Monument Valley in Arizona: tips en bezienswaardigheden

Noord-Amerika, Verenigde Staten

Monument Valley in Arizona, Amerika, zonsondergang
Monument Valley is het grondgebied van de Navajo, het land van de indianen waar je het gevoel hebt dat je in een westernfilm terecht bent gekomen. In een eindeloze en desolate woestijn verrijzen rode zandsteenformaties en tafelbergen. Graag deel ik al mijn tips en bezienswaardigheden in Monument Valley Tribal Park!

On the road: mijn favoriete roadmovies

Over Monument Valley

Monument Valley ligt op de grens van de Amerikaanse staten Utah en Arizona. Tussen beide staten is een tijdsverschil, maar in het park houden ze de tijd van Utah aan. Monument Valley is geen nationaal park, maar een Tribal Park omdat het in handen is van de Navajo Indianen. Dichtstbijzijnde steden zijn Phoenix (5 uur rijden) en Las Vegas (6,5 uur rijden). Via de 27 kilometer lange Valley Drive rijd je langs indrukwekkende uitkijkpunten.

Lees ook: de mooiste filmlocaties in Utah
Inspiratie: de ideale roadtrip van 2 weken door West-Amerika
En: alle tips voor je reis naar Amerika

Hoe duur is een bezoek?

De toegangsprijs van Monument Valley Navajo Trival Park is $10 per persoon of $20 per auto. Wil je in het park wandelen, kamperen, filmen of bijvoorbeeld trouwen, dan heb je daarvoor een speciale vergunning nodig. Omdat Monument Valley een Tribal Park is, kun je hier geen gebruikmaken van de National Parks Pass.

Monument Valley tanken camper

Beste reistijd Monument Valley

Monument Valley is het hele jaar door toegankelijk. In de zomermaanden kan het er druk zijn. In de winter is het er rustiger en kan er sneeuw liggen, terwijl de temperatuur in de zomermaanden op kan lopen tot boven de 40 graden. Wil je de drukte vermijden dan is de beste reistijd het voor- of najaar.

Hoe lang nodig in Monument Valley?

Omdat de meeste bezienswaardigheden langs de Valley Drive liggen, is één dag in Monument Valley genoeg. Wel raad ik je aan om tenminste één overnachting in de buurt te boeken, vanwege de spectaculaire zonsondergang en zonsopkomst. Zie de mooie foto’s hieronder!

Monument Valley tour Utah USA

Visitor Center

Voordat je het nationale park inrijdt, loont het de moeite een kijkje te nemen bij het Visitor Center. Je vindt er een souvenirshop, je kunt er iets eten en er is een expositie over de geologische geschiedenis van Monument Valley en haar bewoners, de Navajo Indianen. Vanaf het Visitor Center heb je bovendien een prachtig uitzicht over het indrukwekkende landschap.

Monument Valley tour Utah

Valley Drive

Bij het Visitor Center start de kronkelige Valley Drive. Deze onverharde weg neemt je 27 km lang mee dwars door het desolate landschap en vlak langs de indrukwekkende buttes. Onderweg wachten prachtige uitzichten en rotsformaties op je. Houd dus je camera in de aanslag!

Monument Valley Goulding Tours

Tour met een Navajo gids

Monument Valley is het gebied van de Navajo-indianen waar je de kracht van de natuur overal om je heen voelt. Omdat je met je camper niet off the beaten track mag rijden, maken we een tour onder begeleiding van een Navajo native America. Sowieso is dit reuze interessant. Onderweg hoor je namelijk boeiende verhalen over de geschiedenis van de bewoners van dit magische landschap en hun gebruiken. Ook als je liever niet alleen op pad gaat is deze tour een aanrader! Je kunt het Tribal Park trouwens ook te paard verkennen.

Ook doen: een tour onder begeleiding van een Navajo native American

 

Monument Valley Utah Arizona Amerika

Monument Valley USA Irene

Monument Valley als filmdecor

De rode ‘buttes’ die zomaar in het vlakke landschap verrijzen is een feest der herkenning. Niet alleen omdat ik jaren geleden al m’n hart verloor aan dit prachtig rode landschap, maar ook omdat Monument Valley als achtergronddecor werd gebruikt voor tal van films en tv-series. Ook regisseur John Ford werd verliefd op dit gebied en nam er in 1939 de klassieker ‘Stagecoach’ op. De film met acteur John Wayne was de eerste van een reeks: Ford draaide er nog 9 andere westernfilms. Klassiekers als ‘How the west was won’ en ‘Easy Rider’ met Dennis Hopper werden hier gefilmd. Dit gebied was ook het toneel voor de jaren 80 hit ‘Back to the Future’ met Michael J. Fox en het recentere ‘Lone Ranger’ (2013) met Johnny Depp.

Lees ook: de mooiste filmlocaties in Utah

Monument Valley zonsondergang
Monument_Valley_zonsopkomst_Neneh's_Choice
Monument Valley The View Campground camper uitzicht

Dit uitzicht vanaf the View Campground is toch geweldig?!

Monument Valley The View Campground Irene

Kamperen in Monument Valley

Wij parkeren onze camper op een fantastische plek midden in Monument Valley: The View Campground. Nooit heb ik een overweldigender zonsondergang én zonsopkomst gezien dan op deze magische plek. Wat mij betreft een aanrader. Je kunt je hier trouwens ‘s nachts ook vergapen aan de prachtige sterrenhemel!

Goulding's Lodge booking-com

Goulding's Lodge booking-com balkon

Hotel in Monument Valley: Goulding’s Lodge

Ga je voor een mooi uitzicht, maar houd je van wat meer luxe? Dan is Goulding’s Lodge een aanrader. Dit 3-sterren resort ligt op zo’n 6 km van de ingang van Monument Valley en je kunt er prachtige kamers en appartementen huren. De geschiedenis van Goulding’s maakt een bezoek extra interessant. Zo kochten Harry en Leone (a.k.a. ‘Mike’) Goulding dit stuk land en begonnen er in 1920 Gouldings Trading Post. Om de lokale economie tijdens de Great Depression in de jaren dertig te stimuleren, haalden ze filmproductiebedrijven binnen. Op die manier ontmoetten ze ook filmregisseur John Ford die er de film Stagecoach opnam. The rest is history. Sindsdien komen er filmploegen, fotografen, artiesten en toeristen van over de hele wereld naar Goulding’s. Goulding’s organiseert ook tours naar Monument Valley.

Boek hier: overnachting in Goulding’s Lodge
Bekijk: alle accommodaties omgeving Monument Valley

Monument Valley western

Deze foto maakte ik bij het beroemde John Ford Point

Ook een rondreis maken door Zuidwest-Amerika?

Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

Meer inspiratie voor je rondreis Amerika

Monument Valley tips en bezienswaardigheden bewaren

Monument Valley in Arizona, Amerika. Tips en bezienswaardigheden Monument Valley in Arizona, Amerika. Tips en bezienswaardigheden Monument Valley in Arizona, Amerika. Tips en bezienswaardigheden

Handige reisgidsen Amerika

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *