India Reisgids

India, Azië

Taj Mahal Agra India

India, het land van de chaos, kleur en van één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal. Het is een groot land en na China het meest bevolkte land ter wereld. De meeste reizigers maken een rondreis langs de Gouden Driehoek in het noorden van het land. Dit zijn drie steden: chaotisch Delhi, Agra (met de Taj Mahal) en de roze stad Jaipur. Maak een ceremonie mee in Varanasi, de stad van de doden of ga op zoek naar tijgers in het Ranthambore National Park in Rajasthan. Een andere kant van het land zie je in Mumbai of de badplaats Goa aan de westkust.

Algemene informatie

REISTIJD: Afhankelijk van je bestemming. Naar New Delhi is het ongeveer 8u50 vliegen (rechtstreeks), naar Mumbai zo’n 10u35. Ik vloog met Emirates via Dubai en deed er ruim 13 uur over.

VALUTA: Indiase Roepie

TIJDSVERSCHIL: Tijdens de zomertijd is het 3,5 uur later in India, in de wintertijd is het tijdsverschil 4,5 uur

HOOFDSTAD: New Delhi

LIGGING: India grenst in het westen aan Pakistan en de Indische Oceaan, in het noorden aan China (Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. In het oosten ligt de Golf van Bengalen. Ten zuiden liggen Sri Lanka en de Malediven in de Indische Oceaan.

INWONERS: 1,38 miljard

VISUM: Je hebt een visum nodig voor India. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen kun je een zogenaamd e-visum online aanvragen. Kosten daarvoor zijn ongeveer € 19,95 per persoon. Het is wel veel werk (zo moet je bijvoorbeeld de officiële namen en geboorteplaatsen van je ouders invullen). Wil je hulp bij het aanvragen van je visum, dan kun je dat voor € 49,95 bij e-visums doen. Bij aankomst moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.

DELHI

AGRA

JAIPUR

VARANASI

RANTHAMBORE NATIONAL PARK

ALGEMEEN

Varanasi India Ganges

Pakketreizen en rondreizen India

Reisorganisaties bieden verschillende rondreizen aan door India. Zo kun je een tocht door het zuiden van India maken of juist door het noorden, langs de Gouden Driehoek. Ook kun je India goed combineren met een rondreis door Nepal. Reisorganisaties die mooie rondreizen aanbieden zijn:

Vliegtickets

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus verblijf te boeken naar India. Voordelige vliegtickets vind je onder andere via Tix.nl.

Hotel Bissau Palace, Jaipur

Accommodatie tips

In New Delhi, Mumbai of Jaipur vind je prima hotels en appartementen. Deze boek je bijvoorbeeld via:

Zelf overnachtte ik in:

Een aanrader is ook: Maya Hotel & Restaurant in Agra (500 meter van de Taj Mahal)

Excursies en tours

Biij GetyourGuide kun je ter plekke een tour of rondleiding boeken.

Bagage voor je vakantie

Zoek je nog een geschikte handbagage trolley of een backpack voor je rondreis? Bij travelbags vind je de juiste tas, koffer of trolley voor jouw vakantie!

INDIA

Hotel Bissau Palace, Jaipur, IndiaRondreis door het noorden van IndiaTips en bezienswaardigheden Agra en omgeving, IndiaMaya Hotel Restaurant, Agra IndiaTips en bezienswaardigheden in de roze stad Jaipur, IndiaChaotisch Delhi, IndiaRaj Mandir Jaipur IndiaVaranasi IndiaRestaurant El Parador Varanasi, IndiaGouden Driehoek IndiaTips eerste keer IndiaRanthambore National Park India

Handige reisgidsen India
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *