Filmrecensie: Into The Wild

Film

Into the wild

Into the wild: een absolute must see! Een bijzonder inspirerende en indrukwekkende film waarin de jonge avonturier Christopher centraal staat.

Christopher is 22 jaar als hij afstudeert, maar hij wil niets liever dan ontsnappen aan het materialisme waar o.a. z’n ouders symbool voor staan. Hij is op zoek naar avontuur en wil vrij zijn. Vrij van geld, vrij van bezittingen, vrij van anderen. 

Alexander Supertramp

Al z’n spaargeld geeft hij weg aan een goed doel om de reis van z’n leven te gaan maken, into the wild. Zijn ouders en zusje laat hij achter en Christopher verandert zijn naam in Alexander Supertramp.

De wildernis van Alaska

Hij sluit bijzondere vriendschappen op weg naar z’n einddoel: de wildernis van Alaska waar hij in ultieme vrijheid wil (over)leven. Juist als hij ontdekt dat je daarvan alleen kunt genieten als je het kunt delen met anderen, blijkt die wildernis tragisch genoeg onberekenbaarder dan hij had ingeschat en wordt het zijn gevangenis.

Roadmovie

Into the Wild is een indrukwekkende road movie gebaseerd op de bestseller Into the Wild van Jon Krakauer. Het waargebeurde verhaal wordt op een prachtige manier neergezet door Sean Penn. Het speelt zich af begin jaren ’90 en de muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) vormt de rode draad tegen achtergrondbeelden van het ongerepte Amerika. De hoofdrol is voor Emile Hirsch die de sterren van de hemel speelt.

Beleving

Je hoeft geen actie te verwachten, want de film draait vooral om de trage beleving. De speeltijd is vrij lang (2,5 uur), maar laat je ook daardoor niet afschrikken. Dit is er eentje die je  meerdere malen moet zien, al was het alleen maar om eens de andere kant van Amerika te zien.

Filmlocaties & the magic bus

Voor het tv-programma Reizen Waes vertrok ook Tom Waes naar Alaska om in de voetsporen te treden van Chris McCandless en te overnachten in The Magic Bus. Wil je ook een keertje de plekken bezoeken waar Christoffer heeft rondgelopen? Check dan alle filmlocaties hier. De autoriteiten hebben in juni 2020 besloten de beroemde bus in de wildernis van Alaska te verwijderen. Dankzij de cultstatus trokken teveel mensen naar de afgelegen plek. Helaas kwamen veel van hen in de problemen of zelfs om het leven tijdens hun zoektocht. De bus werd zo’n zestig jaar geleden achtergelaten langs een pad en diende een tijd lang als schuilplaats voor jagers. In 1996 werd ‘the magic bus‘ beroemd door het boek Into the Wild en later door de verfilming ervan in 2007.

Into the Wild

Regie | Sean Penn

Release | 24 april 2008

Met | Emile Hirsch, William Hurt en Vince Vaughn

Genre | Drama, Avontuur, Biografie

Into The Wild is verkrijgbaar als ebook, boek en dvd

Andere must-see films met Sean Penn als acteur: Mystic River en 21 Grams.

Filmrecensie Into the Wild

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *