Reisplannen 2018

Persoonlijk

Fint Oase Marokko
Een nieuw jaar, nieuwe reizen. We leven alweer in de tweede maand van 2018 en ik heb zoveel leuke trips voor de boeg! Zowel in m’n eentje als gezellig samen met m’n kids, die inmiddels ook het reisvirus te pakken hebben. Dit zijn mijn reisplannen voor 2018.

Valletta Malta balkons

Weekend Malta

Na een heftig jaar waarin ik mezelf terugvond, vond ik dat ik wel een reisje verdiend had, dus eind maart ligt er eerst een weekendje Malta in het verschiet. Ik ga in m’n eentje. Dat deed ik ook al eens eerder, toen bezocht ik het verrassende Armaçao de Pêra in de Algarve. Ik bereid me zo goed als niet voor, maar laat me verrassen. Hoewel… tips voor fijne eettentjes zijn natuurlijk altijd welkom!

Stoupa Peloponnesos, Griekenland

Zomer in Griekenland

De zomervakantie staat opnieuw in het teken van Griekenland. Sinds J en ik uit elkaar zijn is dit inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Simpelweg omdat m’n minuscule autootje niet geschikt is om naar Zuid-Europa te rijden met steeds langer wordende kids en bepakking; om over de ontbrekende airco nog maar te zwijgen. Plus de benzinekosten voor een rit naar Zuid-Frankrijk of Toscane wegen, gek genoeg, niet op tegen het gemak en de prijs van een vliegreis Griekenland. Dat geeft natuurlijk ook wel te denken. In ieder geval wordt dit alweer het derde jaar op rij dat ik met m’n kinderen het zonnige Griekenland opzoek. Het eerste jaar zetten we onze voeten op het strand van Agios Nikitas op Levkas, terwijl we vorig jaar Stoupa op de Peloponnesos bezochten. Deze reizen boek ik trouwens meestal via Sunweb waar ik altijd filter op kleinschalige accommodaties.

De combinatie van zon, zee, strand, cultuur, verrukkelijk eten én de fijne prijs doet het em elk jaar weer. Voor zoonlief is het vooral de wondere onderwaterwereld die (weer) lonkt. Hij heeft inmiddels drie snorkelsets in z’n kast liggen en bekijkt op voorhand alvast welke angstaanjagende gedrochten er in de wateren rondom onze bestemming rondzwemmen. Dat geldt trouwens ook voor Hurghada in Egypte, want dat staat in oktober in de agenda!

Piramides van Gizeh, Cairo, Egypte

Rondreis Egypte

Eind oktober ga ik namelijk – eindelijk – met de kinderen een rondreis maken door Egypte. Ik kijk reikhalzend uit naar het mystieke land van de farao’s: de imposante pyramides, de cultuur (en eten!), de woestijn en een tocht over de Nijl. O ja, en een rit met de nachttrein ligt ook in de planning. Vorig jaar maakten we al een rondreis door Marokko met Djoser Family. De geuren, kleuren, zalige maaltijden en het slapen in de woestijn onder miljoenen sterren was een ervaring om nooit meer te vergeten! En het smaakt dus naar meer.

Ik koos (opnieuw) voor een georganiseerde reis, omdat ik nu eenmaal niet graag als alleenstaande blonde vrouw met zo mogelijk nog blondere kids door bepaalde landen reis én omdat het fijn is dat alles voorbereid is en ik me niet druk hoef te maken over slaapplaatsen en hoe we van A naar B moeten komen. Zeker als je daarnaast ook nog gewoon een drukke baan hebt, is dat een verademing.

Barceloneta Barcelona Irene

Vietnam, Cuba of Nepal

In oktober zou ik in me in eerste instantie twee weken in m’n eentje aansluiten bij een georganiseerde reis, waarbij ik zat te twijfelen tussen groen Vietnam (in het verleden verslond ik boeken over de Groene Hel), het overweldigende Nepal of het kleurrijke Cuba. Doordat we de rondreis Egypte van april naar oktober moesten verplaatsen dankzij de slechte planning van de school van de kids, schuif ik dit nu door naar november of begin 2019.

Nu heb ik me al laten vertellen dat voor een rondreis Vietnam twee weken sowieso iets te kort is en dat november niet de meest gunstige tijd is om Cuba te bezoeken. Een rondreis Nepal behoort wellicht nog tot de mogelijkheden, al kan ik niet helemaal inschatten of de maand november een geschikte tijd is om Nepal te bezoeken. Nepal staat hoe dan ook al jaren op m’n bucketlist. Ik kan niet wachten om die indrukwekkende, hoogste bergtoppen ter wereld nu eindelijk eens met eigen ogen te zien! Ter voorbereiding heb ik met zoonlief nog maar eens de docu Meru en de film Everest bekeken. Krijg ik toch een beetje de kriebels van…

Weet jij wat de beste tijd is om Nepal te bezoeken? Of kan ik dan toch het beste wachten tot het voorjaar van 2019?

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *