Brazilië Reisgids

Brazilië, Zuid-Amerika

Rio de Janeiro Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika. Het land van de voetbal, capoeira en het beroemde carnaval in Rio. Maar ook van bergen, stranden, jungles en de spectaculaire Iguazu Falls. En dan zijn er nog die imposante steden als Rio de Janeiro en Sao Paulo. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden in Brazilië. 

Algemene informatie

REISTIJD: Het is zo’n 12 uur vliegen naar Brazilië (rechtstreekse vlucht)
VALUTA: Braziliaanse Real
TIJDSVERSCHIL: Brazilië heeft 4 tijdzones. Rio de Janeiro en Sao Paulo vallen in de Brasilia Time Zone. Dat betekent dat het in de zomer 5 uur vroeger en in de winter 4 uur vroeger dan in Nederland.
HOOFDSTAD: Brasilia
LIGGING: Brazilië grenst in het noordwesten aan Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela en Colombia. Naar het westen liggen Peru, Bolovia, Paraguay en Argentinië. In het zuiden grenst het aan Uruguay. Aan de oostkust ligt de Atlantische Oceaan.
INWONERS: 210 miljoen

VISUM: Voor een verblijf van maximaal 90 dagen heb je als toerist geen visum nodig. Wel moet je paspoort bij inreizen nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

MIJN ARTIKELEN OVER RIO DE JANEIRO

AL MIJN ARTIKELEN OVER BRAZILIË

Pakketreizen Brazilië

Het makkelijkst is het om een pakketreis of rondreis te boeken waarbij zowel je vliegreis als de accommodatie bij de reissom inbegrepen is. Diverse reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar Brazilië, vaak ik combinatie met omringende landen als Argentinië.

Vliegtickets Brazilië

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken naar Brazilië. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl. Hier vind je tickets naar Rio de Janeiro en naar Sao Paulo.

Huurauto

Voor de goedkoopste huurauto kun je de prijzen bij de verhuurmaatschappijen vergelijken, zoals bij Alamo of Sunny Cars.

Iguazu Falls Brazilië

Accommodaties

In Brazilië vind je een aantal prima hotels en appartementen. Deze boek je eenvoudig via:

Zelf sliep ik in Rio de Janeiro in het Hilton Copacabana. Een goede uitvalsbasis om de stad te verkennen en pal aan de Copacabana!

Excursies en tours

Als je hebt gekozen voor een pakketreis dan kun je via de touroperator vaak excursies en tourtjes boeken. Wil je liever zelf iets regelen? Via GetyourGuide kun je ook eenvoudig een tour of rondleiding boeken.

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

BRAZILIË

Tips en bezienswaardigheden voor je reis naar BraziliëTips_ Rio de Janeiro in 3 dagenRio de Janeiro in Brazilië op de fietsRio de Janeiro tips en bezienswaardigheden

Handige reisgidsen
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *