6x Mind Traveling Filmtips

Argentinië, België, Chili, Film, IJsland, Marokko, Thailand, Verenigde Staten

6x mind traveling films unsplash

Je hoeft niet daadwerkelijk weg te gaan om te reizen. Deze films nemen je mee op reis zonder dat je de deur uit hoeft! Ontdek mijn 6 mind traveling filmtips!

Into the wild roadtrip

Mind traveling filmtips

Mind traveling of reizen in je hoofd kun je namelijk al met de juiste muziek, dat ene goede boek of die fantastische film. Deze films vertellen niet alleen een geweldig verhaal, ze zijn ook nog eens geschoten tegen een prachtig achtergronddecor. Zo kom je in een instant travel mood waarvoor je niet eens de deur uit hoeft! Deze 6 films nemen je mee op reis.

1. The Motorcycle Diaries | Argentinië, Chili & Peru

The Motorcycle Diaries is een roadmovie. De film volgt de jonge Ernesto Che Guevara die in de jaren ’50 met een vriend per motor een helse tocht maakt dwars door Argentinië, Chili en Peru. Onderweg komt hij in aanraking met de rauwe werkelijkheid: dat van leven, overleven, en de schrille contrasten tussen rijkdom en armoede. Dat alles tegen een achtergronddecor van besneeuwde bergtoppen en woeste landschappen. Kortom: een film die niet in dit lijstje filmtips mag ontbreken.

Lees ook: de uitgebreide recensie over The Motorcycle Diaries

2. Into the Wild | Alaska, VS

De 22 jarige Chris McCandless wil maar één ding: ontsnappen aan de maatschappij en leven zonder geld en verplichtingen. Hij wil één zijn met de natuur. Het lukt hem Into The Wild te komen, in no mans land Alaska, ook al kost dat hem uiteindelijk z’n leven. Prachtige plaatjes van de natuurparken in de USA en het wildlife in Alaska. Tel daarbij de muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) bij op en dat staat garant voor een tweetal uren veel kijkplezier.

Lees ook: uitgebreide recensie Into the Wild

3. Hideous Kinky | Marokko

Hideous kinky’, betekent zoiets als ‘gruwelijk gek’ en mag zeker niet in m’n lijstje filmtips ontbreken! Kate Winslet is een hippiemoeder van 2 dochtertjes die na haar scheiding vlucht naar het kleurrijke en hectische Marrakech op zoek naar zingeving. Zonder geld probeert ze op inventieve manier iets te maken van hun leven. Hideous Kinky is gebaseerd op de autobiografische roman van Esther Freud (achterkleinkind van Sigmund Freud) en geeft een leuk inkijkje in de cultuur en het leven van alledag in mystiek Marrakech. Ook Hideous Kinky door Marokko reizen? Lees alles over mijn rondreis door magisch Marokko met de kinderen. Alle filmlocaties van Hideous Kinky vind je hier.

4. Wild | VS

Nadat Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) van haar leven een puinhoop heeft gemaakt besluit ze in haar eentje 1700 km te lopen over The Pacific Crest Trail. De zware tocht is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een boetedoening. Het gewicht van haar ‘monster’ zoals ze haar backpack noemt, de eenzaamheid en het overleven in de wildernis dwingen haar om haar angsten en problemen uit haar verleden onder ogen te zien. Wild is een verhaal over doorzettingsvermogen, kracht, kwetsbaarheid tegen een achtergronddecor van prachtige beelden van ongerept Amerika.

Lees ook: filmrecensie Wild

5. The Beach | Thailand

De film start in een ranzig hotel hartje Bangkok waar de Amerikaanse backpacker Richard de drugsgebruiker Daffy ontmoet. Hij fluistert dat er een secret beach bestaat, dat niet toegankelijk is voor toeristen. Diezelfde nacht nog pleegt Daffy zelfmoord. Wel laat hij voor Richard een kaart achter waarop de ligging van het eiland wordt aangegeven. Geïntrigeerd als Richard is door het verhaal, besluit hij het er samen met het Franse stel Etienne en Françoise op te wagen. The Beach is een heuse cultfilm met een steengoede soundtrack. De hoofdrol wordt vertolkt door Leonardo diCaprio. Regie is in handen van niemand minder dan Danny Boyle (Trainspotting).

6. Heima | IJsland

Voor het ultieme vakantiegevoel mag dit sprookjesachtige portret van de IJslandse band Sigur Ros niet ontbreken. Na een aantal hectische jaren van alleen maar touren wil de band in de zomer van 2006 z’n IJslandse bevolking bedanken met een aantal concerten. Je volgt de band tijdens de ontmoetingen, concerten (waar opa’s én kleine kinderen naar luisteren) en alles wat daarbij komt kijken. Denk zomer, zon, zee, woeste landschappen, geisers en kabbelende beekjes. En dan die overheerlijke muziek van Sigur Ros erbij: Heima is een heerlijk trage film om bij weg te dromen.

Bonus: Any Way The Wind Blows | België

Ieder jaar op 21 juni, de langste dag van het jaar, móet ik Any Way The Wind Blows zien. Dus natuurlijk mag deze film niet in m’n lijstje filmtips ontbreken. Het speelt zich af op een hete zomerse dag in Antwerpen en is een verzameling van kleine portretten van mensen die uiteindelijk allemaal op hetzelfde zwoele zomerfeest belanden. Geregisseerd door niemand minder dan Tom Barman, zanger van dEUS en Magnus. Voor een instant summer feeling!

Meer inspiratie voor films en filmlocaties

Deze 6 mind traveling filmtips bewaren
Films en series


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *