de rook van Amsterdam ligt het Amsterdamse Bos. Er zijn hier zoveel plekjes waar je je even terug kunt trekken en onderdompelen in de natuur. Ergens doet het denken aan Central Park in New York, maar dan drie maal zo groot. Het maakt eigenlijk niet uit welke route je kiest, alles is er even prachtig. Dit zijn de 7 wandelroutes in het Amsterdamse Bos.

Amsterdamse Bos koolzaad

1. De oude Polderwandeling of Koenenwandeling (blauw) – 7 km

Stap terug in de tijd en zet je schreden op de Oude Polderwandeling. Vroeger zag het polderlandschap er zo uit. Je start je wandelroute bij Grand Café de Bosbaan. Onderweg kun je bij De Oeverlanden vogels spotten en een hapje eten bij Boerderij Meerzicht. Delen van deze wandeling zijn niet toegankelijk voor honden.

2. Heuvelwandeling (geel) – 6 km

Baan je weg over groene grasvelden, langs waterpartijen en glooiende hellingen die zijn aangelegd in Engelse Landschapsstijl. De heuvelwandeling is een gevarieerde route. Ook hiervan zijn sommige stukken niet toegankelijk voor honden. Je start de heuvelwandeling bij De Boswinkel.

Amsterdamse Bos Vogeleiland

3. Boerderijwandeling & Vogeleiland (oranje) – 5 km

Kom je in mei dan staat alles in het Amsterdamse Bos in bloei: de bomen kleuren duizend tinten groen en steken scherp af tegen het knalgele koolzaad en de witte bloempjes van de daslook. Vooral Vogeleiland is een oase van rust. Alles staat hier in mei in het teken van… daslook. Een geurige wandeling waarbij je het idee hebt dat je je in knoflook wentelt.
Officieel start de route bij Boerderij Meerzicht, maar wij zetten de auto neer bij de parkeerplaats van de Geitenboerderij en wandelden vanaf hier het rondje (al stonden we meer stil om foto’s te schieten). Halverwege namen we ook een kijkje bij het Bostheater dat er in coronatijd stilletjes en verlaten bij lag.

Amsterdamse Bos bostheater

4. De Vijverwandeling (rood) – 4 km

Hartje Amsterdamse Bos vind je de Kleine en Grote Vijver. Dé plek voor dromers en romantici. Je start je route aan het einde van de Duizendmeterweg bij de kiosk van de Grote Vijver die je rond de vijvers leidt. Onderweg zijn er wat leuke plekjes om even weg te dromen…

Amsterdamse Bos, Amsterdam

5. Hooglanderwandeling of natuurboswandeling (roze) – 4, 6 of 9 km

Het Schinkelbos in het zuiden is een stuk polderland waar hooglanders grazen en dat later werd toegevoegd aan het Amsterdamse Bos. Je kunt kiezen uit een wandelroute zonder het Schinkelbos (4 km), mét Schinkelbos (6 km) of een route door het Schinkelbos plus de molen (9 km). Je start je route op de zuidelijke parkeerplaats Radarterrein (fuchsia-roze route).

6. Poelwandeling en Bloesempark (groen) – 5 km

Het zuidoosten van het Amsterdamse Bos bestaat uit de Oeverlanden. Daar waar je de Poelwandeling en Bloesempark route kunt lopen. In dit oerlandschap van moerassen en berkenbossen krijg je een idee hoe het landschap rond Amsterdam er eeuwen geleden uit zag. Je wandelroute start bij de parkeerplaats van Kleine Poel. Vanaf eind maart / begin april staat de Japanse kersenbloesem hier volop in bloei. Een plaatje om te zien!

7. Lange Boswandeling (paars) – 15 km

Als je zin hebt in een lekker lange boswandeling, is deze route iets voor jou. Tijdens deze route zie je het hele Amsterdamse Bos aan je voorbij komen.

Wandelingen in het Amsterdamse Bos

De markering van de wandelroutes is niet overal duidelijk. Routebeschrijvingen en een kaart van deze wandelroutes kun je voor € 1,50 kopen bij De Boswinkel bij de ingang van het Amsterdamse Bos. Meer informatie over de routes en een interactieve kaart vind je op de website van het Amsterdamse Bos.

Natuurhuisje Amsterdam-Zuid

In de buurt van Amsterdam overnachten?

Wil je niet hartje Amsterdam overnachten, maar liever iets daarbuiten en in de natuur? Dan is dit prachtige vakantiehuisje aan de rand van Amsterdam een aanrader. Je krijgt the best of both worlds, want dit huisje wordt omringd door weilanden en toch ben je ook zo in Amsterdam.

Amsterdamse Bos Irene

Meer lezen?

wandelroutes Amsterdamse bos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *