7 producten die niet in je vriezer mogen ontbreken

Eten, Lifestyle

7 producten die niet in je vriezer mogen ontbreken

7 producten die niet in je vriezer mogen ontbreken. Van diepvriesgroenten en ingevroren fruit tot bladerdeeg. Ingrediënten die je graag standaard in je diepvries wilt hebben. Voor het geval je plotseling extra eters hebt, even geen geld hebt voor boodschappen of als noodrantsoen. Bovendien blijven je spullen lang houdbaar in de vrieskist.

1. Diepvries groenten

Spinazie, doperwten, bloemkool en broccoli tot een enorme zak vol groentenmix. Altijd handig om in je vriezer te hebben. Zo maak je heel makkelijk op een herfstige dag Italiaanse minestronesoep klaar of een snelle pasta met spinazie of broccoli. Ook handig: als iets uit je koelkast dreigt te bederven, was het dan, snijd in stukjes en bewaar in een zakje in de vriezer. Zo heb ik al heel wat paprika’s en wortels gered en ga je meteen verspilling tegen.

Lees ook: low budget boodschappen voor 50 euro per week

2. Diepvries fruit

Ook heb ik standaard een zak diepvriesfruit in de diepvries liggen. Zo flans je in een handomdraai een trifle in elkaar of een lekkere vulling voor een bladerdeeghapje. Ook kun je diepvriesfruit goed verwerken in een smoothie. Net als die banaan die bijna bruin wordt of aardbei of frambozen die je niet meer op kunt. Snijd ze in stukjes, vries ze in en zo heb je altijd vers fruit voor in je smoothie.

Lees ook: 10 producten die niet in je voorraadkast mogen ontbreken

3. Vis

Producten die niet in je vriezer mogen ontbreken: zalm, witvis of tonijnsteaks. Ik gebruik zalm voor een snelle pasta en witvis voor in mijn overheerlijke vislasagne met paprika en monchou.

4. Deeg

Standaard ligt er bij mij in de diepvries een pak filodeeg en bladerdeeg. Als ik een appel over heb, maak ik daar met wat rozijnen en bladerdeeg lekkere appelflappen van. Jum!

5. Kruiden

Verse kruiden gaan niet lang mee. Je kunt ze wel fijnsnijden en invriezen en daarom is het een van die producten die niet in je vriezer mogen ontbreken. Doe dat bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm samen met wat water of olijfolie. Op die manier kun je precies de juiste hoeveelheid uit je vrieskist halen en ontdooien wanneer je het nodig hebt.

Lees ook: 10 verse producten die lang houdbaar zijn

6. Diepvries pizza

Voor als ik eens geen zin heb om te koken ligt er standaard pizza margherita en pizza tonijn in de vriezer. Voor de lekkere trek én een stuk goedkoper dan een afhaalpizza. Minder gezond, dus we maken er geen gewoonte van.

7. Producten die niet in je vriezer mogen ontbreken: brood

Ik geef het grif toe: vers brood is lekkerder dan uit de vriezer. Toch koop ik er vaak drie of vier stuks tegelijk die ik invries. Zo blijven ze langer vers en is er altijd brood in huis. Best handig, want hier gaat er soms een brood per dag doorheen met die hongerige tieners van me.

Producten die niet in je vriezer mogen ontbreken bewaren

producten die niet in je vriezer mogen ontbreken

Meer tips low budget leven en eten

Inspiratie producten die niet in je vriezer mogen ontbreken

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

KokenKoken


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *