Leven van €1,- per dag – Kath Kelly

Boeken, Lifestyle

Boekrecensie: Leven van een euro per dag - Kath Kelly

De 47-jarige Engelse lerares Kath Kelly besluit op een goede dag om een jaar lang te leven van €1,- per dag. Met het bespaarde geld wil ze het cadeau voor de bruiloft van haar broer bekostigen. ‘Leven van €1,- per dag, de meest ultieme bespaartips’ is het hilarische verslag van dit jaar.

Spelregels

Voor haar ‘Leven van 1 euro per dag‘ stelt Kath  wel spelregels op: zo valt de huur buiten de deal, maar verder moet ze leven van 1 euro per dag. Daarnaast mag ze niet bij vrienden bedelen en het geld dat over is mag naar de volgende dag of in het potje voor de rest van de week.

Liften en kamperen

Je kunt je voorstellen dat dit nogal wat hilarische situaties oplevert. Zo gaat ze voortaan liftend het land door en zet ze waar mogelijk haar eigen tentje op in de struiken. Niet al te opvallend natuurlijk. Ze verplaatst zich uitsluitend lopend of met de fiets. Kleding probeert ze zelf te repareren of te ruilen op kledingruil-avonden en ze koopt eten dat bijna over datum, maar nog prima te eten is. Gaandeweg ontdekt ze hoeveel mensen eigenlijk verspillen en leert ze om creatief haar maaltijden bij elkaar te sprokkelen.

Gratis evenementen en eten

Nog nooit zat haar jaar zo boordevol culturele en maatschappelijke evenementen. Ze bezoekt gratis openingen van galerieën, boekpresentaties en lezingen, want ‘gratis hapjes en drankjes zijn inbegrepen’. En gratis festivals uiteraard. Op die manier ontmoet ze zelfs de liefde van haar leven. Al is het wel even slikken als ze hem droge crackertjes en kaas voor moet schotelen tijdens een date.

Creatieve oplossingen

Behalve dat het boekje heerlijke wegleest en continu een glimlach rond je lippen tovert, zet het je ook tot nadenken. Heb je werkelijk zoveel spullen nodig? En kun je geen diensten of spullen ruilen? Dankzij het boekje heb ik ook m’n eigen leven weer onder de loep genomen. De gaafste dingen zijn namelijk vaak gratis, zoals picknicken, wandelen in het bos of samen (kerst)films kijken op de bank.Meer lezen?

Dit artikel bewaren? Pin deze afbeelding dan!

Leven van 1 euro per dag
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

Boeken


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *