Ontdek de 12 mooiste stranden en baaien op Malta

Malta, Europa, Travel

Mooiste stranden en baaien op Malta: Blue Lagoon, Comino

Malta staat niet bekend om haar ellenlange zandstranden, maar des te meer om haar prachtige baaien. Het lekkere weer en kristalheldere water maken Malta tot een heerlijke vakantiebestemming. De vele rotsstranden, lagunes en kleine baaien zijn bovendien perfect om te snorkelen of te duiken. Ontdek de 12 mooiste stranden en baaien op Malta.

Is-Siġġiewi, mooiste stranden en baaien op Malta

Ontdek de mooiste stranden en baaien op Malta zoals Is-Siġġiewi

De baaien, lagunes en rotsstranden van Malta

Geen kilometerslange zandstranden dus zoals je gewend bent van de Spaanse Costa’s, maar wel prachtige baaien, rotsstranden en lagunes. De heldere wateren rond Malta zijn dan ook geliefd bij snorkelaars, freedivers en duikers. Zoals de Blue Hole bij het eiland Gozo bijvoorbeeld. Tel daarbij op de vele culturele schatten die je hier vind en je snapt meteen waarom Malta het hele jaar door een populaire vakantiebestemming is. Zelf was ik een weekend in Sliema op Malta. Vanaf hier kun je het hele eiland goed verkennen. Ik noem hier de 12 mooiste stranden en baaien op Malta.

Low budget vakanties Malta bij de Vakantiediscounter
Kleinschalige verblijven bij Eliza was Here
Zelf sliep ik in The Waterfront Hotel in Sliema

Mellieha Bay Malta

Ontdek de mooiste stranden en baaien op Malta zoals Mellieha Bay

1. Mellieha Bay (Ghadira Bay) – Mellieha

Hoewel Mellieha Bay niet het mooiste strand van Malta is, is het wel het grootste én bekendste. Bij de locals staat het bekend als Ghadira Bay. Dankzij het langzaam aflopende strand is Mellieha Bay erg populair bij gezinnen. Verder is er alles aanwezig: van toiletten, ligbedjes en parasols tot eettentjes. Je kunt Mellieha Bay makkelijk bereiken met de bus en de auto.

Vakantie Mellieha Bay bij TUI

2. Golden Bay – Mellieha

Aan de noordwestkust ligt het prachtige zandstrand Golden Bay dat terecht een van de mooiste stranden op Malta wordt genoemd. ‘s Zomers worden op dit bruisende strand regelmatig feestjes en barbecues gegeven. Daarnaast is dit ruime strand dé plek voor watersporters. Je kunt er een snorkelset, SUP’s of een kajak huren, maar je kunt er ook parasailen of een duikcursus volgen. Vlakbij bevindt zich zowel een parkeerplaats als een bushalte.

Low budget vakanaties Mellieha bij de Vakantiediscounter

Ghajn Tuffieha Bay Mellieha Malta

3. Ghajn Tuffieha Bay – Mellieha

Pal naast de bekende Golden Bay ligt het veel rustiger en ongerepte Ghajn Tuffieha Bay. Ook de lokale bevolking komt hier graag. Vlakbij stopt de bus en er is een parkeerplaats. Via een lange trap wandel je zo het mooie zandstrand op. Bovenaan de trap vind je een strandtentje waar je iets te drinken of te eten kunt kopen. En zeg nou zelf: is dit niet een van de mooiste stranden en baaien op Malta?

4. St George’s Bay & Balluta Bay – St Julians

Stadsstrand St George’s Bay ligt middenin de bruisende badplaats St Julians en wordt omringd door gebouwen. Het zandstrand is klein maar fijn en komt alleen bij laag water te voorschijn. Ideaal om even een duik te nemen na een warme dag. In de aangrenzende baai ligt nog een klein stadsstrand: Balluta Bay.

Bekijk reizen St Julians bij TUI

5. Paradise Bay Beach – Cirkewwa

Verscholen tussen de rotsen aan de noordkust van Malta ligt het knusse Paradise Bay Beach. Het is een van de mooiste stranden en baaien op Malta met een goudgeel zandstrand en turkoois water. Ook perfect voor snorkelaars. Aan het strand vind je een caféetje waar je iets te drinken kunt halen. Vanaf je handdoek zie je de eilanden Gozo en Comino liggen.

6. St. Peter’s Pool – Marsaxlokk

In het uiterste zuidoosten van Malta, vlakbij het vissersdorpje Marsaxlokk, ligt St. Peter’s Pool. Eigenlijk is het geen strand, maar een natuurlijk zwembad dat wordt gevormd door omringende hoefijzervormige rotspartijen. Toeristen vind je hier weinig, de lokale bevolking komt hier maar al te graag. Zandstrand vind je hier niet, maar wel genoeg rotsplateau’s waar je op kunt zonnen. Vanaf de kliffen spring of duik je naar beneden en via de trappetjes klauter je weer naar boven. Vergeet niet om je snorkelset en waterschoenen mee te nemen! Hoewel St. Peter’s Pool een heerlijke plek is met kristalhelder water, is het niet geschikt voor kleine kinderen.

Blue Grotto, mooiste stranden en baaien op Malta

Een van de mooiste stranden en baaien op Malta is de Blue Grotto

7. Blue Grotto – Wied iz-Zurrieq

Blue Grotto is één van de bekendste bezienswaardigheden van Malta. In totaal omvat het zeven grotten langs de ruige kust. Maar het bekendst is de 30 meter hoge natuurlijke boog die werd uitgesleten door de zee. Vanaf het uitkijkpunt langs de weg kun je het zien liggen, maar nog beter zie je het als je een boottocht maakt langs de kust en de grotten. Ook de zuidelijke route van de hop-on hop-off bus stopt bij de Blue Grotto.

8. Santa Maria Bay – Comino

Op zo’n 20 minuten lopen vanaf de Blue Lagoon ligt Santa Maria Bay. Het mag dan iets minder mooi zijn dan de Blue Lagoon, het is er wel een stuk rustiger. Ook hier vind je kraakhelder en ondiep water. Jammer genoeg mogen alleen gasten van het nabijgelegen Comino Hotel gebruikmaken van de faciliteiten, maar dat mag de pret niet drukken.

Mooiste stranden en baaien op Malta - Blue_Lagoon_Comino

Dit is de Blue Lagoon: een van de mooiste stranden en baaien op Malta

9. Blue Lagoon – Comino

Comino maakt, net als het eiland Malta, onderdeel uit van de Malteser archipel. Bij dit eiland vind je de prachtige Blue Lagoon dat tot de mooiste baaien en stranden van Malta behoort. Rond het turkooisblauwe water van de lagune vind je enkele rotspartijen, ooit de perfecte schuilplaats voor piraten. Het witte zandstrand en kristalhelder water nodigen uit om te snorkelen. Vooral in de zomermaanden is de Blue Lagoon populair. Wil je de drukte vermijden? Kom dan op een doordeweekse dag. Je kunt er alleen met de boot komen. Vanaf Malta en Gozo worden er diverse boottochten naar Comino en de Blue Lagoon aangeboden.

 

Ramla Bay, Malta

10. Ramla Bay – Gozo

Ramla Bay (of ir Rama il Hamra) is het grootste en bekendste strand van Gozo. Het zandstrand heeft hier een goudrode kleur en behoort tot de mooiste stranden van Malta. Volgens de Odyssee van Homerus zou Odysseus hoog boven de baai zeven jaar gevangen hebben gezeten in de inmiddels ingestorte mythische Calypso’s Cave (Ghar Calypso). De grot is niet meer toegankelijk voor publiek, maar een alternatief is de Tal-Mixta grot aan de oostkant van de baai. Wandel aan het eind van het strand het pad omhoog. Boven wacht je een geweldig uitzicht over de zee en de kustlijn! Eentje voor op je lijstje mooiste stranden en baaien op Malta dus!

Low budget vakanties Gozo bij de Vakantiediscounter

Azure Window Gozo, Malta

11. Azure Window & The Blue Hole – Gozo

Een van de populairste duik- en snorkelplekken van Malta is The Blue Hole, voor de kust van Gozo. Het mysterieuze gat is 15 meter diep en heeft een grote aantrekkingskracht op duikers, snorkelaars en freedivers. Samen met een gids kun je een duikroute afleggen. Tot voor kort stond vlakbij ook de Azure Window, één van de meest gefotografeerde trekpleisters op Gozo. Helaas stortte deze natuurlijke boog in 2017 in. De Azure Window trok vooral toeristen omdat het als filmlocatie werd gebruikt voor het huwelijk van Daenerys en Khal Drogo in de serie Game of Thrones. Deze locatie mag dan ook niet in het rijtje mooiste stranden en baaien op Malta ontbreken!

Kleinschalige vakantieplekjes op Gozo met Eliza was Here

12. The Inland Sea (Dwejra Bay) – Gozo

Vlakbij vind je ook het bijzondere Djewra Bay of The Inland Sea: een van de mooiste stranden en baaien op Malta. Deze ondiepe lagune is door middel van een 60 meter lange tunnel verbonden met de open zee.

Ontdek vakanties op Gozo met TUI

Blue Lagoon op Comino, Malta

Blue Lagoon op Camino: een van de mooiste stranden en baaien op Malta

Meer inspiratie voor je vakantie op Malta

Mooiste stranden en baaien op Malta bewaren

De mooiste stranden en baaien op Malta De mooiste stranden en baaien op Malta De mooiste stranden en baaien op Malta

Meer inspiratie voor je vakantie naar Malta

Ook de mooiste stranden en baaien op Malta ontdekken?
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

i?c=433&m=2016872&a=331868&r=&t=html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *