Foodcafé De Smederij, Hilversum

Eten, Europa, Nederland

De Smederij, Hilversum

Het is een tropische avond in Nederland als we na een zanderige dag aan zee op zoek zijn naar een fijne plek om te eten. We stranden bij restaurant De Smederij op de Werf, een industrieterrein hartje Hilversum. Daar vallen we pardoes met onze neus in de boter op deze Lazy Sunday Afternoon.

Chef aan de Werf

Jammer genoeg is De Smederij permanent gesloten. Wel kun je om de hoek bij Chef aan de Werf terecht voor een verfijnd diner.

Lazy Sunday Menu

Lazy Sunday is in het leven geroepen om je kennis te laten maken met onbekende gerechten en ingrediënten. Behalve een menu à la carte kun je ook kiezen voor de Chef’s Choice, waarbij je 7 kleine gerechtjes voorgeschoteld krijgt. Gerechten die je misschien zelf niet zo een, twee, drie van de kaart zou kiezen, maar die o zo verrukkelijk zijn. Een soort proeverij dus van allerlei hapjes.

Spannende combinaties

Dat laat ik me geen twee keer zeggen. Ik ben altijd in voor nieuwe ontdekkingen en smaken. Dus staan even later de meest spannende combinaties op tafel: van zoet, zuur en zout. Van gefermenteerde kool, langzaam gegaarde eend, papa dums en bijpassende wijnen. Wat ik erg fijn vind, is dat de ingrediënten waar mogelijk vers zijn, plantaardig en biologisch. Liefde voor mens, dier en milieu zijn bij De Smederij namelijk belangrijk. En dus geniet ik met volle teugen van al het lekkers.

Italiaanse en Franse keuken

De keuken wordt gerund door de Italiaanse chef Paolo en kok Anthony. In de oven en op het fornuis toveren ze gouden combinaties. De nadruk ligt op de Italiaanse en Franse keuken. Voor de speciale pizza’s is een hoofdrol weggelegd, maar als je aanschuift voor het lazy sunday menu, ontdek je al snel dat er ook snufjes uit andere wereldkeukens aan de gerechten zijn toegevoegd.

De Smederij, Hilversum

De locatie van De Smederij

De Smederij vind je midden op een industrieterrein, op de oude werf in Hilversum. Het interieur is industrieel, maar er hangt een gemoedelijke sfeer. De gezellige tafeltjes en een bar omlijst met koperen lampen nodigen uit om neer te ploffen. Op warme zomerdagen kun je terecht op het terras voor de deur.

De Smederij, Hilversum, Irene

Lunch, diner en muziek

Bij Foodcafé De Smederij kun je aanschuiven voor je lunch, een diner of tijdens een van de evenementen die ze organiseren. Zo kun je zo nu en dan genieten van een gave lezing of fijne live muziek. Of laat je eens verrassen en reserveer een tafeltje op een Lazy Sunday Afternoon. Salute!

Lunch, De Smederij, Hilversum

Meer lezen?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *