Leven van €1 per dag – Kath Kelly

Boeken, Lifestyle

Boekrecensie: Leven van €1 per dag - Kath Kelly

De 47-jarige Engelse lerares Kath Kelly besluit op een goede dag om een jaar lang te leven van één euro per dag. ‘Leven van €1 per dag, de meest ultieme bespaartips’ is het hilarische verslag van dit jaar.

Boekentip: Leven van €1 per dag

Op een dag besluit Kath Kelly om een jaar lang te leven van 1 euro per dag. Met het bespaarde geld wil ze een cadeau kopen voor de bruiloft van haar broer. In dit boek beschrijft ze hoe dit jaar verloopt. Het resultaat is een hilarisch verslag met verrassende inzichten.

Lees ook: zuinig leven én volop genieten

Leven van €1 per dag, de spelregels

Voor haar ‘Leven van €1 per dag‘ stelt Kath een aantal spelregels op: zo valt de huur buiten de deal, maar verder moet ze leven van één euro per dag. Daarnaast mag ze niet bij vrienden bedelen en het geld dat over is mag naar de volgende dag of in het potje voor de rest van de week.

Liften en kamperen

Je kunt je voorstellen dat dit nogal wat hilarische situaties oplevert om te leven van €1 per dag. Zo gaat ze voortaan liftend het land door en zet ze waar mogelijk haar eigen tentje op in de struiken. Niet al te opvallend natuurlijk.

Ze verplaatst zich uitsluitend lopend of met de fiets. Kleding probeert ze zelf te repareren of te ruilen op kledingruil-avonden en ze koopt eten dat bijna over datum, maar nog prima te eten is. Gaandeweg ontdekt ze hoeveel mensen eigenlijk verspillen en leert ze om creatief haar maaltijden bij elkaar te sprokkelen.

Lees ook: manieren om het kapitalisme te ontwijken

Gratis evenementen en eten

Nog nooit zat haar jaar zo boordevol culturele en maatschappelijke evenementen. Ze bezoekt gratis openingen van galerieën, boekpresentaties en lezingen, want ‘gratis hapjes en drankjes zijn inbegrepen’. Plus gratis festivals uiteraard. En dat alles voor één euro per dag!

Op die manier ontmoet ze zelfs de liefde van haar leven. Al is het wel even slikken als ze hem droge crackertjes en kaas voor moet schotelen tijdens een date.

Lees ook: low budget en gratis uitjes per provincie
Bekijk: alternatieve low budget uitjes

Leven van een euro per dag: creatieve oplossingen

Behalve dat Leven van €1 per dag heerlijk wegleest en continu een glimlach rond je lippen tovert, zet het je ook tot nadenken. Heb je werkelijk zoveel spullen nodig? En kun je geen diensten of spullen ruilen? Kun jij leven van weinig?

Dankzij het boekje heb ik ook m’n eigen leven weer onder de loep genomen. De gaafste dingen zijn namelijk vaak gratis, zoals picknicken, wandelen in het bos of samen (kerst)films kijken op de bank. Ook in Nederland zijn er genoeg alternatieve low budget uitjes en kun je terecht in deze gratis musea.

Zelfde boek, ander jasje

En voor het geval je het boek niet kunt vinden op Bol. Dat kan kloppen. Het verhaal ‘Leven van €1 per dag’ is diverse keren uitgegeven. Hetzelfde boek, maar telkens in een nieuw jasje en een andere titel. Dus als je het ene boek niet kunt vinden, check dan even een van de andere onderstaande titels. Inhoudelijk is het dezelfde tekst. Je krijgt er alleen een andere kaft bij ;)

Meer inspiratie voor anders leven

Leven van €1 per dag bewaren

Leven van 1 euro per dag

Andere boeken over zuinig leven en besparen

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.

BoekenBoeken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *