Into The Wild

Lifestyle, Movies

Into the wild

Into the wild: een absolute must see! Een bijzonder inspirerende en indrukwekkende film waarin de jonge avonturier Christopher centraal staat.

Christopher is 22 jaar als hij afstudeert, maar hij wil niets liever dan ontsnappen aan het materialisme waar o.a. z’n ouders symbool voor staan. Hij is op zoek naar avontuur en wil vrij zijn. Vrij van geld, vrij van bezittingen, vrij van anderen. 

Alexander Supertramp

Al z’n spaargeld geeft hij weg aan een goed doel om de reis van z’n leven te gaan maken, into the wild. Zijn ouders en zusje laat hij achter en Christopher verandert zijn naam in Alexander Supertramp.

De wildernis van Alaska

Hij sluit bijzondere vriendschappen op weg naar z’n einddoel: de wildernis van Alaska waar hij in ultieme vrijheid wil (over)leven. Juist als hij ontdekt dat je daarvan alleen kunt genieten als je het kunt delen met anderen, blijkt die wildernis tragisch genoeg onberekenbaarder dan hij had ingeschat en wordt het zijn gevangenis.

Roadmovie

Into the Wild is een indrukwekkende Roadmovie gebaseerd op de bestseller Into the Wild van Jon Krakauer. Het waargebeurde verhaal wordt op een prachtige manier neergezet door Sean Penn. Het speelt zich af begin jaren ’90 en de muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) vormt de rode draad tegen achtergrondbeelden van het ongerepte Amerika. De hoofdrol is voor Emile Hirsch die de sterren van de hemel speelt.

Beleving

Je hoeft geen actie te verwachten, want de film Into The Wild draait vooral om de trage beleving. De film duurt vrij lang (2,5 uur), maar laat je ook daardoor niet afschrikken. Deze film is er eentje die je  meerdere malen moet zien, al was het alleen maar om eens de andere kant van Amerika te zien.

Filmlocaties

Voor het tv programma Reizen Waes vertrok ook Tom Waes naar Alaska om in de voetsporen te treden van Chris McCandless en te overnachten in The Magic Bus. Ook een keertje de plekken bezoeken waar Christoffer heeft rondgelopen? Alle filmlocaties vind je hier.

Into the Wild

Regie | Sean Penn

Release | 24 april 2008

Met | Emile Hirsch, William Hurt en Vince Vaughn

Genre | Drama, Avontuur, Biografie

Into The Wild is verkrijgbaar als ebook, boek en dvd

Andere must-see films met Sean Penn als acteur: Mystic River en 21 Grams.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “Into The Wild

  1. […] De 22 jarige Chris McCandless wil maar één ding: ontsnappen aan de maatschappij en leven zonder geld en verplichtingen. Hij wil één zijn met de natuur. Het lukt hem Into The Wild te komen, in no mans land Alaska, ook al kost dat hem uiteindelijk z’n leven. Prachtige plaatjes van de natuurparken in de USA en het wildlife in Alaska. Tel daarbij de muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) bij op en dat staat garant voor een tweetal uren veel kijkplezier. Meer lezen over Into The Wild? Dat kan hier. […]

  2. […] Into the Wild probeert Christopher te ontsnappen aan materialisme en gaat op zoek naar avontuur en de ultieme […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *