Overnachten in Riad Maktoub, Aït Ben Haddou

Marokko, Accommodaties, Afrika

 

Riad Maktoub in Aït Ben Haddou | Neneh's Choice

Riad Maktoub ligt op loopafstand van de magische kasbah Aït Ben Haddou. Een fijn hotel waar je prima een nachtje door kunt brengen. Bovendien is dit een goede uitvalsbasis om de Aït Ben Haddou en de omgeving te verkennen.

Riad Maktoub, Aït Ben Haddou

Riad Maktoub in Aït Ben Haddou – Foto: booking.com

Overnachten in Riad Maktoub, Aït Ben Haddou

Deze traditionele riad ligt in het nieuwe gedeelte van Aït Ben Haddou. Op slechts een steenworp afstand van de oude kasbah. Het heeft een binnenplaats mét een verkoelend zwembad. Aan weerszijden van de binnenplaats vind je overdekte zuilengalerijen met ruime kamers en dito bedden.

De kamer is sfeervol ingericht met berber-kleden en de mooie badkamer is volledig met mozaïek betegeld. Heerlijk om na die nacht in de Marokkaanse woestijn weer in zo’n weelderig bed te slapen! Je waant je hier in een sprookje van duizend-en-een-nacht. Vooral ‘s avonds als het hotel met zwembad prachtig wordt verlicht. O, en zo wakker worden (zie foto hieronder) is toch een feest op zich?! Andere leuke overnachtingsplekken in Aït Ben Haddou zijn:

Kasbah El Hajja >>
Kasbah Valentine >>
Authentieke Berberhuis Kasbah Tebi >>
Bekijk alle riads in Aït Ben Haddou >>

Wakker worden in Riad Maktoub, Aït Ben Haddou-neneh's choice

Restaurant Riad Maktoub

Riad Maktoub beschikt over een eenvoudig restaurant waar geen wijn wordt geschonken. Gelukkig serveren ze hier wel andere gerechten, zoals overheerlijke zelfgemaakte pizza’s. Hoe heerlijk is dat na een rondreis door de Marokkaanse woestijn?

Lees ook: slapen in de Marokkaanse woestijn

Hotel Aït Ben Haddou bewaren

Riad Maktoub, Aït Ben Haddou, Marokko

Meer tips voor een reis naar Marokko

Reisgidsen MarokkoFoto header: booking.com – Riad Maktoub in Aït Ben Haddou

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

?c=720&m=1074274&a=331868&r=Djoser&t=html


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *