Into The Wild filmrecensie

Film, Noord-Amerika, Verenigde Staten

Into the Wild filmrecensie

Into the wild is een inspirerende en indrukwekkende film waarin de jonge avonturier Christopher op zoek gaat naar ultieme vrijheid. Vrij van geld, vrij van bezittingen, vrij van anderen.

Into the wild Emile Hirsch

Into the Wild

Christopher is 22 jaar als hij afstudeert, maar hij wil niets liever dan ontsnappen aan het materialisme waar onder andere zijn ouders symbool voor staan. Hij is op zoek naar avontuur en wil vrij zijn. Vrij van geld, vrij van bezittingen, vrij van anderen. Zijn einddoel: de wildernis van Alaska waar hij in ultieme vrijheid wil leven.

Bekijk: de film op Pathé Thuis
Lees ook: filmrecensie Wild

Into the wild roadtrip

Alexander Supertramp

Al z’n spaargeld geeft hij weg aan een goed doel om de reis van z’n leven te gaan maken en de wildernis in te trekken. Zijn ouders en zusje laat hij achter en Christopher verandert zijn naam in Alexander Supertramp.

De wildernis van Alaska

Hij sluit bijzondere vriendschappen op weg naar z’n einddoel. In de wildernis van Alaska wil hij in ultieme vrijheid (over)leven. Juist als hij ontdekt dat je daarvan alleen kunt genieten als je het kunt delen met anderen, blijkt die wildernis tragisch genoeg onberekenbaarder dan hij had ingeschat en wordt het zijn gevangenis.

Lees ook: de mooiste nationale parken van Amerika, waaronder Denali NP in Alaska

Roadmovie

Deze indrukwekkende road movie is gebaseerd op de bestseller Into the Wild van Jon Krakauer. Het waargebeurde verhaal wordt op een prachtige manier neergezet door Sean Penn. Het speelt zich af begin jaren ’90 en de muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) vormt de rode draad tegen achtergrondbeelden van het ongerepte Amerika. De hoofdrol is voor Emile Hirsch die de sterren van de hemel speelt.

Beleving

Je hoeft geen actie te verwachten, want de film draait vooral om de trage beleving. De speeltijd is vrij lang (2,5 uur), maar laat je ook daardoor niet afschrikken. Dit is er eentje die je  meerdere malen moet zien, al was het alleen maar om eens de andere kant van Amerika te zien.

Into the wild the magic bus

Filmlocaties & the magic bus

Voor het tv-programma Reizen Waes vertrok ook Tom Waes naar Alaska om in de voetsporen te treden van Chris McCandless en te overnachten in The Magic Bus. Wil je ook een keertje de plekken bezoeken waar Christoffer heeft rondgelopen? Check dan alle filmlocaties hier.

De autoriteiten hebben in juni 2020 besloten de beroemde bus in de wildernis van Alaska te verwijderen. Dankzij de cultstatus trokken teveel mensen naar de afgelegen plek. Helaas kwamen veel van hen in de problemen of zelfs om het leven tijdens hun zoektocht. De bus werd zo’n zestig jaar geleden achtergelaten langs een pad en diende een tijd lang als schuilplaats voor jagers. In 1996 werd ‘the magic bus‘ beroemd door het boek Into the Wild en later door de verfilming ervan in 2007.

Film Into the Wild

Regie | Sean Penn

Release | 24 april 2008

Met | Emile Hirsch, William Hurt en Vince Vaughn

Genre | Drama, Avontuur, Biografie

Verkrijgbaar als ebook, boek en dvd

Andere must-see films met Sean Penn als acteur: Mystic River en 21 Grams.

Vergelijkbare films

  • In de film Wild besluit Cheryl Strayed de Pacific Crest Trail te lopen
  • The Motorcycle Diaries draait om de jonge Ernest ‘Che’ Guevara die samen met z’n beste vriend op de motor een roadtrip maakt dwars door Zuid-Amerika
  • In A Walk in the Woods nadert schrijver Bryson zijn pensioen, maar hij besluit nog één keer op avontuur te gaan door The Appalachian Trail te lopen

Into the Wild bewaren

Filmrecensie Into the Wild Filmrecensie Into the Wild Filmrecensie Into the Wild




cshowDit artikel bevat mogelijk affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *