10 redenen om naar Namibië te gaan

Namibië, Afrika, Travel

10 redenen om naar Namibië te gaan, Etosha NP olifanten

Twijfel je over een vakantie naar Namibië? Ik maakte samen met mijn 17-jarige zoon een rondreis door dit prachtige Afrikaanse land. Dit zijn voor ons 10 redenen om naar Namibië te gaan.

Redenen om naar Namibië te gaan: Deadvlei Sossusvlei Namibië

De indrukwekkende Deadvlei bezoeken is een van de redenen om naar Namibië te gaan

Waarom naar Namibië gaan?

Er zijn genoeg redenen om naar Namibië te reizen. Namibië is een prachtig land. En ook ideaal om samen met je kinderen doorheen te reizen. Wij maakten deze rondreis met Djoser Family. Dat heeft meerdere voordelen want: 1. ik hoefde niet alleen te reizen als alleenstaand ouder en 2. het is voor kinderen leuk om samen met leeftijdsgenoten te reizen. Dit zijn wat ons betreft de 10 hoogtepunten van onze rondreis door Namibië. Ook handig als je een rondreis Namibië overweegt: een handige inpaklijst voor een kampeerrondreis Namibië, Botswana & Zimbabwe.

Boek: wij maakten deze kampeer rondreis Namibië met Djoser Family >>
Of: de ‘gewone’ kampeerrondreis bij Djoser >>

10 redenen om naar Namibié te gaan: Dune 45 Sossusvlei zonsopkomst

Een van de beste redenen om naar Namibië te gaan: Dune 45 beklimmen

1. De zon op zien komen boven Dune 45

Magischer dan dit wordt het niet! In alle vroegte rijd je over de lange weg door Sossusvlei om bij kilometerpaal 45 aan te komen bij Dune 45. Het is een flinke (en koude) klim naar boven, maar als de zon langzaam opdoemt boven de horizon, kleuren de zandduinen om je heen langzaam van oranje naar rood. Een magisch schouwspel van licht, schaduw en zand. Lees verder: zo gaaf is Sossusvlei.

10 redenen om naar Namibië te gaan, Deadvlei Namibië, Afrika

2. Je vergapen aan Deadvlei

Deadvlei. Dit uitzicht prijkt op de voorkant van bijna alle reisgidsen van Namibië. Voor mij één van de redenen om naar Namibië te gaan. Niet zo gek, want het is er echt adembenemend mooi. Het contrast van de witte, droge grond en de zwarte skeletten van dode bomen die scherp afsteken tegen de omringende rode zandduinen en de blauwe lucht levert een buitenaards plaatje op! Ik schreef hier meer over Deadvlei.

Powered by GetYourGuide

 

Sesriem Canyon Namibië

3. Wandelen op de bodem van een rivier in Sesriem Canyon

Deze dertig meter diepe ravijn werd uitgesleten door de Tsauchab River. Wat overbleef is een ravijn, Sesriem Canyon, waarin je in de zomer af kunt dalen en over de bodem kunt wandelen. Tip: doe dit vooral in de vroege ochtend of vlak voor zonsondergang. Dan is het licht hier prachtig en kun je fantastische foto’s schieten. Ik schreef hier meer over Sesriem Canyon.

Zela schipwreck Namibië

4. Gestrande wrakken bekijken bij Skeleton Coast

Skeleton Coast National Park is een tot de verbeelding sprekende naam. Langs deze kust in het noordwesten van Namibië vergingen tientallen schepen en het is dan ook bezaaid met scheepswrakken. Het zuiden is tot de Ugab River Gate toegankelijk met een 4WD, het ontoegankelijke noorden is verboden terrein. Wel kun je in het zuiden het Zeila Shipwreck bewonderen, een plaatje dat echt past bij de Skeleton Coast.

Kolonie pelsrobben Cape Cross Namibië

Redenen om naar Namibië te gaan: de gigantische kolonie Kaapse pelsrobben

5. Geur opsnuiven van de Kaapse pelsrobben bij Cape Cross

Geurtje hoor! En eentje die je wellicht nooit meer vergeet. De indringende geur en de geluiden die nog het meest doen denken aan een kudde blatende schapen blijven je vast altijd bij. Dat komt waarschijnlijk ook doordat dode dieren gewoon tussen levende robben blijven liggen. Met meer dan 80.000 pelsrobben is dit een enorme kolonie. In november en december worden er nieuwe jongen geboren en kan dat aantal zelfs groeien tot wel 200.000 stuks. Al met al een indrukwekkend spektakel!

quad rijden swakopmund Namibië

Redenen om naar Namibië te gaan: quad rijden bij Swakopmund

6. Sandboarden of quad rijden bij Swakopmund

Swakopmund is voor echte adrenaline junks een feestje. De stad wordt omringd door hoge zandduinen die bij een stevige wind zo ongeveer de straten binnen ‘wandelen’. Rond Swakopmund kun je dan ook perfect sandboarden of quad rijden. Je kunt kiezen voor één van tweeën, maar er zijn ook tours waarbij je de activiteiten kunt combineren.

Tourtip: quadrijden vanuit Swakopmund >>

Walvisbaai Namibië dolfijnen

Redenen om naar Namibië te gaan: dolfijnen en bultruggen zien opduiken – Foto: Boy Sigmond

Walvisbaai Namibië boottocht pelikaan

7. Dolfijnen en bultruggen zien opduiken bij Walvisbay

Vanuit Swakopmund rijden we naar Walvisbaai. De stad zelf is de belangrijkste haven van Namibië. Dat komt omdat voor de kust een natuurlijke, diepe haven ligt. Vroeger trok de baai en de lagune veel zeedieren als walvissen. Nog steeds vind je in dit gebied verschillende dieren als robben en flamingo’s. Dus stappen we hier op de boot om dolfijnen te spotten, maar we zien ook een aantal bultruggen opduiken. Onderweg ‘stappen’ er nog een paar bijzondere passagiers aan boord: pelikanen die een hapje komen mee-eten.

Tourtip: catamarantocht door Walvisbaai >>

Etosha NP Namibië olifanten

Redenen om naar Namibië te gaan: wildlife spotten in Etosha National Park

Etosha NP Namibië Game drive Boy

8. Wilde dieren spotten in Etosha NP

Wil je wilde dieren spotten in Namibië, dan is Etosha National Park the place to be. Het enorme nationale park is het leefgebied van zebra’s, springbokken, wildebeast, giraffes, maar ook van de zwarte neushoorn, leeuwen en heel veel Afrikaanse savanne-olifanten. Je vindt ze vooral rond de waterplaatsen in het park. Wil je Etosha National Park bezoeken dan doe je er goed aan om er tenminste twee dagen voor uit te trekken. Een aanrader! Lees ook: Etosha NP, dé plek om wildlife te spotten in Namibië.

Bekijk: campings en accommodaties in Etosha NP >>

The White Lady Brandberg Namibië

Redenen om naar Namibië te gaan: op zoek naar The White Lady

9. Op zoek naar The White Lady bij Brandberg

Vanaf onze slaapplaats op de Camping bij de White Lady Lodge vertrekken we in de ochtend om op zoek te gaan naar de White Lady zelf. De wandeling naar de bijzondere rotsschilderingen duurt ongeveer 1,5 uur. Onderweg vertelt een gids je over de bloemen en planten die je tegenkomt.

Eigenlijk was de White Lady trouwens een medicijnman of sjamaan die, doordat hij stond te zweten omdat hij rond het vuur stond te dansen, een witte gloed over z’n lichaam had. Maar toen de Franse archeoloog Henri Breuil de schildering in 1955 ontdekte, zag hij er een Egyptische vrouw in. Vandaar The White Lady. De schildering is een van de 8.000 bushman paintings en is naar schatting ongeveer 16.000 jaar oud.

Bekijk: campings en accommodaties Natuurreservaat Brandberg >>

Halali Etosha National Park Namibië zwarte en witte neushoorn

Redenen om naar Namibië te gaan: wilde dieren spotten – Foto: Boy Sigmond

10. Speuren naar de witte én zwarte neushoorn bij Halali

In Etosha National Park zetten we onze tent op in Halali Rest Camp. Vanaf de camping loop je via een pad in een paar minuten naar Moringa Waterhole waar je zowel overdag als ’s nachts wild kunt spotten vanaf een bankje. Wat een spektakel als een kudde olifanten hier rond zonsondergang al tetterend en water spuitend hun dorst komt lessen. Maar het meest bijzondere is misschien wel dat we ‘s avonds tegelijkertijd een witte én een zwarte neushoorn bij het water zien drinken. Deze reis ook maken?

Ik boekte deze rondreis Namibië bij Djoser Family >>
Bekijk alle campings en accommodaties in Etosha NP >>

 

Solitaire Namibië tenten

Meer tips voor Namibië

Redenen om naar Namibië te gaan bewaren

10 redenen om naar Namibië te gaan

Handige reisgidsen Namibië
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *