7x must see Miami

Noord-Amerika, Verenigde Staten

7x must see Miami
Stijlvolle art-deco, strakke lijven, neonlights, Cubaanse sigaren en pastelkleurige life-guard huisjes. Van het hippe South Beach tot het levendige Little Havana. Welcome to Miami!

Miami Beach, USA
In de jaren zeventig en tachtig was Miami verre van hip and happening en was de stad de thuishaven van drugsbaronnen en Cubaanse vluchtelingen. Daar kwam in de jaren ’80 verandering in toen Michael Mann besloot om Miami als achtergronddecor te gebruiken voor de populaire tv serie Miami Vice. Sindsdien is de stad erg in opkomst. Dit zijn de 7 absolute must sees in Miami!

#1 Miami Beach

Het schiereiland Miami Beach ten oosten van Miami stad barst van de glitter and glamour. Beroemdheden als Shaquille O’Neal, Gloria Estefan en Will Smith hebben optrekjes op Star Island. Dankzij nieuwe tv-series als Dexter en CSI is Miami Beach (opnieuw) in trek. Boek vooral een boottocht langs de sterrenstekken; vertrek vanaf Bayside.

#2 South Beach

Glimmende lijven, gepimpte wagens… in South Beach is het zien en gezien worden! South Beach zoals je dat nu kent, is volledig te danken aan Michael Mann. Als uitvoerend producent van Miami Vice besloot hij om de huizen in het Art-Deco district eerst op te knappen en een kleurtje te geven voordat er gedraaid werd. Shoppen doe je rond Lincoln Road. Houd je van clubs en flaneren? Dan ben je aan de Ocean Drive op het juiste adres!

#3 Little Havana

Little Havana is de Cubaanse wijk van Miami. Tijdens het regime van Fidel Castro ontvluchtten veel Cubanen hun land en kwamen hier terecht. Nog steeds ademt alles hier de bruisende, Cubaanse sfeer. Spaans is in Little Havana een pré en er wordt op straat geleefd en domino gespeeld. Je vindt er restaurantjes met overheerlijke Cubaanse gerechten. Als je hier dan toch bent zet dan vooral eens je lippen aan een Cubaanse sigaar of scoor een cuba libre op één van de terrasjes.

#4 Coconut Grove

Coconut Grove heeft een grote aantrekkingskracht op artiesten en kunstenaar. Met haar wuivende palmen is het zowel een geliefde filmlocatie als een uitstekende uitgaanswijk. Zo wordt de laatste dancemuziek gedraaid in de Iguana Cantina en kun je in de Martini Bar terecht voor jazz en blues.

#5 Jummie Miami

Dat Miami een smeltkroes is van verschillende culturen proef je uiteraard in het eten: van de Cubaanse cocktail Cuba Libre (rum en cola) tot Florribean (een kookstijl beïnvloed door de Caribbean). Ook de Braziliaanse, Peruviaanse en Argentijnse keuken zijn in Miami ruim vertegenwoordigd. Natuurlijk kun je aan de kust ook volop proeven van verse gamba’s, garnalen en oesters. Geniet bij Chez le Bebe of de Bahamian Pot in Little Haïti van typisch Haïtiaans eten zoals bakbananen en schouderkarbonade. Doe een stap terug in de tijd en schuif aan in een echte Amerikaanse S&S diner, downtown Miami, en bestel er vis, pap en meatloaf. Of drink een drankje in één van de oudste bars (1926!) in South Beach: Mac’s Club, The Deuce. Daar waar de neon lights uit de serie Miami Vice aan de muur hangen.

#6 The Everglades

Vanaf Miami rijd je in bijna anderhalf uur naar het Ernest Coe Visitor Center: één van de toegangspoorten tot het moerasgebied The Everglades. Verken het park met de airboat of maak een wandeling over de aangelegde trails. Kijk goed om je heen, want misschien ligt er een alligator op de loer. Ook een boottocht door de mangroven is een aanrader. Let op: goed insmeren met anti-muggenmiddel en lange mouwen en broek is geen overbodige luxe! Musquitos zijn erg actief in dit waterrijke gebied.

#7 Stiltsville

Midden op zee, op een zandbank, ligt een stukje niemandsland dat Stiltsville heet. De houten huisjes zijn de stille getuigen van de wilde feesten die hier ooit werden gevierd. Drankverkoop en gokken was illegaal op het vasteland. Daarom bouwde men in de jaren ’30 deze houten huisjes op palen op 1 mijl vanaf de kust. Uit het zicht van de orde-handhavers werden hier party’s gevierd, drank geschonken én verkocht aan passerende schepen. Aan dat feestje kwam in de jaren ’80 een einde. Tegenwoordig maakt het deel uit van het Biscayne National Park. Vanaf Key Biscane worden boottochten georganiseerd naar dit bijzondere stukje Miami.

Meer lezen over Amerika?

7x must see Miami, Florida

Of bestel een van de reisgidsen 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *