De wonderschone Antelope Canyon

Travel, Verenigde Staten

upper antelope canyon nenehschoice
Wonderschone golvende lijnen in allerlei tinten oranje die in de loop van de tijd in het zandsteen zijn uitgesleten door de kolkende beweging van het water. De Antelope Canyon bestaat uit twee smalle slot canyons: de Lower Antelope Canyon en de Upper Antelope Canyon. 

Antelope Canyon bij Page

Als we het plaatsje Page in Arizona binnenrijden is het een raadsel in welke timezone we ons bevinden, de tijd op m’n mobiel en op de navigatie springt dan weer een uur vooruit, dan weer een uur terug. We vragen het voor de zekerheid even na bij de receptie onze camping in Page: Wahweap Campground. Met uitzicht op het helderblauwe water van Lake Powell installeren we onze camper. Het meer ziet er aanlokkelijk uit. De zon schijnt genadeloos en met 40 graden celcius zou ik niets liever doen dan een verfrissende duik nemen. Jammer genoeg hebben we geen tijd om aan of op het koele meer door te brengen, want vlak bij het plaatsje Page wacht de veel gefotografeerde Antelope Canyon op ons!

Upper antelope canyon nenehschoice

In de achterbak van een jeep

We krijgen deze trip aangeboden van Antelope Canyon Tours, maar we blijken op een heel verkeerde locatie ergens op een parkeerterrein te staan. Hier vertrekken wel tours, maar niet die van de bewuste tour. Na een telefoontje blijkt dat we ons in Page bij een kantoortje moeten melden. We verschijnen gelukkig nog net op tijd, zodat we gezellig met wat Chinezen aan kunnen schuiven in de achterbak van een jeep om samen naar de Antelope Canyon af te reizen.

Upper Antelope Canyon

Al hobbelend over stoffige wegen en in de zinderende hitte doemt daar plots de ingang van de Upper Canyon op! Wow! De prachtige rotsformaties van Antelope Canyon zijn ontstaan doordat water door de eeuwen heen zich een weg heeft gebaand door het zandsteen. Ik schiet een aantal prachtige plaatjes van deze bijzondere (en koele!) kloof. Dat is niet zo moeilijk, ik heb zelden zo’n fotogenieke plek gezien als de Antelope Canyon! Zelfs met mijn oude iphone 5S maak ik de prachtigste foto’s. De Upper Antelope Canyon is drukker dan Lower Antelope Canyon. Dat komt omdat het iets makkelijker te bereiken is en de paden toegankelijker zijn. Je kunt hier alleen komen per georganiseerde tour in een 4WD en de ingang ligt, in tegenstelling tot de Lower Antelope Canyon, bovengronds.

Lower Antelope Canyon

De Antelope Canyon bestaat namelijk uit twee gedeelten. Wij bezoeken de Upper Antelope Canyon omdat we deze tour aangeboden krijgen, maar je kunt ook kiezen voor de Lower Antelope Canyon. De Lower Antelope Canyon is iets minder toegankelijk. Via een trap daal je af in de canyon en zo nu en dan moet je wat klimmen en klauteren. Het is daardoor minder druk dan de Upper Antelope Canyon en dat maakt het extra bijzonder. Bovendien ligt de ingang vlak bij de weg waardoor je er eenvoudig zelf heen kunt rijden.

Wijn in Arizona

Na een hobbelige rit vanaf Antelope Canyon terug naar Page brengen we eerst een bezoekje aan de campingwinkel. Vanmiddag hebben we hier namelijk wijn gespot. Wijn! Voor het eerst sinds lange tijd, want in Utah is er in de verste verte geen druppel wijn te bekennen. Dus slaan we hier heerlijk in en drinken die avond een glaasje op het mooie Amerika en het leven. Cheers!

Meer lezen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


2 comments on “De wonderschone Antelope Canyon

  1. […] Geen filmlocatie, maar o zo fotogeniek is de Antelope Canyon […]

  2. […] Geen plek zo fotogeniek als de Antelope Canyon. Vanuit Page rijden we naar de Upper Antelope Canyon. Zo mooi is het hier! Als we de volgende dag […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *