Bollenroute: Tulpenfestival in de Noordoostpolder, Flevoland

Nederland

      Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland
Dieprood, stralend oranje, zonnig geel, wit en vele tinten roze. Als je de bollenroute van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder in Flevoland rijdt, zie je tulpen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen. In het uitgestrekte polderlandschap wisselen bollenvelden, groene akkers en boomgaarden elkaar af. En het leuke is: deze uitgestippelde route kun je zowel met de auto als op de fiets rijden.

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland kaartje

In het kort

Aantal kilometers van Staveren autoroute: 88 km
Aantal kilometers tulpenroute op de fiets: 51 km
Startpunt: overal langs de route, wij begonnen in Marknesse
Markering: bordjes Tulpenroute langs de weg

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Rijden door een kleurig polderlandschap

Wij reden de kleurrijke route van het Tulpenfestival door de Noordoostpolder in Flevoland. Overal langs de route kun je je rondje starten. Wij begonnen onze tocht in Marknesse. Onderweg kom je langs bollenvelden vol dieprode tulpen, zonnige gele exemplaren en fuchsia-roze bloemen. Het loont de moeite om regelmatig uit te stappen. Op sommige plekken kun je een heel stuk langs de bollenvelden lopen (je mag niet ín de velden lopen). Dat levert de gaafste plaatjes op! Maak er een gezellig dagje uit van en gooi je campingstoelen, eten en drinken achterin de auto. Want wat is er nu leuker dan een picknick met uitzicht op de kleurrijke tulpen? Vooral op een zonnige dag heb je het gevoel dat je op vakantie bent!

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Tulpenroute met de auto of fiets

Wij reden de tulpenroute met de auto: een rondje van 88 km in totaal. Rijd je de route op de fiets, dan is ie iets korter: 51 km. Als je de bijbehorende app van het Tulpenfestival downloadt, krijg je onderweg interessante informatie over de geschiedenis van dit gebied. Leuke weetjes over de inpoldering en de vroegere eilanden Urk en Schokland. Voor de allerkleinsten is er de Bollie de Berenroute. Door opdrachten, vragen en filmpjes komen de kids onderweg alles te weten over de tulpen. Je moet wel even vooraf een kaartje kopen. Met dat kaartje krijg je op een van de 3 Tulpenfestivallocaties een tasje met de opdrachten, potloden en cadeautjes.

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Piloten en verzetsstrijders

Veel in de Noordoostpolder herinnert aan de Tweede Wereldoorlog. Straatnamen verwijzen bijvoorbeeld naar vliegtuigen die hier zijn neergestort of zijn een eerbetoon aan de slachtoffers en verzetsstrijders. Zo dankt de Pilotenweg zijn naam aan de bemanning van geallieerde vliegtuigen en herinnert de Wrakkenweg aan de vele scheepswrakken die zijn gevonden bij de drooglegging. De Hannie Schaftweg is vernoemd naar Hannie Schaft, een bekende verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eigenlijk heette ze Jannetje Johanna, maar de Duitsers noemden haar ‘het meisje met het rode haar’. Ze was pas 22 toen ze bij het Haarlems verzet kwam. En wist je dat er in Kuinre ooit burchten en kastelen stonden?

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Hapje en drankje Tulpenfestival

Langs de route kun je op een aantal plekken terecht voor een hapje en drankje. Of voor heerlijke streekproducten als mosterd, verse aardbeien of een bosje tulpen. Je kunt hier ook meteen een plaspauze inlassen, want er zijn ook toiletten.

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Markering Tulpenfestival

De route is overal goed aangegeven door middel van bordjes van het Tulpenfestival. Als je de app downloadt kun je zelf ook goed volgen waar je bent.

tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Ook Nederland ontdekken?

Wil je het mooie Nederland ook ontdekken? Dan is een wandeling ook een aanrader. Zoals een wandeling in Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe bijvoorbeeld of een wandeling over een klompenpad. Klompenpaden zijn niet geschikt voor buggy’s of wandelwagens. Honden zijn niet toegestaan, want je loopt dwars door vogelbroedgebieden en stiltegebieden. Trek goede schoenen aan en houd rekening met je omgeving. Uiteraard neem je een afvalzakje mee en neem je je eigen troep mee naar huis.

Tulpenroute tulpenfestival

Meer lezen?

Tulpenfestival tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland 


4 comments on “Bollenroute: Tulpenfestival in de Noordoostpolder, Flevoland

  1. met de keukenhof “om de hoek” kom ik zelden in andere bollenvelden, en die zijn toch de moeite waard, zie ik

    • Ja, grappig he? Ik kende dit ook helemaal niet, maar er zijn bijv. ook uitgestippelde routes in de bollenvelden in Drenthe en in Groningen. Ik had ook geen idee ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *