De 7 lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede

Eten, Europa, Nederland, Travel

Vega en vegan restaurants in Enschede - Het Paradijs entree

Enschede is een echte studentenstad. In de gezellige binnenstad vind je dan ook veel leuke restaurants waar ze zowel vegetarische als veganistische gerechten serveren. Ik heb de fijnste hotspots voor vega(n) food voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de 7 lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede.

lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede Stoet

Vega(n) eten bij Stoet Enschede!

Lekkerste vega en vegan restaurants Enschede - Stoet uit de oven - warme geitenkaas

Stoet uit de oven met warme geitenkaas bij Stoet in Enschede

Lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede - Stoet Enschede soep

Soep met/bij Stoet: een van de lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede

Stoet

Combineer je een vleugje cultuur met lekkere trek dan kom je uit bij Stoet: een van de lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede. Dit relaxte eettentje bevindt zich in de bibliotheek in het centrum. Zoek dus eerst een fijn boek uit en geniet daarna van een smakelijke lunch. Behalve vegetarische gerechten staan er bij Stoet ook een aantal veganistische opties op het menu.

In de zomermaanden kun je ook neerploffen op het buitenterras. En had ik al gezegd dat het heel betaalbaar is? Een van de beste tips als je op zoek bent naar een vega of vegan restaurant in Enschede.

Lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede - Frank and Charlie Enschede

Vega en vegan restaurants in Enschede: Frank & Charlie

Frank & Charlie

Midden in het centrum van Enschede kun je terecht bij Frank & Charlie voor een lekker ontbijt, een kop koffie of voor een fijne lunch. Hoewel de kaart regelmatig wijzigt, staan er altijd vega en vegan opties op het menu. Frank & Charlie is dinsdag t/m zondag geopend van 08.30 tot 17.00 uur en mag zeker niet ontbreken in dit rijtje vega en vegan restaurants in Enschede.

Vega en vegan restaurants in Enschede - Het Paradijs

Vega en vegan restaurants in Enschede

Het Paradijs Enschede interieur

Het Paradijs is ook een van de lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede

Het Paradijs Enschede eten

Het Paradijs Enschede

Op zoek naar vega en vegan restaurants in Enschede? In het Paradijs is het altijd goed eten!

Het Paradijs Enschede tafel

Het Paradijs

Paradijselijk genieten doe je tussen het groen in Het Paradijs. Hier, in een van de lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede, staan alleen maar plantaardige gerechten op het menu. En waar kun je al dat lekkers nu beter verorberen dan in de weelderige binnentuin compleet met vijver? Op een van de knusse zitjes tussen de groene planten waan je je in het paradijs. Het Paradijs is van donderdag tot en met zondag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. Wel even reserveren, want het is vaak al ruim van tevoren volgeboekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ETN (@etnsaladebar)

ETN Saladebar

Ook ETN Saladebar is een van de vega en vegan restaurants in Enschede waar je heerlijk kunt eten. Zoals de naam al doet vermoeden is ETN een volledig plantaardige saladebar met daarnaast een vegan bakkerij. Je kunt hier terecht voor een smakelijke brunch met linzensoep, vegan salades en taartjes. En wat dacht je van bananenbrood of tiramisutaart? ETN Saladebar is van donderdag t/m zaterdag tot 17.00 uur geopend. Je kunt bij ETN trouwens ook iets lekkers afhalen om thuis te verorberen.

Earth Cafe & Market

Behalve een café heeft Earth Cafe ook een biologische winkel. Zoek een plaatsje uit op de groene binnenplaats of in de kas en geniet er van verse sappen, bowls en wraps. Daarnaast worden er ook kooklessen georganiseerd. De winkel en het café zijn iedere dag geopend. Van donderdag t/m zondag kun je tussen 12.00 – 21.00 uur aanschuiven in een van de meest bijzondere vega en vegan restaurants in Enschede.

Foodbar RAUW

Zoek je vega en vegan restaurants in Enschede? Midden tussen andere gezellige foodbars in de Twentsche Foodhal vind je Foodbar RAUW. Bestel hier je vegan comfort food. Van snacks om te delen zoals schatje patatje, Libanees flatbread met dip of gefrituurde bloemkool tot plantaardige burgers en een curry bowl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Libanees Restaurant (@habibi_enschede)

Habibi Enschede: Libanees restaurant

Niet alles op de menukaart van Habibi Enschede is plantaardig, maar je hebt wel een ruime keuze uit vegetarische en vegan gerechten. Schuif er aan voor koude en warme gerechtjes oftewel ‘Maza’ uit het Midden-Oosten en proef van de tabouleh en fattoush, de batata harra en börek.

Overnachten in Enschede

Zoek je behalve vega en vegan restaurants in Enschede ook een leuk plekje om te overnachten? Enschede leent zich ook goed voor een nachtje of weekendje weg. Toen ik een concert had in Metropool Enschede overnachtte ik in het IntercityHotel Enschede. Het ligt hartje centrum op loopafstand van het station, maar dus ook dicht bij Metropool, het Wilminktheater en Muziekcentrum.

Zoek een accommodatie in Enschede

Vega en vegan restaurants in Enschede bewaren

Lekkerste vega en vegan restaurants in Enschede vega en vegan restaurants enschede

Meer eettips

Leestips




Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay, Pexels en Unsplash.

KokenKoken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *