In een westernlandschap: Monument Valley, Arizona

Travel, Verenigde Staten

Monument Valley zonsondergang
In een eindeloze en desolate woestijn verrijzen de rode zandsteenformaties en tafelbergen. Monument Valley is het grondgebied van de Navajo, het land van de indianen waar je het gevoel hebt dat je in een westernfilm terecht bent gekomen. Welkom in Monument Valley!

On the road: mijn favoriete roadmovies

Monument Valley als filmdecor

De rode ‘buttes’ die zomaar in het vlakke landschap verrijzen is een feest der herkenning. Niet alleen omdat ik jaren geleden al m’n hart verloor aan dit prachtig rode landschap, maar ook omdat Monument Valley als achtergronddecor werd gebruikt voor tal van films en tv-series. Ook regisseur John Ford werd verliefd op dit prachtige gebied en nam er in 1939 zijn bekende film ‘Stagecoach’ op. De film met acteur John Wayne was de eerste van een hele reeks: Ford draaide er nog 9 andere westernfilms. Klassiekers als ‘How the west was won’ en ‘Easy Rider’ met Dennis Hopper werden hier gefilmd. Maar Monument Valley was ook het toneel voor de jaren 80 hit ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox en het recentere ‘Lone Ranger’ (2013) met Johnny Depp en de serie ‘Westworld’.

Monument Valley Utah Arizona Amerika

Navajoland

Monument Valley, het gebied van de Navajo-indianen waar je de kracht van de natuur overal om je heen voelt. Het ligt deels in Utah en in Arizona. Omdat je met je auto niet off the beaten track mag rijden, maken we een jeeptour met een Navajo-indiaan die ons tal van interessante verhalen vertelt over de geschiedenis van de bewoners van dit magische landschap en hun gebruiken. Overigens maakt Monument Valley, in tegenstelling tot andere nationale parken, geen deel uit van het National Parks Pass. Dus moet je bij binnenkomst in dit Navajo-land $20 entreekosten betalen.

Monument_Valley_zonsopkomst_Neneh's_Choice

The View Campground

Wij parkeren onze camper op een fantastische plek midden in Monument Valley: The View Campground. Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek. Een absolute aanrader dus!

Goulding's Lodge booking-com balkon

Goulding's Lodge booking-com

Goulding’s Lodge

Ga je voor een mooi uitzicht, maar houd je van wat meer luxe? Dan is Goulding’s Lodge een aanrader. Dit 3-sterren resort ligt op zo’n 6 km van de ingang van Monument Valley en je kunt er prachtige kamers en appartementen huren. De geschiedenis van Goulding’s maakt een bezoek extra interessant. Zo kochten Harry en Leone (a.k.a. ‘Mike’) Goulding dit stuk land en begonnen er in 1920 Gouldings Trading Post. Om de lokale economie tijdens de Great Depression in de jaren dertig te stimuleren, haalden ze filmproductiebedrijven binnen. Op die manier ontmoetten ze ook filmregisseur John Ford die er de film Stagecoach opnam. The rest is history. Sindsdien komen er filmploegen, fotografen, artiesten en toeristen van over de hele wereld naar Goulding’s. Goulding’s organiseert ook tours naar Monument Valley.

Monument Valley western

Meer lezen?

In een westernlandschap: Monument Valley

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *