De wonderschone Antelope Canyon, Arizona

Travel, Verenigde Staten

Antelope Canyon, Page, Arizon, Amerika
Wonderschone golvende lijnen in allerlei tinten oranje die in de loop van de tijd in het zandsteen zijn uitgesleten door de kolkende beweging van het water. De Antelope Canyon bestaat uit twee smalle slot canyons: de Lower en Upper Antelope Canyon.

ingang Antelope Canyon Page, Arizona, Amerika

Page bij Lake Powell

Als we het plaatsje Page in Arizona binnenrijden is het een raadsel in welke time zone we ons bevinden, de tijd op m’n mobiel en op de navigatie springt dan weer een uur vooruit, dan weer een uur terug. We vragen het voor de zekerheid even na bij de receptie onze camping in Page: Wahweap Campground. Met uitzicht op het helderblauwe water van Lake Powell installeren we onze camper. Het meer ziet er aanlokkelijk uit. De zon schijnt genadeloos en met 40 graden celcius zou ik niets liever doen dan een verfrissende duik nemen. Jammer genoeg hebben we geen tijd om aan of op het koele meer door te brengen, want de veel gefotografeerde Antelope Canyon op ons!

Antelope Canyon Tours Page

Antelope Canyon, Page, Arizona, Amerika

In de achterbak van een jeep

We krijgen deze trip aangeboden van Antelope Canyon Tours, maar we blijken op een heel verkeerde locatie ergens op een parkeerterrein te staan. Hier vertrekken wel tours, maar niet die van de bewuste tour. Na een telefoontje blijkt dat we ons in Page bij een kantoortje moeten melden. We verschijnen gelukkig nog net op tijd, zodat we gezellig met wat Chinezen aan kunnen schuiven in de achterbak van een jeep om samen naar de kloof af te reizen.

Antelope Canyon, Page, Arizona, Amerika

Antelope Canyon Page, Arizona, Amerika

Upper Antelope Canyon

Al hobbelend over stoffige wegen en in de zinderende hitte doemt daar plots de ingang van de Upper Canyon op! Wow! De prachtige rotsformaties van Antelope Canyon zijn ontstaan doordat water door de eeuwen heen zich een weg heeft gebaand door het zandsteen. Ik schiet een aantal prachtige plaatjes van deze bijzondere (en koele!) kloof. Dat is niet zo moeilijk, ik heb zelden zo’n fotogenieke plek gezien! Zelfs met mijn oude iphone 5S maak ik de prachtigste foto’s. De Upper Antelope Canyon is aanzienlijk drukker dan Lower Antelope Canyon. Dat komt omdat het iets makkelijker te bereiken is en de paden toegankelijker zijn. Je kunt hier alleen komen per georganiseerde tour in een 4WD en de ingang ligt, in tegenstelling tot de Lower Antelope Canyon, bovengronds.

Antelope Canyon, Page, Arizona, Amerika

Lower Antelope Canyon

De canyon bestaat namelijk uit twee gedeelten. Wij bezoeken de Upper Antelope Canyon, maar je kunt ook kiezen voor de Lower Antelope Canyon. Deze is iets minder toegankelijk. Via een trap daal je af in de canyon en zo nu en dan moet je wat klimmen en klauteren. Het is er daardoor minder druk en dat maakt het extra bijzonder. Bovendien ligt de ingang vlak bij de weg waardoor je er eenvoudig zelf heen kunt rijden.

Antelope Canyon, Page, Arizona, USA

Wijn in Arizona

Eenmaal terug op de camping brengen we eerst een bezoekje aan de campingwinkel. Vanmiddag hebben we hier namelijk wijn gespot. Wijn! Voor het eerst sinds lange tijd, want in Utah is er in de verste verte geen druppel wijn te bekennen. Dus slaan we hier heerlijk in en drinken die avond een glaasje op het mooie Amerika en het leven. Cheers!

Meer lezen over West-Amerika?

Antelope Canyon Page, Arizona

Of bestel een van de reisgidsen
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *