De 7 mooiste stranden van Chalkidiki in Griekenland

Travel, Europa, Griekenland

Mooiste stranden van Chalkidiki - Kavourotripes Beach, Halkidiki Griekenland
Het is gek dat Chalkidiki, ook wel Halkidiki genoemd, in het noordoosten van Griekenland nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Je vindt hier namelijk prachtige droomstranden die niet onderdoen voor de Malediven of het Caribisch gebied. En dat op slechts drie uur vliegen. Je landt op de luchthaven van Thessaloniki. En voor je het weet wandel je door authentieke vissersdorpjes, prachtige natuur en sta je met je voeten op de goudgele stranden van Chalkidi. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn de 7 mooiste stranden van Chalkidiki. 

Mooiste stranden van Chalkidiki - Possidi Beach, Halkidiki, Griekenland

Turquoise water vind je bij de mooiste stranden van Chalkidiki

Duizend stranden van Chalkidiki

In Chalkidiki, in het noordoosten van Griekenland, wachten langgerekte stranden, kleine baaien en turquoiseblauw water. Het heeft de vorm van een hand met drie ‘vingers’: de schiereilanden Kassandra, Sithonia en Athos. Daardoor is de kustlijn van Chalkidiki maar liefst 500 kilometer lang en telt het wel duizend stranden. Op veel van die stranden wappert trouwens de Blauwe Vlag: het water is hier veilig en schoon. Het kristalheldere water van Chalkidiki is dan ook perfect om te snorkelen of te duiken.

Bekijk alle duik- en snorkeltours in Chalkidiki

Wat te doen in Nikiti Chalkidiki duiken en snorkelen Boy

De mooiste stranden van Chalkidiki zijn perfect om te duiken of te snorkelen

1. Kallithea Beach – Kassandra

Een van de populairste en mooiste stranden van Chalkidiki ligt aan de oostkust van het schiereiland Kassandra. Kallithea Beach staat bekend om haar goudgele zandstranden en kristalheldere water. Vooral in de zomermaanden is Kallithea Beach een levendige badplaats. Je vindt er dan ook talloze strandbars en restaurants waar je kunt genieten van een typisch Griekse maaltijd. ‘s Avonds kun je je hier onderdompelen in het bruisende nachtleven in een van de clubs of bars.

Kavourotripes Beach Chalkidiki Griekenland

Kavourotripes Beach is een van de mooiste stranden van Chalkidiki

2. Kavourotripes Beach (Orange Beach) – Sithonia

Ben je op zoek naar een afgelegen strand midden in de natuur, dan is Kavourotripes of Orange Beach een absolute aanrader! Dit verborgen juweeltje aan de oostkust van Sithonia staat bekend om zijn azuurblauwe water. Eigenlijk bestaat Kavourotripes Beach uit meerdere kleine baaien, verscholen tussen groene naaldbomen en omringd door grillige rotsformaties.

De stranden van Kavourotripes Beach, ook wel Portokali of Orange Beach (of sinaasappelstrand) genoemd, kun je dan ook alleen te voet of met de boot bereiken. Vanaf Nikiti aan de westkust is het ongeveer een half uur rijden naar Orange Beach. Het mooie zandstrand met kristalhelder water is geliefd en het kan er in de zomermaanden dan ook druk zijn. Tip: breng je snorkelset mee om de kleurige vissen en koraalriffen te bewonderen!

Possidi Beach Chalkidiki Griekenland

Dit is Possidi Beach, een van de mooiste stranden van Chalkidiki

3. Possidi Beach – Kassandra

Possidi Beach is ongetwijfeld een van de mooiste stranden van Chalkidiki. Dit droomstrand ligt op het zuidwestelijke puntje van het schiereiland Kassandra en doet niet onder voor de Malediven. Het Possidi strand is ongeveer 2 kilometer lang en je kijkt aan beide kanten uit over de zee. Snorkelset op en zwemvliezen aan, want in het kristalheldere water kun je ontzettend goed de onderwaterwereld verkennen. Ook niet missen: de zonsondergang op Possidi Beach is ademenbenemend!

Mooiste stranden van Chalkidiki - Spathies Beach, Sithonia

Een van de mooiste stranden van Chalkidi is Spathies Beach op Sithonia – Bron foto

4. Spathies Beach – Sithonia

Wil je even relaxen en ben je op zoek naar rust, dan vind ik Spathies Beach een van de mooiste stranden van Chalkidiki. Het strand ligt in een rustige baai, het water is er helderblauw en rondom vind je prachtige natuur. Daarnaast is Spathies Beach makkelijk toegankelijk. Vier je vakantie in Nikiti dan is het maar 10 minuutjes rijden naar dit droomstrand.

5. Lagomandra Beach – Sithonia

Ook aan de westkust van Sithonia, maar nog iets verder naar het zuiden, ligt Lagomandra Beach. Niet alleen kun je hier genieten van goudgele zandstranden en turquoise water, het is ook een geweldige plek voor watersportliefhebbers. Zo kun je er kajakken, jetskiën en windsurfen. Langs de kust vind je bovendien gezellige tavernes waar je terecht kunt voor verse visgerechten en typisch Griekse hapjes.

Mooiste stranden van Chalkidiki Vourvourou Beach, Halkidiki

6. Vourvourou Beach – Sithonia

De allermooiste stranden op Sithonia vind je bij Vourvourou. Deze badplaats ligt aan de noordoostkust aan de Agiou Orous baai. In de omgeving vind je meerdere witte zandstranden, zoals Karydi Beach (zie hieronder) en Fava Beach. Hier krijg je dat typisch Griekse gevoel, inclusief Grieks eten en fijne muziek. Wat dit strand extra leuk maakt, is dat de Grieken zelf hier ook graag komen. En omdat de zee hier rustig is en het strand langzaam afloopt, zijn de stranden bij Vourvourou ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Karydi Beach in Vourvourou, Sithonia peninsula, Chalkidiki Griekenland

Een van de mooiste stranden van Chalkidiki: Karydi Beach

7. Karydi Beach – Sithonia

Tijdens je vakantie in Chalkidiki mag je Karydi Beach niet missen. Dit prachtige strand behoort tot de mooiste stranden van Chalkidiki. Het ligt aan de oostkust van Sithonia en staat bekend om zijn turquoise blauwe water. Opvallend zijn de grote granieten rotsen die uit het water steken. Je kunt Karydi Beach makkelijk met de auto bereiken. Vanaf Nikiti bijvoorbeeld rijd je er in zo’n twintig minuten naar toe. Dankzij het kalme water is dit trouwens ook een ideale plek om te zwemmen en te snorkelen.

Bonus: Sani Beach – Kassandra

Aan de westkust van Kassandra ligt Sani Beach. Eigenlijk maakt Sani Beach deel uit van het vijfsterren Sani Resort. Dit rustige strand wordt omringd door groene heuvels en dennenbomen en is een heerlijke plek voor zonaanbidders. Vanwege het rustige water is Sani Beach ook geschikt voor gezinnen met kinderen. De hotels hier in de buurt hebben vaak meerdere sterren en je kunt er dan ook genieten van eersteklas voorzieningen. Ook het strand is voorzien van alle faciliteiten. Dus plof neer op een van de ligbedden of neem een duik in het uitnodigende turquoise water. In het heldere water rond Sani kun je trouwens goed snorkelen en duiken. Daarom is dit een van de mooiste stranden van Chalkidiki!

Boek je vakantie Sani Beach bij TUI

Nikiti Chalkidiki zonsondergang op de pier, Griekenland

Tips stranden van Chalkidiki: zonsondergang op de pier van Nikiti

Plan je reis naar Chalkidiki, Griekenland

Het is ongeveer 3 uur vliegen naar Chalkidiki. Zo vliegt onder andere Transavia rechtstreeks van Amsterdam naar Thessaloniki. Een huurauto op de luchthaven van Thessaloniki boek je heel makkelijk via SunnyCars. Je kunt een  complete pakketreis (vlucht+hotel) naar Chalkidiki boeken, maar je kunt ook kiezen voor een losse vlucht en hotel.

Vakantie Chalkidiki bij de Vakantiediscounter

Adresjes Chalkidiki + huurauto bij Eliza was Here

Pakketreizen Chalkidiki bij Sunweb

Losse hotels in Chalkidiki

Mooiste stranden van Chalkidiki bewaren

Mooiste stranden van Chalkidiki, Griekenland Mooiste stranden van Chalkidiki, Griekenland

Meer inspiratie voor je Griekenland vakantie

Handig voor je vakantie in Griekenland






Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay, Pexels en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *