Wandelen: Buiten in de Kuil in Lage Vuursche

Europa, Nederland, Travel, Wandelen

Wandelen buiten in de kuil heide

Wandelroute Buiten in de Kuil start bij De Kuil van Drakensteyn in Lage Vuursche. Dit korte rondje is ideaal als je even bij wilt komen. Iets langer wandelen? Je kunt deze wandelroute ook combineren met andere wandelingen zoals de wandelroute De Stulp en die rond de kasteeltuin van Kasteel Drakensteyn bijvoorbeeld.

Wandelen buiten in de kuil en wandelroute rond de Kasteeltuin

Buiten in de Kuil in het kort

Aantal kilometers: 2,5
Startpunt: parkeerterrein Restaurant Kuil van Drakensteyn aan de Stulpselaan in Lage Vuursche
Markering: paaltjes met groene markering

Wandelen buiten in de kuil vlonderpad

Fietsen of wandelen?

In de regio Gooi & Omstreken zijn tal van wandel- en fietspaden uitgestippeld. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Staatsbosbeheer. Andere wandel- en fietsroutes vind je op de website van de Visit Gooi & Vecht.

Wandelroute Buiten in de Kuil bordje

Restaurant buiten in de kuil
Restaurant buiten in de kuil lunch

Restaurant buiten in de kuil lunch sandwich zalm

Wandelroute en Restaurant Buiten in de Kuil

Verscholen in de bossen bij de Kuil van Drakensteyn ligt Restaurant Buiten in de Kuil. Niet alleen kun je hier in de omgeving een aantal leuke wandelingen maken, het is een lekker idee dat je na afloop op het terras van Buiten in de Kuil neer kunt ploffen. Ooit stond op deze plek de ‘De Hut van ome Jan’, een begrip in de wijde omgeving, waar je friet of koffie kon krijgen. Nu staan er bij Buiten in de Kuil burgers, soep en broodjes op het menu. Zomer en winter kun je hier terecht. ‘s Avonds branden er sfeervolle lampjes en knetteren de tuinhaarden. Het best kies je een doordeweekse dag,  want de weekenden kunnen druk zijn. Wandelroute Buiten in de Kuil start bij het informatiebord op de parkeerplaats van Restaurant Buiten in de Kuil.

Wandelroute Buiten in de kuil varens boom

Door het bos en langs de heide in Lage Vuursche

Dit korte rondje neemt je mee door de bossen en langs de heide van Lage Vuursche. Zo nu en dan kruist de wandelroute een van de MTB-routes die je hier ook veel vindt. Via een paar korte vlonderpaden en velden vol metershoge varens kom je aan bij het Pluismeer. Een lekker plekje om even te gaan zitten op een bankje of bij de picknickatafel waar je van het uitzicht kunt genieten.

Wandelroute Buiten in de kuil bankje

Combineren met wandelroute rond de kasteeltuin

Nog niet uitgewandeld? Je kunt de wandelroute Buiten in de Kuil ook combineren met wandelroute rond de kasteeltuin (rode markering). Deze wandeling neemt je mee langs de tuin aan de achterkant van Kasteel Drakensteyn. Ook leuk om bijvoorbeeld eerst de ene route te lopen, even aan te schuiven voor de lunch bij Restaurant in de Kuil om er vervolgens nog een wandelroute aan vast te knopen.

Wandeling Buiten in de Kuil Irene Wandelroute Buiten in de Kuil Irene

Kasteel Drakensteyn

Tijdens de wandeling loop je langs de tuin van Kasteel Drakensteyn die Prinses Beatrix in 1959 kocht. Samen met Prins Claus en haar drie zoons woonde ze hier van 1963 tot 1981. Daarna verhuisden ze naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Sinds 2014 woont Prinses Beatrix opnieuw in Kasteel Drakensteyn. Het relatief kleine kasteel is gebouwd in een achthoek en wordt omringd door 20 hectare bos.

Wandelen Buiten in de Kuil varens

Authentiek dorpje Lage Vuursche

Vlakbij ligt Lage Vuursche, een dorp met een beschermd dorpsgezicht. Dankzij de bosrijke omgeving, gezellige restaurantjes en winkeltjes is Lage Vuursche populair bij wandelaars, fietsers en pannenkoek liefhebbers. Er zitten namelijk een paar pannenkoekenrestaurants zoals de Vuursche Boer waarvan wordt gefluisterd dat je er de lekkerste pannenkoeken van Nederland kunt eten. Ieder jaar trekt het dorpje meer dan 2 miljoen bezoekers die na een wandeling of fietstocht neerploffen op een van de gezellige terrasjes. Ook heeft Lage Vuursche één van de mooiste minigolfbanen van Nederland, compleet met een Hobbithuisje. Iets buiten Lage Vuursche ligt ook de begraafplaats waar prins Friso sinds 2013 begraven ligt.

Lees ook: zomerse micro-avonturen in Nederland
En: bijzonder plekjes en wandelroutes in Het Gooi
Ontdek: de fantasierijke minigolf tuinen van Lage Vuursche

Wandelroute buiten in de kuil heide

Ook een wandeling maken?

Dan is een klompenpad ook een aanrader. Zo liep ik het Uddelermeerpad bij Apeldoorn en het Stoutenburgerpad tussen Leusden en Stoutenburg. Omdat klompenpaden dwars door stiltegebieden, weilanden en over privéterrein gaan, zijn ze niet geschikt voor buggy’s of kinderwagens. Honden zijn ook verboden op deze wandelroutes. Goede wandelschoenen zijn wel handig. Uiteraard neem je een afvalzakje mee en neem je je eigen troep mee naar huis. Want zelfs bananenschillen en sinaasappelresten verteren heel langzaam.

Meer wandelroutes in het Gooi

Wandelen Buiten in de Kuil bewaren

Wandelen Buiten in de Kuil Lage Vuursche Wandelen Buiten in de Kuil Lage Vuursche Wandelen Buiten in de Kuil Lage Vuursche Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay en Pexels.


2 comments on “Wandelen: Buiten in de Kuil in Lage Vuursche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *