De meest spectaculaire Point Break filmlocaties

Europa, Film, Italië, Mexico, Midden-Amerika, Noord-Amerika, Oostenrijk, Venezuela, Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Zwitserland

surfen wave

De originele film Point Break uit 1991 met Patrick Swayze en Keanu Reeves werd een heuse cultfilm. In 2015 volgde een spectaculaire remake met filmlocaties in maar liefst 11 verschillende landen. Van de jungles in Venezuela en Mexico tot de imposante bergpieken in Zwitserland en de golven van Hawaii en Tahiti. In deze blog: de meest spectaculaire Point Break filmlocaties (2015). 

Angel_Falls_Venezuela

Filmlocaties: waar werd Point Break gefilmd?

Misschien herinner je je nog de bende bankrovers vermomd met maskers van de presidenten en een stel surfers; rollen die weggelegd waren voor Patrick Swayze en undercover FBI-agent Keanu Reeves. De originele film Point Break uit 1991 werd een ware cultfilm. In 2015 volgde een spectaculaire remake met hoofdrollen voor Edgar Ramírez en Luke Bracey.
Hoewel het verhaal wat mager is, is Point Break een feest om naar te kijken. De meest gewaagde actiescènes, maar ook het oogverblindende natuurschoon maken de film de moeite waard. Voor de remake van Point Break koos men namelijk voor filmlocaties in maar liefst 11 verschillende landen. Zo werd er gefilmd in de jungles van Venezuela en Mexico, de imposante bergpieken in Zwitserland en op filmlocaties in India, Frankrijk en op de golven van Hawaii en Tahiti. Ontdek de meest spectaculaire Point Break filmlocaties.

Lees ook: filmlocaties in Utah, Amerika
En: films opgenomen in Marokko
Ontdek: Star Wars filmlocaties
Plus: Harry Potter filmlocaties in Engeland en Schotland
Bekijk: Game of Thrones filmlocaties

Extreme sports in Point Break (2015)

In de remake van Point Break zie je niet alleen spectaculaire landschappen als filmlocaties aan je voorbij trekken, ook tal van extreme sports komen aan bod. Van basejumpen en snowboarden tot motorrijden en vliegen met een wingsuit. Voor deze stunts werden overigens geen gewone stuntmannen gebruikt, maar werden sportmensen vanuit de hele wereld aangetrokken. Hieronder noem ik de meest spectaculaire filmlocaties van Point Break.

Point Break filmlocaties - Caineville Utah USA

1. Swing Arm City – Utah, USA

Die spectaculaire openingsscène van Point Break? Daarvoor diende Swing Arm City in de buurt van Caineville in Utah als filmlocatie. Dit bizarre, kale landschap wordt gezien als de holy grail in de Amerikaanse motorsport. En als je de foto’s ziet van dit onherbergzame gebied, snap je meteen waarom.

Boek hier: een rondreis West-Amerika bij Djoser

Angel_Falls_in_Venezuela Point Break filmlocaties

Bron foto

2. Angel Falls – Venezuela | Master of Six Lives & Act of Ultimate Trust

Midden in de wildernis van Venezuela liggen de Angel Falls of Santo Ángel. Met zijn 979 meter is het de hoogste waterval ter wereld. Angel Falls is zelfs negen keer dieper dan de Victoria Falls en zestien maal hoger dan de Niagara Falls. Het is dan ook een van de spectaculairste filmlocaties van Point Break. Bovendien is de Angel Falls zeer slecht bereikbaar omdat het midden in Nationaal Park Canaima ligt. Zelfs het dorpje Canaima, 50 kilometer van Angel Falls, is alleen bereikbaar met een vliegtuig. Vanaf hier neem je dan een kleiner vliegtuig of een boot naar de waterval. Voor de 7e challenge van de Ozaki 8 ‘Master of Six Lives’ beklimmen Bodhi en Johnny Utah in Point Break de Angel Falls zonder gezekerd te zijn (het zogenaamde free solo climbing). En uiteindelijk ook uitdaging 8 ‘Act of Ultimate Trust’: placing your life into the hands of nature.

Boek hier: je rondreis door Venezuela en Angel Falls bij Sawadee

Point Break filmlocaties - Cave of Swallows - Mexico

Bron foto Cave of Swallows Venezuela

3. Aquismón – Mexico | Awakening Earth

Deze bijzondere grot met als bijnaam The Cave of Swallows ligt vlak bij het magische stadje Aquismón in de Mexicaanse staat San Luis Potosí. Het wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste verticale grotten ter wereld én het is een van de spectaculaire filmlocaties in Point Break. The Cave of Swallows heeft de vorm van een fles: de opening is namelijk slechts 61 meter breed terwijl de bodem drie keer zo breed is. Met een hoogte van 366 is The Cave of Swallows zo groot dat het de Eiffeltoren zou kunnen verzwelgen. Skydiven in The Cave of Swallows maakt deel uit van de 3e uitdaging van de Ozaki 8: Awakening Earth.

Boek hier: je rondreis Mexico bij Djoser

4. Walenstadt – Zwitserland | Life of Wind

De adembenemende omgeving van Walenstadt en de Churfirsten bergketen vormden het achtergronddecor voor misschien wel de meest spectaculaire filmscènes van Point Break. Namelijk de bloedstollende scènes waarin ze vanaf een steile berghelling en door een smalle kloof basejumpen in een wingsuit. De smalle kloof die bekendstaat als ‘the Crack’ is een van de meest risicovolle basejump-afdalingen die je kunt maken. Basejumpers bereiken hier snelheden van wel 160 km per uur terwijl ze rakelings langs scherpe rotswanden vliegen. Om de gevaarlijke scène goed te kunnen filmen, moest het team deze sprong wel 60 keer wagen. Met deze basejump in een wingsuit vervullen ze uiteindelijk de 5e uitdaging van de Ozaki 8 ‘Life of Wind’.

Boek hier: je treinreis Zwitserland met Treinrondreis

Point Break filmlocaties - Das Steinhaus - Günther Domenig Karinthië Oostenrijk
Bron foto

5. Das Steinhaus bij de Ossiacher See en Hall in Tirol – Oostenrijk

Oostenrijk diende als filmlocatie voor diverse scènes in Point Break. Zo werden een aantal scènes gedraaid in Das Steinhaus van Günther Domenig bij de Ossiacher See in Karinthië. Van half mei tot begin oktober kun je zelf Das Steinhaus bezoeken. Er worden dan ook begeleide tours georganiseerd. Ook het dorpje Hall in Tirol diende als filmlocatie voor Point Break, al gaat het in de film door voor het Italiaanse stadje Tofana. Hier worden een aantal actiescènes opgenomen.

Boek hier: je busreis naar Oostenrijk met De Jong Intra

6. Valle d’Aosta & Cortina d’Ampezzo – Italië | Life of Ice

Op de grens tussen Frankrijk en Italië liggen de imposante bergtoppen van Valle d’Aosta en de Mont Blanc. Dit is de filmlocatie waar de indrukwekkende snowboardscènes plaatsvinden waarmee ze de 6e uitdaging van de Ozaki 8 aangaan: Life of Ice. Voor deze scènes is gefilmd in het gebied tussen Valgrisenche en Courmayeur en rond de Brenva Glacier en Punta Helbronner. In Italië vindt ook de achtervolgingsscène met de motoren plaats, namelijk op de steile hellingen bij Cortina d’Ampezzo in de Dolomieten.

Boek hier: je treinreis naar Italië met Treinrondreis

surfen wave

7. Peahi – Maui, Hawaii | Life of Water

Voor de surfscènes in Point Break diende Peahi Maui in Hawaii als filmlocatie. Hier vind je de legendarische rif break Jaws: de grootste golf ter wereld waarop gesurft wordt. Een rif break is een surfspot waar golven breken vanwege een onderwaterstructuur, dat kan een koraalrif zijn of rotsen. Zodra Jaws er is, komt de top van de hele surfwereld hier bij elkaar om de hoogste golven te trotseren. Door de golven van Jaws te bedwingen vervullen ze in Point Break de vierde uitdaging van de Ozaki 8 ‘Life of Water’.

Boek hier: je eigen reis naar Hawaii samenstellen bij 333Travel

8. Teahupo’o – Tahiti, Frans Polynesië | Life of Water

Ook het dorpje Teahupo’o, op het eiland Tahiti in Frans-Polynesië diende als filmlocatie voor de surfscènes. Voor de spectaculaire opnames voor Point Break werd gebruikgemaakt van twee helikopters.

Wat is de Ozaki 8?

De Ozaki 8, wat is dat precies? In Point Break wordt de Ozaki 8 geïntroduceerd als een lijst van extreme sports die de krachten en de wonderen van de natuur eren. De avontuurlijke, maar ook gevaarlijke uitdagingen vinden plaats op prachtige locaties ter wereld. Deze fictieve lijst is vernoemd naar de eveneens fictieve eco-strijder Ono Ozaki. De Ozaki 8 ziet er als volgt uit:

1. Emerging Force: wildwatervaren op de Inga, een van ‘s werelds grootste stroomversnellingen op de Congo River, Congo
2. Birth of Sky: basejumpen vanaf Mount Everest op de grens van Nepal en China
3. Awakening Earth: skydiven in the Cave of Swallows in San Luis Potosí, Mexico
4. Life of Water: surfen op een meer dan 18 meter hoge golf
5. Life of Wind: vliegen in een wingsuit
6. Life of Ice: snowboarden vanaf een onbereden berg
7. Master of Six Lives: free solo climbing langs de rotswand van de Angel Falls, Venezuela
8. Act of Ultimate Trust: je leven in handen van de natuur leggen

Point Break filmlocaties bewaren

Point Break filmlocaties Point Break filmlocaties

Meer gave filmlocaties

Inspiratie voor je reis


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

Bron foto header


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *