Bollenroute: Tulpenfestival 2024 in de Noordoostpolder, Flevoland

Nederland, Europa

      Bollenroute Tulpenfestival in de Noordoostpolder, tulpenroute Flevoland
Dieprood, stralend oranje, zonnig geel, wit en vele tinten roze. Als je de bollenroute van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder in Flevoland rijdt, zie je tulpen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen. In het uitgestrekte polderlandschap wisselen bollenvelden, groene akkers en boomgaarden elkaar af. En het leuke is: de bollenroute Tulpenfestival in de Noordoostpolder kun je zowel met de auto als op de fiets rijden.

Tulpenfestival in de Noordoostpolder, tulpenroute Flevoland

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland kaartje

Tulpenfestival in de Noordoostpolder 2024 in het kort

Aantal kilometers van Staveren autoroute: 108 km
Aantal kilometers tulpenroute op de fiets: 27 km
Startpunt:
overal kun je de tulpenroute door Flevoland starten, wij begonnen in Marknesse
Markering: bordjes Tulpenroute langs de weg
Wanneer? Het Tulpenfestival 2024 vindt plaats van 19 april t/m 5 mei.

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Wanneer is het Tulpenfestival 2024?

Ieder jaar worden er tulpenroutes uitgestippeld in de Noordoostpolder. Tulpenfestival 2024 vindt plaats van 19 april t/m 5 mei. Je kunt dan genieten van kleurrijke tulpenvelden langs de Van Staveren autoroute en de tulpenroute door Flevoland op de fiets.

Check: percentage bloeiende tulpen op het Tulpenfestival

Tulpenfestival Noordoostpolder, tulpenroute Flevoland

Rijden langs kleurige tulpenvelden

Wij reden de kleurrijke tulpenroute van het Tulpenfestival door de Noordoostpolder in Flevoland. Overal langs de route kun je je rondje starten. Wij begonnen onze tocht in Marknesse. Onderweg kom je langs bollenvelden vol dieprode tulpen, zonnige gele exemplaren en fuchsia-roze bloemen. Het loont de moeite om regelmatig uit te stappen. Op sommige plekken kun je een heel stuk langs de bollenvelden lopen (je mag niet ín de velden lopen). Dat levert de gaafste plaatjes op! Bekijk hier alle routes Tulpenfestival.

Maak er een gezellig dagje uit van en gooi je campingstoelen, eten en drinken achterin de auto. Want wat is er nu leuker dan een picknick met uitzicht op de kleurrijke tulpen? Vooral op een zonnige dag heb je het gevoel dat je op vakantie bent!

Lees ook: 7x de mooiste tulpenvelden in Nederland

Tulpenroutes 2024 met de auto of fiets

Wij reden de tulpenroute door Flevoland met de auto: een rondje van 108 km in totaal. Rijd je de route op de fiets, dan is ie een stuk korter: 27 km. Als je de bijbehorende app van het Tulpenfestival downloadt, krijg je onderweg interessante informatie over de geschiedenis van dit gebied. Leuke weetjes over de inpoldering en de vroegere eilanden Urk en Schokland.

Tulpenvliegroute 20 t/m 28 april 2024

Ben je op zoek naar nét dat beetje extra’s? Boek dan een onvergetelijke tulpenvliegroute. Van 20 t/m 28 april 2024 kun je de kleurenpracht van bloeiende tulpen bekijken vanuit een helikopter. Helikopterpiloot Pieter Veendrick neemt je mee de lucht in en vertelt ondertussen over de geschiedenis van de Noordoostpolder en de tulpenteelt. Een tulpenvliegroute in de helikopter boek je al vanaf € 55 p.p.

Tulpenbeleefweekend 27 en 28 april 2024

Daarnaast vindt er op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024 een Tulpenbeleefweekend plaats. Het Tulpenbelevingsveld in Creil wordt dan omgetoverd tot een gezellige tulpenmarkt met kraampjes vol kunst en streekproducten.

Tulpenfestival Noordoostpolder, tulpenroute Flevoland

Piloten en verzetsstrijders in de polder

Veel in de Noordoostpolder herinnert aan de Tweede Wereldoorlog. Straatnamen verwijzen bijvoorbeeld naar vliegtuigen die hier zijn neergestort of zijn een eerbetoon aan de slachtoffers en verzetsstrijders.

Zo dankt de Pilotenweg zijn naam aan de bemanning van geallieerde vliegtuigen en herinnert de Wrakkenweg aan de vele scheepswrakken die zijn gevonden bij de drooglegging. De Hannie Schaftweg is vernoemd naar Hannie Schaft, een bekende verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eigenlijk heette ze Jannetje Johanna, maar de Duitsers noemden haar ‘het meisje met het rode haar’. Ze was pas 22 toen ze bij het Haarlems verzet kwam en 24 toen ze werd gefusilleerd. Het boek ‘Het meisje met het rode haar‘ van Theun de Vries werd later verfilmd. En wist je dat er in Kuinre ooit burchten en kastelen stonden? Dan ontdek je tijdens deze tulpenroute door Flevoland.

Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Hapje en drankje bollenroute Tulpenfestival

Langs de bollenroute Tulpenfestival kun je op een aantal plekken terecht voor een hapje en drankje. Of voor heerlijke streekproducten als mosterd, verse aardbeien of een bosje tulpen. Je kunt hier ook meteen een plaspauze inlassen, want er zijn ook toiletten.

Bollenroute Tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Markering bollenroute Tulpenfestival

De tulpenroute door Flevoland is overal goed aangegeven door middel van bordjes van het Tulpenfestival. Als je de app downloadt kun je zelf ook goed volgen waar je bent tussen de tulpenvelden.

Bollenroute tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Meer tips om Nederland te ontdekken

Wil je het mooie Nederland ook ontdekken? Dan is een wandeling ook een aanrader. Zoals een wandeling in Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe bijvoorbeeld of een wandeling over een klompenpad. Klompenpaden zijn niet geschikt voor buggy’s of wandelwagens. Honden zijn niet toegestaan, want je loopt dwars door vogelbroedgebieden en stiltegebieden. Trek goede schoenen aan en houd rekening met je omgeving. Uiteraard neem je een afvalzakje mee en neem je je eigen troep mee naar huis.

Lees ook: de mooiste tulpenvelden in Nederland
En: wandelen over een plankenpad in Nationaal Park Dwingelderveld
Ook een aanrader: gave klompenpaden in Utrecht en Gelderland

Tulpenroute tulpenfestival

Meer leesinspiratie

Bollenroute Tulpenfestival bewaren

Tulpenfestival tulpenfestival Noordoostpolder Flevoland

Handige reisgidsen Flevoland
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Pixabay en Unsplash.


cshow

 


4 comments on “Bollenroute: Tulpenfestival 2024 in de Noordoostpolder, Flevoland

  1. met de keukenhof “om de hoek” kom ik zelden in andere bollenvelden, en die zijn toch de moeite waard, zie ik

    • Ja, grappig he? Ik kende dit ook helemaal niet, maar er zijn bijv. ook uitgestippelde routes in de bollenvelden in Drenthe en in Groningen. Ik had ook geen idee ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *