Rondreis Marokko

Travel

tinfou-dunes
Marokko, met je eindeloze zandvlakten, desolate woestijnen, de hectiek van Marrakesh, je gele zandduinen en je verrukkelijke eten… Tijdens mijn rondreis Marokko verloor ik voorgoed mijn hart aan dit magische land!

Overrompelend Marrakesh

Slangenbezweerders, bedelaars, souks vol kleurige spullen, de wirwar aan straatjes waarin ik verdwaal. Marrakesh, je bent overrompelend bijzonder.

kasbah-taourirt-ouarzazate

Ouarzazate

Hollywood in de woestijn. Dat is Ouarzazate. De naam van deze stad zingt al in m’n hoofd rond sinds ik een klein kind was, en nu ben ik hier echt. Ouarzazate, Ouarzazate…. Bijzonder en gaaf!

Fint Oase

Kkkkkkooouuuuddd is het die nacht. Na een rit met een 4wd naar de Fint Oase midden in de woestijn, warm ik me aan het kampvuur en eet van de verrukkelijke tajines, plas in een geïmproviseerd toilet, was me met een kannetje water dat boven het vuur verwarmd is. Slapen doe ik onder kamelenharen dekens. O wat een nacht in de Fint Oase.

hotel-la-fibule-du-draa-zagora

Zagora

Hotel La Fibule in Zagora is er eentje uit een sprookje. Met een blauw zwembad en palmbomen. In dit hotel in Zagora vier ik oudejaarsavond, met foute dansjes en een nog foutere dj. Erger kan het niet, maar klokslag 12 uur vallen we elkaar allemaal in de armen. Bonne Année!

tinfou-dunes

Tinfou Dunes

Op de rug van het schip van de woestijn, een heuse dromedaris, schommel ik wel 3 uur rond door het mulle zand. De zonsopkomst bij de Tinfou Dunes is betoverend. Die nacht is de meest bijzondere van de hele vakantie. Hier lees je waarom.

Ait-ben-haddou-marokko

Aït Ben Haddou

Over Aït Ben Haddou raak ik niet uitgepraat. Ik ben onder de indruk van deze prachtige kasbah, een rood fort. Niet alleen vanwege haar schoonheid, maar ook de oerkracht die ze uitstraalt. En omdat ik weet dat hier in Aït Ben Haddou bijzonder mooie shots zijn gedraaid voor vele films waaronder m’n favoriet Babel en scenes van Game of Thrones.

Marrakesh Return

Vreemd, eenmaal terug in Marrakesh lijkt de gekkigheid van de stad minder overweldigend dan de eerste keer. Ik laat me meevoeren in de flow van de hectiek en geniet er daardoor veel meer van. Wat komt dat komt en anders niet…

Reisschema

Amsterdam – Marrakesh
Marrakesh
Marrakesh – Ouarzazate – Fint Oase met 4WD (yeah!)
Fint Oase – Zagora
Zagora – tocht met de dromedaris in de Tinfou woestijn
Tinfou Woestijn – Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou – Marrakesh
Marrakesh – Amsterdam

Deze reis deed ik mét m’n kids met Djoser. Een onvergetelijke ervaring waarbij ze vrienden voor het leven hebben gemaakt.

Meer lezen?

BewarenBewaren


3 comments on “Rondreis Marokko

  1. yvonnevdlaan schreef:

    Ook onze eerste route door Marokko. Stoer dat je dit met je kids hebt ondernomen. Wij zijn van de winter voor de tweede keer naar Marokko geweest, nu voor het eerst met de kinderen. Ze vonden t fantastisch. Is ook gewoon echt een gaaf land!

    • Neneh schreef:

      Ja, het is zeker een gaaf land! En vooral voor kinderen zoveel indrukken en zo’n heel andere cultuur relatief dicht bij huis. Wij zijn verkocht!

  2. […] Dus bracht ik met vriendin M een bliksembezoek aan Rio, dompelde ik mezelf onder in de hectiek van kleurrijk India, zette ik (samen met kids) m’n voeten in het uitnodigende zand van Agios Nikitas op Levkas en maakte ik met hen een onvergetelijke rondreis door zinderend Marokko. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *