Nieuwe backpack: de Active Leisure Mountain Guide 55

Praktische info, Lifestyle

Active Leisure Mountain Guide 55

Helaas, na twintig jaar trouwe dienst heeft m’n oude backpack het begeven. Tijd voor een nieuw exemplaar dus. Een korte review van mijn nieuwe backpack: de Active Leisure Mountain Guide 55.

Oude backpack

Tijd voor een nieuwe backpack

Hij is niet meer. M’n trouwe ‘monster’ (zoals Cheryl Strayed zegt in de film Wild), vergezelde me tijdens rondreizen door magisch Amerika, ruig Canada, mythisch Thailand en de parel van smaragd Indonesië. Maar de laatste trip naar Griekenland werd hem fataal. Bij aankomst op de luchthaven van Corfu was al duidelijk: op sommige plekken was z’n stof zo versleten dat z’n geraamte er aan twee kanten uit stak. Mijn backpack had het voorgoed begeven. Niet heel verwonderlijk na 20 (!) jaar trouwe dienst. Dus verdween m’n oude rugzak na thuiskomst van onze trip naar Corfu voorgoed in de afvalbak en ging ik op zoek naar een nieuwe backpack.

Lees ook: backpack kopen? Zo vind je de beste backpack voor jouw reis!

Keuze voor de Active Leisure Mountain Guide

Dat viel nog niet mee. Want hoeveel liter moet de ideale backpack zijn, kan ik het goed afstellen en zitten er voldoende handige compartimenten in? Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Active Leisure Mountain Guide 55 in de kleur aubergine met grijs. Een speciale backpack voor dames met een inhoud van 55 liter. Deze is lichtgewicht, compact, handzaam en makkelijk te dragen. Zelfs voor iemand die klein van stuk is. Omdat ik nog bonnen van bol.com had liggen én vanwege de aantrekkelijke lage prijs, besloot ik om deze nieuwe rugzak aan te schaffen.

Review van de backpack tijdens rondreis Egypte

Tijdens de rondreis met mijn kinderen door Egypte nam ik deze backpack voor het eerst mee en kon ik m’n nieuwe Active Leisure Mountain Guide rugzak uitgebreid testen. Maar heel eerlijk: ik vind de stof wat aan de dunne kant (en scheurt daardoor ook makkelijk), hij is heel smal en er zitten onvoldoende compartimenten in. Daarbij heeft het geen zogenaamde voorlader: een rits waardoor je ook via de voorkant makkelijk bij je spullen kunt.

Lees ook: 9-daagse rondreis door Egypte samen met de kinderen

Favoriet: Nomad Batura Women’s Fit Backpack

Sinds kort heeft mijn dochter de Nomad Batura Women’s Fit Backpack van 55 liter. Omdat we Floortje Dessing ermee zagen lopen tijdens één van haar reizen. Deze backpack is wat mij betreft ideaal! Niet alleen beschikt deze backpack over een regenhoes, het heeft ook een handige voorlader zodat je heel makkelijk bij je kleding kunt komen aan de voorkant, de stof is stevig én het heeft zijvakken waar je je matje of waterfles in kwijt kunt. Heel eerlijk? Ik zou liever deze backpack aanschaffen voor mijn rondreizen in plaats van de Active Leisure Mountain Guide die ik nu heb.

Review Active Leisure Mountain Guide 55 bewaren

Active Leisure Mountain Guide 55

Meer reisinspiratie en inpaktips

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

Reizen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *