7x must see Miami, Florida

Verenigde Staten, Noord-Amerika

7x must see Miami
7x must see in Miami, Florida! Van de sijlvolle art-deco, strakke lijven, neonlights, Cubaanse sigaren en pastelkleurige life-guard huisjes tot het hippe South Beach en het levendige Little Havana. Dit zijn de leukste tips en bezienswaardigheden in Miami.  

must see in Miami Beach, USA

Wat te doen in Miami: tips en bezienswaardigheden

In de jaren zeventig en tachtig was Miami verre van hip and happening en was de stad de thuishaven van drugsbaronnen en Cubaanse vluchtelingen. Daar kwam in de jaren ’80 verandering. Toen besloot Michael Mann om de stad als achtergronddecor te gebruiken voor de populaire tv serie Miami Vice. Sindsdien is het een populaire vakantiebestemming van zowel Amerikanen als toeristen. Je vindt er dan ook volop toeristische bezienswaardigheden.

Lees ook: de 20 mooiste nationale parken van Amerika
En: tips en bezienswaardigheden in Las Vegas
Of: low budget tips New York

Miami Beach, Florida

1. Miami Beach

Een absolute must see in Miami is Miami Beach. Dit schiereiland ligt ten oosten van de stad en barst van de glitter and glamour. Zo hebben beroemdheden als Shaquille O’Neal, Gloria Estefan en Will Smith optrekjes op Star Island. Dankzij tv-series als Dexter en CSI is Miami Beach (opnieuw) in trek. Boek bijvoorbeeld een boottocht langs de sterrenstekken met vertrek vanaf Bayside.

Bekijk alle celebrity tours >>

Miami, South Beach, The Colony Hotel

2. South Beach

Glimmende lijven, gepimpte wagens… in South Beach is het zien en gezien worden! South Beach, zoals je dat nu kent, is volledig te danken aan Michael Mann. Als uitvoerend producent van Miami Vice besloot hij om de huizen in het Art-Deco district eerst op te knappen en een kleurtje te geven voordat er gefilmd werd. South Beach is dan ook een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Miami. Shoppen doe je rond Lincoln Road. Houd je van clubs en flaneren? Dan ben je aan de Ocean Drive op het juiste adres.

3. Little Havana

Een van de leukste bezienswaardigheden in Miami is de Cubaanse wijk Little Havana. Tijdens het regime van Fidel Castro ontvluchtten veel Cubanen hun land en kwamen hier terecht. Nog steeds ademt alles hier de bruisende, Cubaanse sfeer. Spaans is in Little Havana een pré en er wordt op straat geleefd en domino gespeeld. Je vindt er restaurantjes met overheerlijke Cubaanse gerechten waar je echt even van moet proeven. En als je hier dan toch bent zet dan ook je lippen aan een Cubaanse sigaar of scoor een cuba libre op één van de terrasjes.

4. Coconut Grove

Coconut Grove heeft een grote aantrekkingskracht op artiesten en kunstenaar. Met haar wuivende palmen is het zowel een geliefde filmlocatie als een uitstekende uitgaanswijk. Zo wordt de laatste dancemuziek gedraaid in de Iguana Cantina en kun je in de Martini Bar terecht voor jazz en blues.

5. Proef van het eten in Miami

Dat Miami een smeltkroes is van verschillende culturen proef je uiteraard in het eten: van de Cubaanse cocktail Cuba Libre tot Florribean (een kookstijl beïnvloed door de Caribbean). Ook de Braziliaanse, Peruviaanse en Argentijnse keuken zijn hier ruim vertegenwoordigd.

Aan de kust kun je ook volop proeven van verse gamba’s, garnalen en oesters. Zoals bij Chez le Bebe of de Bahamian Pot in Little Haïti waar je kunt genieten van typisch Haïtiaans eten zoals bakbananen en schouderkarbonade. Of drink een drankje in één van de oudste bars (1926!) in South Beach: Mac’s Club, The Deuce. Daar waar de neon lights uit de serie Miami Vice aan de muur hangen.

Everglades Florida alligator sign

6. The Everglades

Vanuit Miami rijd je in bijna anderhalf uur naar het Ernest Coe Visitor Center: één van de toegangspoorten tot het moerasgebied The Everglades. Verken het park met de airboat of maak een wandeling over de aangelegde trails. Kijk goed om je heen, want misschien ligt er een alligator op de loer. Ook een boottocht door de mangroven is een aanrader. Let op: goed insmeren met anti-muggenmiddel en lange mouwen en broek is geen overbodige luxe! Musquitos zijn erg actief in dit waterrijke gebied.

Boek je tickets voor The Everglades >>

Stiltsville Florida, Amerika

7. Stiltsville

Midden op zee, op een zandbank, ligt een stukje niemandsland dat Stiltsville heet. De houten huisjes zijn de stille getuigen van de wilde feesten die hier ooit werden gevierd. Drankverkoop en gokken was illegaal op het vasteland. Daarom bouwde men in de jaren ’30 deze houten huisjes op palen op 1 mijl vanaf de kust. Uit het zicht van de orde-handhavers werden hier party’s gevierd, drank geschonken én verkocht aan passerende schepen. Aan dat feestje kwam in de jaren ’80 een einde. Tegenwoordig maakt het deel uit van het Biscayne National Park. Vanaf Key Biscane worden boottochten georganiseerd naar deze bijzondere plek in Florida.

 

Vervoer en verblijf Miami

Verschillende reisorganisaties bieden een pakketreis aan naar Miami, waarbij hotel en vlucht inbegrepen is:

Vliegtickets Miami

Onder andere Delta, United en KLM bieden rechtstreekse vluchten aan naar Florida.

Must see en wat te doen in Miami, Florida, Amerika

Meer inspiratie voor je rondreis Amerika

7x must see in Miami bewaren

Tips 7x must see en wat te doen in Miami, Florida

Handige reisgidsen voor je vakantie Florida





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *