10x leukste films vol reisinspiratie op Youtube

Film

films met reisinspiratie op YouTube
Op YouTube barst het van de films en documentaires vol gratis reisinspiratie. Om heerlijk bij weg te dromen of om inspiratie op te doen voor je volgende reis.

Mooiste reisfilms op youtube Expedition Hapiness

Gratis films vol reisinspiratie op youtube

Er is namelijk altijd wel een reden om een heel weekend reisfilms op youtube te kijken: omdat je bankrekening leeg is, omdat er altijd iets te dromen blijft of om inspiratie op te doen voor je volgende trip. Dit zijn de leukste gratis films en documentaires vol reisinspiratie op YouTube!

1. Homemade Wanderlust – Jessica Mills

Wandelen zit Jessica “Dixie” Mills uit Alabama (USA) in het bloed. Op haar YouTube kanaal Homemade Wanderlust neemt ze je mee tijdens al haar hikes. En dat zijn er nogal wat. Ze liep de Appalachian Trail en de Continental Divide Trail, maar ook de pelgrimsroute Camino de Santiago. Daarnaast laat ze je zien welke spullen onmisbaar zijn als je gaat hiken. Een goede serie dus boordevol reisinspiratie op youtube.

2. Our Planet – Netflix

Netflix heeft een aantal documentaires op youtube gezet die je nu gratis kunt bekijken. Zoals de miniserie Our Planet bijvoorbeeld, door niemand minder ingesproken dan Sir David Attenborough. Van ‘Forests’ tot ‘Coastal Seas’ en ‘Jungles’. Volop reisinspiratie op youtube.

3. Travel Documentaries – Karl Watson

Geen hap-snap video’s voor de Engelsman Karl Watson, maar uitgebreide Travel Documentaries. In 2013 maakte hij zijn eerste video’s van zijn wereldreis. Dit werd zo’n groot succes dat hij besloot al filmend door de wereld te trekken. De afleveringen van gemiddeld een uur bestrijken ongeveer één reisweek. Dit is deel 1 van zijn rondreis door Vietnam per motor. Wedden dat je de rest ook wilt zien? Geniet van al deze reisinspiratie op youtube!

4. Reisfilms – Fox Verre Reizen

Fox Verre Reizen besloot om hun reisfilms online te zetten. En dat levert een aantal fijne afleveringen op. Zoals deze over het wilde Canada. Als dat geen fijne reisinspiratie op youtube is!

5. The Ultimate America Roadtrip

In 21 dagen rijdt Danny McGee met z’n vriendin 5000 miles van Colorado naar Vancouver en terug. Het is op een fijne manier gefilmd en je krijgt zo’n zin om ook in de camper of auto te stappen en de brede wegen van Amerika en Canada te trotseren. Meereizen met hun ultieme roadtrip doe je op hun YouTube kanaal.

6. Best of Europe – Rick Steve

Rick Steve is een autoriteit op het gebied van reisvideo’s. Z’n eerste video kwam 10 (!) jaar geleden al online. Daarmee is het een van de oudste kanalen met reisinspiratie op YouTube. Zijn manier van filmen is misschien wat ouderwets en traag, maar daarom niet minder interessant. In Rick Steves’ Best of Europe neemt hij je mee door heel Europa: van het zuidoosten van Engeland tot het Franse Chamonix en naar Berlijn. Heel eerlijk? Er is bijna geen plek in Europa te vinden waar Rick niet is geweest.

7. Fun for Louis

Een van die films vol reisinspiratie op youtube is Fun for Louis. Samen met vriend JP vliegt hij de hele wereld over en zet zijn verslag daarvan op zijn YouTube kanaal Fun for Louis. Verslavend? Reken maar. Dit is alvast deel 1.

8. Films vol reisinspiratie: Expedia

Dromen over azuurblauwe wateren van Fiji of Bora Bora, de ruige natuur van IJsland verkennen of rondtoeren in een oldtimer in Cuba. Op het YouTube kanaal van Expedia vind je informatieve video’s over tal van bestemmingen over de hele wereld. Wel een tikkeltje gelikt en soms met een verschrikkelijke voice-over, but who cares? Vooral als je snel info wilt verzamelen. En om bij weg te dromen uiteraard. Zoals deze over Bora Bora in Frans Polynesië.

9. Pacific Crest Trail Documentary

Laat je meeslepen en meevoeren over de Pacific Crest Trail. Fransman Anthony Jouannic liep in 6 maanden van de Mexicaanse grens naar Canada en maakte er deze documentaire over. Alle 4270 kilometers verslind je in 57 minuten.

10. Rail Away

De trage vertelwijze en treinen die zich soms als een galante dame, dan weer als een sjokkende oude man voortbewegen, zorgen ervoor dat de serie Rail Away een rustgevend effect op je heeft. Reis mee op de kadans van een stoomtrein, stap aan boord van de luxe Rocky Mountaineer in de Canadese Rockies of ontdek Noord-India met de Himalaya Toy Train. Dé serie voor treinfanaten en liefhebbers van nostalgie. Je vindt dus meer dan genoeg reisinspiratie op youtube.

Meer films vol reisinspiratie?

Behalve gratis reisinspiratie op YouTube vind je ook tal van films op Netflix die de moeite waard zijn. En heel soms, als ik een film echt boeiend vind, koop ik em gewoon op dvd.

Reisfilms op youtube bewaren

10x inspirerende reisfilms op youtube

De mooiste reisfilms en soundtracks

cshow
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *