Antelope Canyon in Arizona: tips en bezienswaardigheden

Verenigde Staten, Noord-Amerika

Antelope Canyon, Page, Arizon, Amerika
Wonderschone golvende lijnen in allerlei tinten oranje die in de loop van de tijd in het zandsteen zijn uitgesleten door de kolkende beweging van het water. Antelope Canyon bestaat uit twee smalle slot canyons: de Lower en Upper Antelope Canyon. Lees alle tips en bezienswaardigheden van Antelope Canyon in Arizona. 

Antelope Canyon in Page, Arizona, Amerika

Ingang van Antelope Canyon bij Page, Arizona, Amerika

Over Antelope Canyon

Antelope Canyon bestaat uit twee zogenaamde slot canyons die door modder en water zijn uitgesleten: de Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. De canyons liggen in Navajo-gebied in Arizona vlak bij het plaatsje Page (Arizona) en stuwmeer Lake Powell. Een absolute aanrader op je rondreis door West-Amerika. Vlabij vind je ook de prachtige Horseshoe Bend.

Lees ook: de ideale route voor je rondreis door Zuidwest-Amerika
En: in een westernlandschap in Monument Valley
Plus: de 20 mooiste nationale parken van Amerika

Page bij Lake Powell

Als we het plaatsje Page in Arizona binnenrijden is het een raadsel in welke time zone we ons bevinden, de tijd op m’n mobiel en op de navigatie springt dan weer een uur vooruit, dan weer een uur terug. We vragen het voor de zekerheid even na bij de receptie onze camping in Page: Wahweap Campground. Met uitzicht op het helderblauwe water van Lake Powell installeren we onze camper. Het meer ziet er aanlokkelijk uit. De zon schijnt genadeloos en met 40 graden celcius zou ik niets liever doen dan een verfrissende duik nemen. Jammer genoeg hebben we geen tijd om aan of op het koele meer door te brengen, want de veel gefotografeerde Antelope Canyon op ons!

Antelope Canyon Tours Page

Bezienswaardigheden Antelope Canyon

We hebben een Antelope Canyon Tour geboekt, maar we blijken op een heel verkeerde locatie ergens op een parkeerterrein te staan. Hier vertrekken wel tours, maar niet die van de bewuste tour. Na een telefoontje blijkt dat we ons in Page bij een kantoortje moeten melden. We verschijnen gelukkig nog net op tijd, zodat we gezellig met wat Chinezen aan kunnen schuiven in de achterbak van een jeep om samen naar de kloof af te reizen.

Boek: een tour door Antelope Canyon

Antelope Canyon in Page, Arizona, USA

Antelope Canyon in Page, Arizona, Amerika

Upper Antelope Canyon

Al hobbelend over stoffige wegen en in de zinderende hitte doemt daar plots de ingang van de Upper Canyon op! Wow! De prachtige rotsformaties zijn ontstaan doordat water door de eeuwen heen zich een weg heeft gebaand door het zandsteen. Ik schiet een aantal prachtige plaatjes van deze bijzondere (en koele!) kloof. Dat is niet zo moeilijk, want ik heb zelden zo’n fotogenieke plek gezien! Zelfs met mijn oude iphone 5S maak ik de prachtigste foto’s.

De Upper Antelope Canyon is aanzienlijk drukker dan Lower Antelope Canyon. Dat komt omdat het makkelijker bereikbaar is en de paden toegankelijker zijn. Je kunt hier alleen komen per georganiseerde tour in een 4WD en de ingang ligt, in tegenstelling tot de Lower Antelope Canyon, bovengronds.

Antelope Canyon in Page, Arizona, Amerika

Lower Antelope Canyon

De canyon bestaat namelijk uit twee gedeelten. Wij bezoeken de Upper Antelope Canyon, maar je kunt ook kiezen voor de Lower Antelope Canyon. Deze is iets minder toegankelijk. Via een trap daal je af in de canyon en zo nu en dan moet je wat klimmen en klauteren. Het is er daardoor minder druk en dat maakt het extra bijzonder. Bovendien ligt de ingang vlak bij de weg waardoor je er eenvoudig zelf heen kunt rijden.

Antelope Canyon in Page, Arizona, USA

Antelope Canyon was een van de verrassingen tijdens mijn roadtrip Zuidwest-Amerika!

Wijn in Arizona

Eenmaal terug op de camping brengen we eerst een bezoekje aan de campingwinkel. Vanmiddag hebben we hier namelijk wijn gespot. Wijn! Voor het eerst sinds lange tijd, want in Utah was in de verste verte geen druppel wijn te bekennen. Dus slaan we hier heerlijk in en drinken die avond een glaasje op het mooie Amerika en het leven. Cheers!

Kamperen bij Page

Wij sliepen op Wahweap Campground met uitzicht op het helderblauwe water van Lake Powell. Je kunt hier zowel met een tent als met een camper terecht. Reis je tussen maart en november? Dan kun je zes maanden van tevoren een plek reserveren op Wahweap Campground. Net als op zoveel campings in Amerika zijn campings in en bij nationale parken reuze populair en snel volgeboekt.

Hotels in Page

Vanaf Page is niet ver rijden naar Antelope Canyon. In de buurt zijn genoeg hotels en lodges te vinden waar je kunt overnachten én kunt genieten op het water van Lake Powell:

Horseshoe Bend, Page Arizona, Amerika

Horseshoe Bend, Page, Arizona, USA, Irene

Horseshoe Bend en tours die je kunt maken

Op zo’n 8 km buiten Page ligt ook de prachtige Horseshoe Bend, daar waar de Colorado River een bocht maakt. Je kunt in Page dan ook niet alleen een tour boeken naar de Upper en Lower Antelope Canyon, maar ook een spectaculaire helikoptervlucht boven Horseshoe Bend maken.

 

Ook een roadtrip maken door Zuidwest-Amerika?

Ik stelde zelf een route samen. De reisroute van mijn 18-daagse roadtrip door Zuidwest-Amerika vind je hier. Verschillende reisorganisaties bieden een fly drive, een georganiseerde of individuele rondreis aan door Zuidwest-Amerika:

Je kunt er ook voor kiezen om een losse vlucht plus auto en verblijf te boeken. Vanaf Amsterdam vliegt onder andere KLM rechtstreeks naar de luchthaven van Las Vegas, San Francisco of Los Angeles waar je je rondreis door Zuidwest-Amerika kunt beginnen.

KLM vliegtickets naar de Verenigde Staten

Meer reisinspiratie Amerika

Antelope Canyon tips bewaren

Antelope Canyon, Page, Arizona USA

Handige reisgidsen Amerika
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *