9x leukste reisfilms op Netflix

Film

Mooiste reisfilms Netflix Expedition Hapiness
Ontdek inspirerende documentaires en reisfilms op Netflix. Omdat er altijd een goede reden is om reisfilms te kijken: omdat je even geen geld hebt voor een vakantie, om lekker bij weg te dromen of om inspiratie op te doen voor jouw volgende reis.

9x leukste reisfilms op Netflix

Leukste reisfilms op Netflix

Eerder schreef ik al over gratis reisinspiratie die je kunt vinden op YouTube. Maar als je een Netflix account hebt, is dat ook fijn. Daarom: 9 inspirerende documentaires en reisfilms op Netflix.

1. Expedition Happiness

Het Duitse stel Felix en z’n vriendin Selima bouwen een 13 meter lange schoolbus om tot een camper en trekken daarmee door Canada, Alaska en langs de Amerikaanse kust richting Mexico. Hond Rudi toert met hen mee. Van de reis houden ze een videodagboek bij. Leuk weetje: Selima schrijft onder artiestennaam Mogli tijdens de roadtrip muziek dat ook meteen als soundtrack dient voor Expedition Happiness.

Inspiratie: zelf een roadtrip maken door West-Amerika

2. Pedal the world

Dezelfde Felix Starck (van Expedition Happiness) maakte al eerder een documentaire. In Pedal the World verkent hij de wereld op de fiets. Ongetraind start hij in 2013 aan een 18.000 km lange tocht waarbij hij 22 landen doorkruist. Zijn droom? Het ontdekken van deze aardbol en proeven van absolute vrijheid! Waar hebben we dat eerder gehoord? Precies ja, dat was ook de drijfveer van Alexander McCandless voor zijn reis Into The Wild.

3. National Parks Adventure

Ontdek de wondere wereld en het ontstaan van Amerika’s Nationale Parken in deze documentaire. De reis neemt je mee naar de hoge sequoia’s van Yosemite en de pruttelende, kleurrijke poelen van Yellowstone naar de oranje hoodoos van Bryce Canyon National Park. Met de prettige voice over van Robert Redford.

4. The Last Shaman

De Amerikaanse James leidt een veelbelovend leven als hij plots depressief wordt en suïcidale gedachten krijgt. Van traditionele, westerse behandelingen wil hij niets weten. Daarom reist hij af naar het Amazonegebied op zoek naar eeuwenoude rituelen die hem kunnen helpen.

5. Eat Pray Love

Een leuke vent, huis en carrière: Elizabeth Gilbert heeft schijnbaar alles. Toch benauwt het leven en haar huwelijk haar. Nadat ze een nacht huilend op de badkamervloer heeft doorgebracht, besluit ze om te scheiden en haar hart te volgen. Ze gaat een jaar lang reizen op zoek naar zingeving. In Italië geniet ze van verrukkelijk eten, India staat in het teken van meditatie en geduld en in Bali ontdekt ze de liefde. Eat, Pray, Love is een verfilming van het gelijknamige boek en gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Lees ook: romans die je meenemen op reis
En: mind traveling films

6. Street Food

Liefde gaat door de maag. Tenminste, bij mij wel. Wat mij betreft is dit dan ook de ultieme manier om een nieuwe cultuur te leren kennen: door je tanden te zetten in lokale gerechten. Street Food neemt je mee over de hele wereld op zoek naar dé gerechten die je doen watertanden.

7. Untamed Romania

Bij het zien van deze 1,5 uur durende natuurdocumentaire krijg je zowaar het idee dat je in Canada bent, maar dan om de hoek. Zwarte beren, wilde zwijnen en herten tegen een achtergrond van dichte, groene wouden, het hooggebergte van de Karpaten en blauwe bergmeren leveren een prachtige documentaire op over een relatief onbekend gebied: Untamed Romania!

8. Tales by light

In 2015 sloegen Canon Australië en National Geographic de handen ineen en besloten een serie over fotografen te maken. In de 6-delige serie reizen fotografen en filmmakers naar alle uithoeken van de wereld. Tales by Light vertelt het verhaal achter de foto: over het urenlange wachten en extreme omstandigheden voor dat ene perfecte shot. Droom weg bij prachtige beelden van wilde dieren, zonsopkomsten en vulkanen. Een unieke serie die inmiddels 3 seizoenen telt.

9. The Bucket List

Altijd al willen weten waar die uitdrukking ‘the bucket list’ vandaan komt? Kort gezegd is het een lijst van dingen die je nog wilt doen ‘before you kick the bucket’ oftewel ‘voordat je de pijp uitgaat’. Twee terminaal zieke mannen besluiten in deze film hun bucket list samen te stellen. Vervolgens reizen ze samen de wereld over om alles op hun lijst af te kunnen strepen. Dat levert zowel prachtige verhalen als verdrietige momenten op. Misschien niet precies wat je had verwacht in deze lijst reisfilms op Netflix, maar wat zou jij nog willen doen als je wist dat je nog kort te leven had?

Meer films vol reisinspiratie?

Behalve de leukste reisfilms op Netflix vind je gratis reisinspiratie op YouTube dat de moeite waard is. En heel soms, als ik een film echt boeiend vind, koop ik het gewoon op dvd (ook leuk om kado te geven trouwens).

Deze reisfilms op Netflix bewaren

9x inspirerende reisfilms op Netflix

De mooiste reisfilms en soundtracks kopen

cshow
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *