Dit is DUMBO in Brooklyn, New York

Verenigde Staten, Noord-Amerika

DUMBO in Brooklyn - Manhattan Skyline, NYC
DUMBO heet officieel Down Under Manhattan Bridge Overpass. Deze wijk in Brooklyn ligt ingeklemd tussen de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge. Wat tot zo’n vijftien jaar geleden nog een ongure wijk was, is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire hotspot. Oude fabrieksgebouwen en industriële pakhuizen zijn getransformeerd tot chique lofts, luxe kantoren en trendy hotels. Geen wonder dat deze hippe wijk in opkomst is: in DUMBO hangt een inspirerende vibe en overal borrelt en bruist het. Mijn 7 low budget tips voor je bezoek aan DUMBO in Brooklyn, New York.

DUMBO in Brooklyn - Manhattan Bridge NYC

Low budget tips in DUMBO in Brooklyn

Een vriend, die al jaren in New York woont, neemt me mee door de straten van deze alternatieve en inspirerende wijk van New York. In DUMBO in Brooklyn worden industriële pakhuizen afgewisseld door moderne gebouwen en vernieuwende hotels. Hier heerst niet de gekte van Manhattan, maar nog een bijna gemoedelijk dorpsgevoel. En het leuke is: in een half uur rijd je met de metro naar hartje Manhattan. Dit zijn mijn low budget tips in DUMBO in Brooklyn.

Lees ook: low budget tips voor Manhattan, New York

DUMBO in Brooklyn Manhattan Skyline

DUMBO in Brooklyn - Manhattan Bridge, New York

Washington Street in DUMBO in Brooklyn
DUMBO in Brooklyn - Manhattan Bridge NYC

1. Geniet van het uitzicht op de Manhattan skyline

De avond ervoor word ik al verrast door de magische, verlichte skyline van Manhattan. Ook overdag mag het uitzicht er zijn. Vanaf Washington Street bijvoorbeeld heb je een fenomenaal doorkijkje vanuit DUBMO in Brooklyn richting Manhattan.

DUMBO in Brooklyn, New York

2. Neem een kijkje bij Archway under Manhattan Bridge

M’n ochtendwandeling in DUMBO in Brooklyn start bij de Archway under Manhattan Bridge. Behalve dat het een bijzonder fotogeniek plekje is, kun je hier in de zomermaanden neerploffen bij een van de picknicktafels voor een lunch of je lippen zetten aan een fijn glas wijn.

DUMBO, Brooklyn, New York

3. Scoor koffie bij Brooklyn Roasting Company

Wakker worden doe je uiteraard met een fijne espresso of café latte. Daarvoor moet je bij de Brooklyn Roasting Company zijn. Niet alleen kun je hier een lekkere koffie scoren, de koffiebonen branden ze hier zelf en deze worden ook verkocht in een mooie verpakking. Leuk souvenir!

Brooklyn Bridge, DUMBO, NYC

4. Wandel door John Street Park en Brooklyn Bridge Park

Met een espresso in de hand lopen we naar het John Street Park. Via het Main Street Park kun je de waterkant volgen, terwijl je ondertussen kunt genieten van een prachtig uitzicht op Manhattan. Via Jane’s Caroussel, dat er in de winter verlaten bijstaat, onder de Brooklyn Bridge door lopen we naar het aangrenzende Brooklyn Bridge Park. Vrijwel alles is hier van gemaakt van natuurlijke en gerecyclede materialen.

5. Gluur binnen bij The River Café

Tip: even binnengluren bij The River Café in DUMBO in Brooklyn. Je kunt uiteraard ook eten in het met enorme bloemstukken aangeklede sterrenrestaurant, maar wil je niet voor verrassingen komen te staan, check dan vooraf even de prijzen.

Brooklyn Ice Cream Factory, DUMBO NYC

6. Neem een kijkje bij Brooklyn Ice Cream Factory

Een kleine verrassing is de Brooklyn Ice Cream Factory. Het is gevestigd in het oude botenhuis van de Brooklyn brandweer uit 1922, waar vroeger brandoefeningen plaatsvonden. Tegenwoordig kun je er, volgens eigen zeggen, het beste ijs van Brooklyn kopen. Wel cash betalen.

1 Hotel Brooklyn, New York

7. Wandel binnen bij 1 Hotel Brooklyn Bridge

Ben je in DUMBO in Brooklyn, loop dan even binnen bij 1 Hotel Brooklyn Bridge en neem een kijkje in de lobby (of bestel er koffie). De inrichting is industrieel gecombineerd met natuurlijke materialen. Check even de lampen en de green wall, love it! Om over dat bizarre uitzicht vanaf het dakterras over de Manhattan Skyline nog maar te zwijgen. En dat is dan ook meteen het stokpaardje van dit bijzonder geliefd en hip hotel. Natuurlijk kun je ook overnachten in het 1 Hotel Brooklyn Bridge.

1 Hotel Brooklyn, NYC

Vervoer en verblijf New York

Verschillende reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar New York, waarbij hotel en vlucht inbegrepen is:

Vlucht naar New York

Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen rechtstreeks naar New York, zoals Delta, United en KLM. Zelf vloog ik met KLM waarbij ik gebruik maakte van de IPB-regeling.

Een betaalbaar hotel in New York

In New York vind je hotels in alle soorten en maten. Ik houd altijd een tijdje de prijzen op verschillende websites bij, voornamelijk op Booking.com. Hier kun je namelijk ook vaak hotels boeken die je tot het laatste moment gratis kunt annuleren. Als je hier vaker boekt, krijg je ook het zogenaamde ‘Genius’ Level, waarbij je korting krijgt op je volgende tripjes. Natuurlijk kun je ook een appartement of kamer via Airbnb huren. Wil je het dure en drukke Manhattan vermijden? Denk dan ook eens aan gave plekjes in Brooklyn. In een half uurtje brengt de metro je naar hartje Manhattan.

Openbaar vervoer in New York

Natuurlijk kun je New York te voet verkennen of je met de taxi laten vervoeren, maar mijn ervaring is dat het openbaar vervoer lekker makkelijk, goedkoop en snel is.

Lees ook: tips openbaar vervoer in New York

Trips en tours in DUMBO in Brooklyn, New York

Via GetyourGuide kun je eenvoudig een dagtrip of excursie boeken in New York. Zoals:

 

new york statue of liberty

Meer lezen over New York en andere trips?

Tips DUMBO in Brooklyn, NYC bewaren

DUMBO in Brooklyn NYC Washington Street in Brooklyn, New York

Handige reisgidsen New York

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


2 comments on “Dit is DUMBO in Brooklyn, New York

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *