6 redenen om een roadtrip te maken

Praktische info, Travel

Redenen om een roadtrip te maken: busje weggetje Italië

Ik kan genoeg redenen verzinnen om een roadtrip te maken. Dat immense gevoel van vrijheid, de mogelijkheid om iedere dag nieuwe dingen te beleven en verrassende plekken te ontdekken. Waarom roadtrippen een goed idee is? Ik noem hier 6 goede redenen om een roadtrip te maken.

Redenen om een roadtrip te maken: Toscane Italië weg

Waarom een roadtrip maken?

Er zijn zoveel redenen om een roadtrip te maken. Maar het mooiste van een roadtrip maken is misschien wel dat het gaat om de reis zelf en niet om de bestemming. De beste redenen om te roadtrippen heb ik hieronder op een rijtje gezet.

Lees ook: onze roadtrip door Andalusië van 1 week

1. Dat immense gevoel van vrijheid

Een van de beste redenen om een roadtrip te maken is dat immense gevoel van vrijheid. Je bent volkomen vrij om te gaan en staan waar jij maar wilt. Zit je tijdens een georganiseerde reis vast aan een reisschema, tijdens een roadtrip bepaal jij waar en wanneer je stopt. Vind je het ergens geweldig? Dan beslis je om langer te blijven. Ben je uitgekeken? Dan stap je weer in de auto op weg naar nieuwe avonturen! Jij bepaalt de route en waar jij gaat overnachten. Wherever I lay my hat (that’s my home).

Lees ook: mijn favoriete roadmovies

2. Je reis begint om de hoek

Zodra je in de auto, op de motor of in de camper stapt, begint je reis. Met een muziekje aan en de wind in de haren toeren over het eindeloze asfalt. Er is geen beter gevoel dan dat. Neem je eigen hapjes en drankjes mee en stop waar je wilt onderweg. Zo kan het gebeuren dat je bij een picknickbankje langs de snelweg in Nederland al het gevoel hebt dat je dágenlang onderweg bent.

Lees ook: mijn roadtrip door Zuidwest-Amerika

redenen om een roadtrip te maken: Ardennen België bloemen veld

3. Leven in het moment

Tijdens een roadtrip leef je in het moment en tijd is onbelangrijk. Zelf vind ik dat misschien nog wel het allerleukste van een roadtrip. Picknicken onderweg, een onverwacht leuk dorpje verkennen of even in een weiland liggen en genieten van de voorbijdrijvende wolken. Het kan allemaal. Je hebt alle tijd en de tijd van je leven. Niemand die je vertelt dat je op tijd op moet staan of op een bepaalde tijd moet eten. Geen stress omdat je weer eens in de file staat; dan neem je toch gewoon de volgende afslag?

Lees ook: mini roadtrip door de Belgische Ardennen

Tombeau du Géant Bottasart Ardennen

4. Verrassende nieuwe plekken ontdekken

Er zijn zoveel verrassende nieuwe plekken te ontdekken! Tip: neem een keertje niet de snelste route, maar vermijd snelwegen (je hebt immers alle tijd!). Op die manier heb ik al heel wat bijzondere plekken ontdekt. Het scheelt ook als je, net als ik, op de meest onhandige momenten naar het toilet moet (psssst, hier noem ik handige gratis reisapp waaronder eentje om een toilet waar ook ter wereld te vinden). Daardoor hebben we al heel wat onverwachte afslagen moeten nemen waardoor we onverwacht in sprookjesachtige bossen terecht kwamen (in Canada bijvoorbeeld) die we anders nooit hadden gezien.

Vresse-sur-Semois Semois Irene Roadtrip Ardennen picknick snelweg Irene Margriet

Picknicken tijdens onze mini roadtrip door de Belgische Ardennen

5. Alle tijd voor goede gesprekken

Met z’n tweetjes of met een gezin in de auto, het heeft iets. Plots zit je urenlang met je partner, vriendin of kids in de auto. Dit praat heel wat fijner dan met al die vreemden om je heen in een vliegtuig, dus dit is hét moment om diepgaande gesprekken te voeren. Bovendien ben je tijdens een roadtrip op elkaar aangewezen, dus dit is het uitgelezen moment om elkaar beter te leren kennen.

6. Waarom een roadtrip: je kunt veel meenemen

Zo fijn, tijdens een roadtrip kun je lekker veel inpakken. Niemand die let op het gewicht of de omvang van je bagage, zoals het geval is als je gaat vliegen met alleen handbagage. Bovendien kun je op de terugweg ook allerlei souvenirs meenemen die je minder makkelijk in een vliegtuig mee kunt nemen. Denk aan flessen olijfolie of lokale wijnen. Natuurlijk moet het wel allemaal in je auto passen.

Redenen om een roadtrip te maken bewaren

6 redenen om een roadtrip te maken 6 redenen om een roadtrip te maken

Inspiratie voor een roadtrip

Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *