Goedkope pretparken in Nederland: top 10 budget attractieparken!

Nederland, Europa

Sprookjesbos Valkenburg

Ben je op zoek naar goedkope pretparken in Nederland? Een dagje naar het pretpark kan behoorlijk prijzig zijn. Helemaal als je een gezin hebt met twee of meer kinderen. Tel daarbij op de parkeerkosten plus eten en drinken en je bent voor een dagje attractiepark een klein kapitaal kwijt. Toch zijn er ook betaalbare, low budget pretparken in Nederland. Ik heb een top 10 van goedkope pretparken in Nederland verzameld, van de goedkoopste amusementsparken in Drenthe tot betaalbare attractieparken in Limburg.

Goedkope pretparken in Nederland - Attractiepark Slagharen reuzenrad

Een van de goedkoopste attractieparken in Nederland is Kinderstad Heerlen!

1. Kinderstad Heerlen

Met stip op één in dit rijtje goedkope pretparken in Nederland staat Kinderstad Heerlen. Vanaf 2 jaar betaal je een vaste prijs voor dit indoor pretpark in Limburg. En dat niet alleen: je betaalt ook weinig parkeerkosten. Behalve een achtbaan, wildwaterbaan en draaimolens vind je in Kinderstad Heerlen ook botsauto’s, een luchtkussen en trampolines. Kinderstad Heerlen is het leukst voor de wat kleinere pretzoekers. Het grote voordeel is dat het overdekt is, dus ook leuk op regenachtige (vakantie)dagen!

Goedkope pretparken in Nederland - Attractiepark Slagharen

Goedkope pretparken in Nederland: in Slagharen betaal je minder op rustige dagen

Bijzonder overnachten met kinderen in Nederland, Wigwam, Slagharen

2. Attractiepark Slagharen

Jouw bezoek aan het Wilde Westen van Nederland begint in Attractiepark Slagharen in Overijssel! Houd je van spanning, stap dan in de achtbaan Gold Rush of bedwing de woeste wateren in de Ripsaw Falls. Bekijk het uitzicht vanuit de Big Wheel of neem een kijkje bij een van de spectaculaire shows. Naast het attractiepark is er ook wildwaterparkAqua Mexicana (speciaal toegangsticket). Heb je aan één dag niet genoeg? Huur dan een Wigwam of Cowboy Cottage op Vakantiepark Slagharen. Op rustige dagen betaal je minder en kun je besparen op de ticketprijs.

Boek kortingskaartje Attractiepark Slagharen >>
Huur een Wigwam of Cowboy Cottage >>

Goedkope pretparken Nederland - Drouwenerzand Attractiepark Freak out

Goedkope pretparken in Nederland: bij Attractiepark Drouwenerzand is je eten en drinken inbegrepen!

Goedkope pretparken Nederland - Drouwenerzand Halloweendagen

3. Attractiepark Drouwenerzand

Een kleinschalig park én een van de goedkoopste pretparken in Nederland is Attractiepark Drouwenerzand in Drenthe. Want bij je toegangsprijs tot het park is namelijk ook al je eten en drinken inbegrepen. Niet alleen friet en hamburgers bijvoorbeeld, maar ook dagsoep, belegde broodjes en fruit. In het park vind je attracties als de Hunebed8baan en de Freak Out achtbaan voor de durfallen.

Voor de allerkleinsten is een rondje in het Minirad, de Tea Cups en DUMBO geweldig. Langer blijven? In Vakantiepark Drouwenerzand kun je bijzonder overnachten in een boomhut, kasteellodge of saloonlodge. Houd je van griezelen, dan moet je hier in oktober komen tijdens de Halloweendagen!

Boek tickets Attractiepark Drouwenerzand >>
Slapen in Vakantiepark Drouwenerzand >>

Sprookjesbos Valkenburg

Goedkope pretparken in Nederland: welkom in Sprookjesbos Valkenburg!

4. Sprookjesbos Valkenburg

Er was eens… een goedkoop familiepretpark in een groot bos in Valkenburg aan de Geul. Sprookjesbos Valkenburg in Zuid-Limburg vertelt niet alleen de tijdloze sprookjes, je vindt er ook sprookjesachtige attracties. Draai een rondje in de nostalgische draaimolen, maak een ritje in Jolly Roger’s Seastorm of schommel mee in het schommelschip van Kapitein Haak. Of waag je aan een wandeling door de Groeve terwijl een verhalenverteller je mee op avontuur neemt.

Goedkope pretparken Nederland - Oud Valkeveen Naarden - Drakenbaan

Goedkope pretparken in Nederland: Speelpark Oud Valkeveen is leuk voor de kleinsten

Oud Valkeveen Naarden - oldtimer goudmijn

5. Speelpark Oud Valkeveen in Naarden

Een dagje in Speelpark Oud Valkeveen in Naarden is ook heerlijk op warme zomerdagen. Want behalve achtbaan de Drakenbaan, de Dolle Dieren Baan en de Vallende Schuit zijn er ook veel spetterende attracties. Zo kun je waterfietsen op de vijver en er is een tropisch strand. Ideaal voor een dagje uit of een kinderfeestje! Oud Valkeveen is een van de goedkope pretparken in Nederland die geschikt is voor de kleinsten. Parkeren kun je bij Speelpark Oud Valkeveen helemaal gratis.

Goedkope pretparken Nederland - Dippie Doe tyfoon

6. Attractiepark Dippie Doe in Best

Een kwartier rijden boven Eindhoven ligt Attractiepark Dippie Doe. In dit goedkope pretpark in Noord-Brabant vind je van alles wat: van een zweefmolen, klimkasteel en glijbanen tot achtbaan De Dolle Pier. Er is een indoor pretpark en speelpark plus een outdoor attractiepark. Met een combiticket heb je toegang tot alles, maar je kunt er tijdens het indoor seizoen (1 november t/m 31 maart) ook voor kiezen om een (goedkoper) kaartje te kopen voor alleen het indoor gedeelte. Attractiepark Dippie Doe is ideaal voor jonge avonturiers tot en met 12 jaar.

Boek Dippie Doe tickets met korting >>

Pretpark Julianatoren Apeldoorn helikopter

Op zoek naar goedkope pretparken in Nederland? Pretpark Julianatoren is reuze betaalbaar!

Pretpark-Julianatoren-Safaribaan
Goedkope pretparken Nederland Julianatoren Apeldoorn

7. Pretpark Julianatoren in Apeldoorn

Pretpark Julianatoren, verscholen in de bossen bij Apeldoorn, heeft een vleugje koninklijk bloed. Het park dankt haar naam namelijk aan de Julianatoren die hier in 1910 werd gebouwd ter ere van de geboorte van prinses Juliana.

Hoewel het niet het allergoedkoopste pretpark in Nederland is, is een bezoek wel de moeite waard. Met meer dan 60 attracties is het een van de grootste pretparken in dit rijtje. Ga terug in de tijd met de Dino’s Tour, kom griezelen in het Spookslot of laat je verrassen door een van de shows. Regelmatig kun je kortingstickets voor Julianatoren scoren waarmee een uitje nóg betaalbaarder wordt. Dat maakt Pretpark Julianatoren een van de betaalbare pretparken in Nederland!

Boek kortingstickets Julianatoren >>

8. Amusementspark Tivoli in Berg en Dal

Een van de leukste en goedkoopste uitjes in Gelderland is Amusementspark Tivoli. En dan bedoel ik niet Tivoli in Kopenhagen, maar in Berg en Dal. Dit is een echt familiepark voor kinderen tot ongeveer 10 jaar en hun ouders of opa en oma. Je vindt er een overdekt gedeelte, maar ook een nostalgische zweefmolen, een achtbaan, botsauto’s en zelfs botsbootjes. Het park is lekker kleinschalig en overzichtelijk en dus kun je als ouder ook even lekker bijkomen op het terras. Behalve een van de goedkope pretparken in Nederland ook een van de gezelligste.

9. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Wist je dat het voormalige Verkeerspark Assen in 2017 verhuisde naar Appelscha en nu bij Attractiepark Duinen Zathe hoort? Surf over de golven van de Super Nova, maak een tochtje in de Flying Swing of Flying Heli’s of stap in de achtbaan The London City Coaster. In Duinen Zathe kun je klimmen, klauteren, varen en ritjes maken én je kunt je eigen rijbewijs halen in het Verkeerspark! Bij het attractiepark kun je gratis parkeren en bij je ticket is zelfs je eten en drinken inbegrepen. Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe mag dus niet in dit rijtje goedkope pretparken in Nederland ontbreken!

10. Attractiepark de Waarbeek in Hengelo

Tussen Hengelo en Enschede ligt Attractiepark de Waarbeek. Niet alleen is dit een van de goedkoopste pretparken van Nederland, het heeft ook de oudste stalen achtbaan ter wereld! Ook fijn: bij je ticket is al je eten en drinken inbegrepen, waaronder de standaard snacks, maar ook belegde broodjes en soep. En de attracties? Die liegen er ook niet om. Stap in de Raptor Adventure, maak een ritje in de Dino Express, ga waterfietsen of speel een spelletje in de Game Hall. Attractiepark de Waarbeek is leuk voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

De Batavia Bataviawerf Lelystad
Goedkope pretparken in Nederland: Bataviawerf in Lelystad

De Batavia Bataviawerf Lelystad

Bonus: Batavialand & Bataviawerf in Lelystad

Schip ahoi! Batavialand is niet alleen voor landrotten, maar ook voor zeelieden. Ben je op zoek naar goedkope attractieparken, dan zit je hier helemaal goed. Hoewel het niet echt een pretpark is, maar een werf met een replica van V.O.C.-schip De Batavia en een museum. Super leuk dus voor kleine piraten in spé!

Leer zelf spijkers smeden, een touw draaien, voel hoe zwaar een zeil is en neem een kijkje op het onderdek van De Batavia. Hier zaten de soldaten en onderklasse vroeger soms maandenlang. Super leuk en informatief voor kleine zeevaarders en ontdekkingsreizigers. In het museum duik je in de avontuurlijke verhalen van de scheepvaart, Nederland Waterland en de V.O.C.

Leuk weetje: De Batavia werd ook gebruikt voor filmopnames van de film Michiel de Ruyter. Alle hens aan dek dus voor een van de leukste goedkope pretparken in Nederland!

Alle kortingskaartjes pretparken

Goedkope tickets dierentuinen

Met korting naar een museum

Bekijk alle kortingsbonnen op dagjes uit

goedkope pretparken Nederland Slagharen reuzenrad

Meer tips voor low budget uitjes

Goedkope pretparken in Nederland bewaren

10 goedkope pretparken in Nederland  10 goedkope pretparken in Nederland 10 goedkope pretparken in Nederland?wi=345771&ws=
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van Pixabay of Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *