The Kids Are All Right filmrecensie

Film, Noord-Amerika, Verenigde Staten

The Kids Are All Right filmrecensie
In de film The Kids Are All Right draait het om een niet zo doorsnee all american family, maar om het lesbische stel Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore) met hun twee kinderen Joni en Laser. Ik ben erg gecharmeerd van deze bijzonder bruisende film die je af en toe doet schaterlachen maar wel een zeer serieuze ondertoon heeft. 

Op zoek naar de spermadonor

Op een dag besluiten Joni en Laser echter dat het de hoogste tijd is om op zoek te gaan naar hun biologische vader die ooit als spermadonor fungeerde. Hoewel onvermijdelijk, brengt het gemengde gevoelens teweeg bij de beide moeders. Nic en Jules zijn al jaren getrouwd, maar ook in hun leven heeft de sleur toegeslagen en hun relatie bevindt zich in een dip. Moeder Nic is een beetje een narrige, sarcastische vrouw die zich stort op haar werk. Gaandeweg heeft ze bovendien een alcoholprobleem ontwikkeld dat ze weigert onder ogen te zien.

Zorgende moeder Jules

Moeder Jules is een sprankelend gevoelsmens, maar leeft in de schaduw van Nic. Ze neemt al jarenlang de zorgtaken in het gezin voor haar rekening en voelt zich als huismoeder niet serieus genomen. Ze wil graag een eigen bedrijfje opzetten waar ze voldoening uit kan halen, maar ook daarin stimuleert Nic haar niet en noemt haar werk kleinerend een ‘baantje’.

Levensgenieter en spermadonor Paul

De relaxte levensgenieter Paul blijkt de spermadonor te zijn. Hij runt een restaurant waar voornamelijk gerechten van biologische producten worden geserveerd. In eerste instantie overvalt het plotselinge vaderschap hem. Maar gaandeweg merkt hij dat hij het gezinsleven al die tijd gemist heeft. Hij wil dan ook steeds meer betrokken worden bij het leven van Joni en Laser. Ook de kinderen moeten wennen, hoewel Joni sneller aansluiting vindt bij haar ‘vader’. Joni vindt vrijbuiter en levensgenieter Paul helemaal geweldig en is ook wel te porren voor een ritje bij hem achterop de motor.

Jules en Paul

Moeder Nic is daar minder van gecharmeerd, maar Jules mag Paul wel. Tijdens een etentje, om het ijs wat te breken, blijkt dat het bijzonder goed klikt tussen Jules en Paul. Jules wordt na wat wijntjes iets te loslippig over hun relatie en zo ontstaat er steeds meer afstand met Nic. Paul is bovendien alles wat Nic niet is: onverantwoord, leven bij de dag en impulsief. Jules en Paul vallen voor elkaar met de nodige strubbelingen en complicaties.

The Kids are All Right: feelgood movie

Een verrassende en goed geschreven familiefilm met de nodige drama en tegelijkertijd de nodige dosis humor niet schuwt. Met sterke rollen voor Julianne Moore en Annette Bening als lesbische vrouwen en moeders van middelbare leeftijd die alle bordjes (tevergeefs) hoog proberen te houden. We zien ook Mark Ruffalo in een rol die we niet eerder zagen. Hoewel Ruffalo zich al eerder ruimschoots heeft bewezen in lichtvoetige romcom’s als 13 going on 30 of personages van heel andere strekking in Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Collateral. The Kids are all right is een fijne feelgood movie te noemen dat door anderen al vergeleken werd met Little Miss Sunshine en Juno. En terecht.

Film The Kids are all right

Regie | Lisa Cholodenko

Release | 2 december 2010

Met | Annette Bening, Julianne Moore & Mark Ruffalo

Genre | Komedie, Drama

Verkrijgbaar als dvd bij o.a. bol.com of kijken via Pathé Thuis

Filmrecensie The Kids Are All Right bewaren

Filmrecensie The kids are all right

Meer filminspiratie
cshow

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *