Hip and happening: Palma de Mallorca

Spanje, Travel

Palma de Mallorca Placa MajorIn de jaren ’90 was Mallorca vooral een goedkope vakantiebestemming voor het plebs. Maar de laatste jaren heeft met name de  hoofdstad Palma de Mallorca zich ontwikkeld tot een hippe en trendy stad. Dit is wat je moet zien en doen tijdens een stedentrip Palma de Mallorca!

Onontdekt Palma de Mallorca

Vanaf Amsterdam vlieg je binnen 2,5 uur met bijvoorbeeld Air Berlin naar Palma de Mallorca, vandaar rijd je in zo’n 20 minuten met de taxi naar de fraaie oude binnenstad met z’n Moorse en gotische bouwstijlen. Palma de Mallorca is een iets kleinere uitvoering van Barcelona, met het verschil dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme, maar met dezelfde mediterrane sfeer.

Zon, strand, cultuur

Net als in Barcelona zijn ook in Palma de Mallorca stad én strand binnen handbereik. Met in de binnenstad restaurants waar je verrukkelijk kunt eten, zoals bij FORN Palma. Terwijl je in Bar Abaco, dat verscholen zit achter een grote houten deur, aan kunt schuiven voor overheerlijke cocktails in een surrealistische sfeer. Als je dan terug slentert naar je hotel (ik sliep in het fraaie Hotel Almudaina in het centrum van Palma) kun je niet om kathedraal La Seu heen, dat ‘s avonds prachtig verlicht is.

Vergeet niet een kijkje te nemen in het museum voor moderne kunst Museu Es Baluard waar regelmatig adembenemende exposities te bewonderen zijn zoals in het verleden van fotograaf Alberto García-Alix. Om daarna met je voeten in het zand te genieten van fingerfood bij een van de strandtenten.

Meer lezen?

 

Palma de MallorcaBooking.com

 

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *