Dit is DUMBO, Brooklyn

Travel, Verenigde Staten

Dit_is_DUMBO_Manhattan_skyline

DUMBO heet officieel Down Under Manhattan Bridge Overpass. Deze wijk in Brooklyn ligt ingeklemd tussen de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge. Wat tot zo’n tien tot vijftien jaar geleden nog een ongure wijk was, is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire hotspot. Oude fabrieksgebouwen en industriële pakhuizen zijn getransformeerd tot chique lofts, luxe kantoren en trendy hotels. Geen wonder dat deze hippe wijk zo in opkomst is: in DUMBO hangt een inspirerende vibe en overal borrelt en bruist het. Dit is DUMBO!

Dit_is_DUMBO_Manhattan_Bridge_Irene_Hummel_Nenehs_Choice

Inspirerend en gemoedelijk

Een vriend, die al jaren in New York woont, neemt me mee door de straten van deze alternatieve en inspirerende wijk van New York. In DUMBO worden industriële pakhuizen afgewisseld door moderne gebouwen en vernieuwende hotels. Hier heerst niet de gekte van Manhattan, maar nog een bijna gemoedelijk dorpsgevoel. En het leuke is: in een half uur rijd je met de metro naar hartje Manhattan.

DUMBO_Washington_Street_Irene_Hummel_Nenehs_Choice

Skyline van Manhattan

De avond ervoor word ik al verrast door de magische, verlichte skyline van Manhattan. Ook overdag mag het uitzicht er zijn. Vanaf Washington Street bijvoorbeeld heb je een fenomenaal doorkijkje richting Manhattan.

DUMBO_Archway_Under_Manhattan_Bridge_Irene_Hummel_Nenehs_Choice

Archway under Manhattan Bridge

M’n ochtendwandeling start bij de Archway under Manhattan Bridge. Behalve dat het een bijzonder fotogeniek plekje is, kun je hier in de zomermaanden neerploffen bij een van de picknicktafels voor een lunch of je lippen zetten aan een fijn glas wijn.

DUMBO_architecture_Irene_Hummel_Nenehs_Choice

Booklyn Roasting Company

Wakker worden doe je uiteraard met een fijne espresso of café latte. Daarvoor moet je bij de Brooklyn Roasting Company zijn. Niet alleen kun je hier een lekkere koffie scoren, de koffiebonen branden ze hier zelf en deze worden ook verkocht in een mooie verpakking. Leuk souvenir!

DUMBO_Brooklyn_Bridge

John Street Park en Brooklyn Bridge Park

Met een espresso in de hand lopen we naar het John Street Park. Via het Main Street Park kun je de waterkant volgen, terwijl je ondertussen kunt genieten van een prachtig uitzicht op Manhattan. Via Jane’s Caroussel, dat er in de winter verlaten bijstaat, onder de Brooklyn Bridge door lopen we naar het aangrenzende Brooklyn Bridge Park. Vrijwel alles is hier van gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen.

The River Café

Tip: even binnengluren bij The River Café. Je kunt uiteraard ook eten in het met enorme bloemstukken aangeklede sterrenrestaurant, maar wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dan vooraf even de prijzen.

DUMBO_Brooklyn_ice_cream_factory_Irene_Hummel_Nenehs_Choice

Brooklyn Ice Cream Factory

Een kleine verrassing is de Brooklyn Ice Cream Factory. Het is gevestigd in het oude botenhuis van de Brooklyn brandweer uit 1922, waar vroeger brandoefeningen plaatsvonden. Tegenwoordig kun je er, volgens eigen zeggen, het beste ijs van Brooklyn kopen. Wel cash betalen.

1_Hotel_Brooklyn_Bridge_Green_Wall

1 Hotel Brooklyn Bridge

Loop even binnen bij 1 Hotel Brooklyn Bridge en neem een kijkje in de lobby (of bestel er koffie). De inrichting is industrieel gecombineerd met natuurlijke materialen. Check even de lampen en de green wall, love it! Om over dat bizarre uitzicht vanaf het dakterras over de Manhattan Skyline nog maar te zwijgen. En dat is dan ook meteen het stokpaardje van dit bijzonder geliefd en hip hotel. Natuurlijk kun je ook overnachten in het 1 Hotel Brooklyn Bridge.

1_Hotel_Brooklyn_Bridge_dakterras

Meer lezen over New York en andere trips?

Of bestel een van deze reisgidsen2 comments on “Dit is DUMBO, Brooklyn

  1. Marden Barbosa schreef:

    Heel bijzonder!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *