Praktische informatie Namibië: tips voor je rondreis

Namibië, Afrika, Praktische info, Travel

Deadvlei Namibië, Afrika

Praktische informatie Namibië. Ga goed voorbereid op reis naar Afrika. Heb je vaccinaties nodig of moet je een visum regelen voor je reis naar Namibië? Goede voorbereiding is het halve werk. Dus ben je van plan om een rondreis door Namibië te maken? Lees dan deze tips.

Praktische informatie Namibië, Sossusvlei Dune 45 mensen

Tips en praktische informatie Namibië

Een rondreis door Namibië maken, maar je hebt geen idee of je vaccinaties nodig hebt of een visum moet regelen? Met deze tips en praktische informatie Namibië begin je goed voorbereid aan je vakantie. Lees hier meer over onze rondreis Namibië, Botswana & Victoria Falls.

Praktische informatie Namibië: reistijd

Vanuit Nederland gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Namibië. Met Lufthansa vlieg je via Frankfurt in zo’n 14 uur naar de luchthaven van Windhoek.

Bekijk: vliegtickets Namibië

Valuta

Namibische Dollar. Ook kun je betalen met Zuid-Afrikaanse Rand. De koers is exact hetzelfde als dat van de Namibische Dollar. Op de luchthaven van Windhoek kwam er zelfs alleen maar ZA Rand uit de automaat.

Tijdsverschil

In de zomermaanden is geen tijdsverschil, in de winter is het in Namibië 1 uur later.

Hoofdstad

Windhoek

Buurlanden

Namibië grenst in het noorden aan Zambia en Angola, in het oosten grenst het aan Zimbabwe en Botswana en in het zuidoosten ligt Zuid-Afrika. De westkust ligt aan de Atlantische Oceaan.

Aantal inwoners

Namibië heeft slechts 2,5 miljoen inwoners en is daarmee het dunst bevolkte land van heel Afrika.

Visum & Paspoort Namibië

Voor een bezoek korter dan 90 dagen heb je als Nederlander geen visum nodig voor Namibië. Wel moet je paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn bij terugkomst.

Praktische informatie Namibië: beste reistijd

Van mei tot september zijn de beste maanden om naar Namibië te reizen. Dan is het hier winter en zijn de temperaturen overdag aangenaam (zo’n 25 graden gemiddeld), maar duikt het kwik ‘s nachts nog wel eens onder nul. De Namibische zomermaanden kunnen een stuk heter zijn.

Gebruiken en gewoonten

Over het algemeen is Namibië een vrij westers land. In een aantal traditionele stammen, vooral op het platteland, gelden andere gewoonten en tradities. Zo is er bijvoorbeeld een strikte man-vrouw verhouding. Al heb ik dat ook gewoon in de steden ondervonden: zo stonden hotelkamers vaak op naam van de man in ons gezelschap, in dit geval mijn 17-jarige zoon!

Praktische informatie Namibië, Deadvlei Sossusvlei

Kledingvoorschriften

Er gelden geen specifieke kledingvoorschriften voor Namibië. Wel doe je er goed aan om er gekleed en verzorgd uit te zien. Dus draag niet al te casual of vieze kleding.

Plastic = verboden

Zowel voor Namibië als Botswana geldt: je mag als toerist absoluut geen plastic meenemen naar het land of in de nationale parken. Vinden ze plastic zakjes in je bagage dan kun je een hoge boete verwachten. Uiteraard wil je ook niet dat jouw troep een gevaar vormt voor de dieren en planten in de natuurgebieden.

Nu probeer ik al zoveel mogelijk plastic uit m’n leven te bannen. Dus zo’n probleem was het niet om papieren broodzakjes, een dopper, een bamboe tandenborstel en m’n eigen body en shampoo bars mee te nemen. Groot was dan ook m’n verbazing dat ze in de supermarkten alles in (veel) plastic zakken verpakken. Ik heb daar vriendelijk voor bedankt en weet: ik lever mijn eigen bijdrage aan een betere en duurzamere wereld. Hier vind je trouwens mijn complete inpaklijst voor je rondreis Namibië en duurzame reisartikelen voor je vakantie in Afrika.

Praktische informatie Namibië, Etosha NP olifant

Vaccinaties Namibië

Aanbevolen vaccinaties voor Namibië zijn DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitus A. Afhankelijk van het gebied dat je bezoekt en je reisroute kunnen ook inentingen tegen Gele Koorts, Rabiës en malariatabletten nodig zijn. Vraag daarom voorafgaand aan je reis door Namibië advies bij de GGD, Vaccinaties op Reis of Meditel voor benodigde inentingen en medicijnen. Omdat wij onze rondreis door Namibië combineerden met Botswana en Zimbabwe, kregen wij het advies om malariatabletten te slikken.

Elektriciteit

Hoewel de netspanning in Namibë 220/240 volt is, past een Europese stekker niet in het stopcontact. Je hebt daarvoor een afwijkende driepootstekker nodig. Ik kocht deze adapter voor Zuid-Afrika die ook geschikt is voor Namibië & Botswana. Daarnaast nam ik een wereldstekker mee voor Zimbabwe. Deze standaard wereldstekker past vaak niet in Namibië en Botswana.

Praktische informatie Namibië bewaren

Praktische informatie Namibië

Meer praktische informatie Namibië en handige tips

Reisgidsen vol praktische informatie Namibië
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *