Woest Bretagne: tips en bezienswaardigheden

Europa, Frankrijk

Woest Bretagne zee

Woest Bretagne is: met een visnetje op pad om krabben te zoeken, snorkelen, de wind in de haren voelen en iedere avond genieten van een spectaculaire zonsondergang. We eten en drinken onze magen vol met Bretonse crêpes, appelcider en uiteraard moules frites. Bretagne is een heerlijke plek voor rustzoekers, natuurliefhebbers én voor gezinnen met kinderen. Dit zijn mijn tips en bezienswaardigheden in en rond Tregunc in Bretagne.

Woest Bretagne strand, Frankrijk

Woest Bretagne: vakantiehuis aan het strand

We hebben een vakantiehuisje gehuurd in Tregunc in Bretagne, iets ten zuiden van Concarneau, met de zee praktisch voor de deur. We hoeven alleen maar de weg over te steken om met onze voeten in het zand te staan. De perfecte spot ook voor m’n dagelijkse 5 km run. En wat als je niet de hele dag op het strand wilt liggen of als het slechter weer is? Dan is er in de omgeving ook genoeg te doen. Bretagne in Frankrijk is bovendien een perfecte vakantiebestemming voor kinderen: je hebt geen kind aan ze.

Bekijk hier: low budget vakantiehuisje in Tregunc
Plus: heel veel meer vakantiehuizen in Bretagne
Lees ook: ik vond deze grotwoning in de Loire
En: zo mooi is idyllisch Étretat

Bretagne Frankrijk visnetje krabben

1. Concarneau

Een uitstapje naar het middeleeuwse stadje Concarneau is een goede tip voor je bezoek aan Bretagne. Het is inmiddels uitgegroeid tot een redelijke plaats, maar ooit bestond het alleen uit het ommuurde vestingstadje. In dat historische centrum vind je tig kneuterige winkeltjes, leuke eettentjes en op iedere straathoek middeleeuwse muziek. Bedenk wel dat het heel toeristisch is, en dat het er in het hoogseizoen dus druk kan zijn.

2. Le Festival de Filet Bleus in Concarneau

Ben je in augustus in Concarneau? Al meer dan 100 jaar vindt hier ieder jaar Le Festival de Filet Bleus (het festival van de blauwe netten) plaats. Met optredens van typisch Bretonse muzikanten en Keltische dansers is het uitgegroeid tot één van de grootste traditionele feesten van Bretagne. Een tip als je in augustus in Bretagne bent!

FILT tas

3. Quimper

‘De meest Bretonse stad’, zo wordt Quimper ook wel genoemd. Loop eens binnen bij de imposante kathedraal Saint-Corentin, maar slenter vooral door de knusse straten en over leuke pleintjes en vergeet niet af en toe omhoog te kijken om de typisch Bretonse vakwerkhuizen te bekijken. Quimper barst van de leuke eettentjes en winkeltjes vol snuisterijen. Zoals de Rose Bunker waar ik een retro FILT boodschappentas scoorde.

Lees ook: meer over de retro FILT boodschappentas

Port-Manech-Bretagne Frankrijk

4. Port Manec’h

Port Manec’h is een heerlijke badplaats in Bretagne met een mediterrane sfeer. Het is er iets toeristischer, je kunt er surfplanken huren en er zit een zeilschool. Hier loopt het zandstrand langzaam af en is dus heel geschikt voor kleine kinderen.

Carnac in Frankrijk

5. Carnac

Aan de Bretonse zuidkust ligt het kleine badplaatsje Carnac dat vooral bekend is vanwege de talrijke prehistorische menhirs. Deze grote rechtopstaande stenen vind je vaak in een cirkel of ovaalvorm bij elkaar. Het is niet helemaal duidelijk wat de bedoeling was van deze stenen. Hebben ze iets te maken met de zonnecultus van de Kelten of misschien hadden ze een betekenis in de dodenverering? Hoe dan ook is het indrukwekkend om er eens een kijkje te nemen. Bij Carnac vind je langs de Route des Alignements de drie belangrijkste menhirvelden van Europa met imposante rotsformaties.

Vakantiehuisje huren in woest Bretagne

Wij huurden een huisje in Tregunc, aan de zuidkust van Bretagne. Als je de deur uit stapt, sta je in een mum van tijd met je voeten in het zand. Er zijn tal van gave vakantiehuisjes te huur in deze omgeving. Van luxe woningen met privézwembad tot knusse huisjes pal aan de kust zoals:

Campings in woest Bretagne

Kamperen in Bretagne? Neem je eigen tent mee of huur er eentje op een van deze campings in Bretagne. Zo hoef je niet alles zelf mee te sjouwen (handig als je een kleine auto hebt of nog geen kampeerspullen) en proef je toch van de campingsfeer.

Excursies en dagtrips in Bretagne

GetyourGuide biedt leuke dagtrips en excursies in Bretagne, Frankrijk.

Tips woest Bretagne bewaren

Woest Bretagne in Frankrijk

Meer tips voor een vakantie in Frankrijk


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


2 comments on “Woest Bretagne: tips en bezienswaardigheden

  1. Mooi Irene
    K heb alles beleefd daar. Mooi beschreven. Bretagne is fantastisch
    Ruth

    • Prachtig he? En nog redelijk rustig wat de hoeveelheid toeristen betreft. Waar ben jij geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *