Woest Bretagne

Frankrijk, Travel

Bretagne
Met een visnetje op pad om krabben te zoeken, anemonen spotten, snorkelen, de wind in de haren voelen en iedere avond genieten van wéér een spectaculaire zonsondergang. We aten en dronken onze magen vol met Bretonse crêpes, appelcider en uiteraard moules frites. Woest Bretagne, wat was je heerlijk!

Bretagne Beach

Woest Bretagne met een strand voor de deur

We hadden via Topic Travel een vakantiehuisje gehuurd iets ten zuiden van Concarneau met de zee praktisch voor de deur. We hoefden enkel de weg over te steken om met onze voeten in het zand te staan. De perfecte uitvalspot ook voor m’n dagelijkse 5 km run. En wat als je niet de hele dag op het strand wilt liggen of als het slechter weer is? Dan is er in de omgeving genoeg te doen. O, en had ik al gezegd dat Bretagne ook een perfecte vakantiebestemming is voor kinderen?!

Concarneau

Een uitstapje naar het middeleeuwse stadje Concarneau bijvoorbeeld. Het is inmiddels uitgegroeid tot een redelijke plaats, maar ooit bestond het alleen uit het ommuurde vestingstadje. Dat oorspronkelijke oude centrum kun je nog steeds bezoeken. Je vindt hier tig kneuterige winkeltjes, leuke eettentjes en op iedere straathoek middeleeuwse muziek. Bedenk wel dat het retetoeristisch is in het hoogseizoen. Daar moet je van houden.

Ben je in augustus in Concarneau? Al meer dan 100 jaar vindt hier ieder jaar Le Festival de Filet Bleus (het festival van de blauwe netten) plaats. Met optredens van typisch Bretonse muzikanten en Keltische dansers is het uitgegroeid tot één van de grootste traditionele feesten van Bretagne.

Retro FILT tas

Quimper

‘De meest Bretonse stad’, zo wordt Quimper ook wel genoemd. Loop eens binnen bij de imposante kathedraal Saint-Corentin, maar slenter vooral door de knusse straatjes en over leuke pleintjes en vergeet niet af en toe omhoog te kijken om de typisch Bretonse vakwerkhuizen te bekijken. Quimper barst van de leuke eettentjes en winkeltjes vol snuisterijen. Zoals de Rose Bunker bijvoorbeeld waar ik deze retro FILT boodschappentas scoorde.

Bretagne Sunset

Port Manec’h

Port Manec’h is een heerlijk badplaatsje met een mediterrane sfeer. Het is er iets toeristischer, je kunt er surfplanken huren en er zit een zeilschool. Hier loopt het zandstrand langzaam af en is dus heel geschikt voor kleine kinderen.

Carnac

Aan de zuidkust van Bretagne ligt het kleine badplaatsje Carnac dat vooral bekend is vanwege de talrijke prehistorische menhirs. Deze grote rechtopstaande stenen vind je vaak in een cirkel of ovaalvorm bij elkaar. Het is niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was van deze stenen. Hebben ze iets te maken met de zonnecultus van de Kelten of misschien hadden ze een betekenis in de dodenverering? Hoe dan ook is het indrukwekkend om er eens een kijkje te nemen. Bij Carnac vind je langs de Route des Alignements de drie belangrijkste menhirvelden van Europa met imposante rotsformaties.

Lunch time

Het was even wennen: na pakweg half 3 nergens kun je nergens meer lunchen. Sja, dat zijn we niet gewend van de ècht Zuid-Europese landen als Portugal, Spanje en Italië. Daar kun je de hele middag overal aanschuiven voor tapas. Houd dus rekening met die lunch time in je dagprogramma.

Meer lezen?

Meer lezen over onze vakantie in Frankrijk? Lees dan ook eens deze blogs:

BewarenBewaren


5 comments on “Woest Bretagne

  1. Ruth van de wetering schreef:

    Mooi Irene
    K heb alles beleefd daar. Mooi beschreven. Bretagne is fantastisch
    Ruth

  2. […] waaiden we uit in woest Bretagne […]

  3. […] reis hadden we al geboekt. We zouden naar de zuidkust van woest Bretagne rijden met een tussenstop van een paar dagen in Hotel Romantica (what’s in a name) […]

  4. […] Gewapend met een visnetje om krabbetjes te vangen. Zo mooi is woest Bretagne […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *