Jardin Majorelle in Marrakesh is een oase van rust

Afrika, Marokko, Travel

Jardin Majorelle Marrakesh palmbomen
Jardin Majorelle in Marrakesh is een oase van rust. Deze prachtige tuin vol immense cactussen, bamboe en palmbomen vind je hartje Marrakech.

Jardin Majorelle Marrakesh entree

Jardin Majorelle in Marrakesh bezoeken

Een rondreis door Marokko start vaak in Marrakech. Maar ook als je een stedentrip Marrakech maakt, moet je beslist een kijkje nemen in deze prachtige tuin! Al is het maar om even neer te ploffen op een bankje en in alle rust te genieten van de weelderige begroeiing. Dan is er ook nog het kleine Berbermuseum middenin Jardin Majorelle met een interessante verzameling aan kostuums en sieraden van de Berbers.

Jardin Majorelle in Marrakesh Marokko

Majorelleblauw

Toen de Franse schilder Jacques Majorelle dit stuk onbewoond land kocht in 1924, lag het nog aan de rand van Marrakech. Hij bouwde er een kubistisch huis en plantte de tuin vol met exotische planten uit vijf verschillende windstreken. Hij schilderde elementen in de tuin en zijn atelier kobaltblauw. Deze kleur werd later naar hem vernoemd: majorelleblauw.

Jardin Majorelle Marrakesh - Marrakech tegels

Yves Saint Laurent kocht Jardin Majorelle

In 1980 kochten de beroemde mode-ontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé de zwaar verwaarloosde tuin. Naar eigen zeggen redden zij het van de ondergang. Van het schildersatelier van Jacques Majorelle maakten zij een Berbermuseum. Toen Yves Saint Laurent stierf, werd zijn as verstrooid in de rozentuin van Jardin Majorelle. Vervolgens werden tuin en het museum geschonken aan de stad Marrakech en de stichting die Bergé in 1997 oprichtte, nam het behoud en beheer van de tuin op zich.

Marrakesh Jardin Majorelle bamboe Marrakech

Jardin Majorelle in Marrakesh bezoeken

Tegenwoordig wordt Jardin Majorelle iedere dag bezocht door vele toeristen die in rijen voor de ingang staan. Net als Yves Saint Laurent destijds zijn zij op zoek naar een beetje rust, maar ze willen vooral genieten van al het moois!

Jardin Majorelle, Rue Yves Saint Laurent | Marrakech 40090, Marokko – informatie & tickets

Jardin Majorelle, Marrakech, Marokko

Meer inspiratie voor je rondreis Marokko

Handige reisgidsen Marrakech
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *