Restaurant Els Quatre Gats in Barcelona

Eten, Europa, Spanje, Travel

Els_Quatre_Gats-Barcelona exterieur

Heb je een stedentrip naar Barcelona geboekt? In het historische restaurant Els Quatre Gats in Barcelona treed je in de voetsporen van kunstenaars en artiesten. Schuif er aan voor een kop koffie of Spaanse streekgerechten.

Els_Quatre_Gats_Barcelona

Restaurant Els Quatre Gats – Bron foto

Els Quatre Gats: Catalaanse en Spaanse keuken

Verscholen in een zijstraatje in Barrí Gotic in Barcelona vind je een van de beroemdste restaurants van de stad. Els Quatre Gats of 4Gats werd geïnspireerd op Le Chat Noir in Parijs. Op de menukaart vind je een keur aan Spaanse en Catalaanse gerechten, zoals de traditionele cannelloni 4Gats of Picasso’s cigaló, een Catalaans dessert. Maar je kunt in de taverne ook gewoon een kopje koffie drinken.

Els_Quatre_Gats_Barcelona Spanje

Restaurant Els Quatre Gats – Bron foto

In de voetsporen van Picasso en Gaudí

Restaurant Els Quatre Gats is vrijwel intact gebleven sinds de opening ervan in 1897. Het artistieke restaurant werd opgericht door kunstenaar Pere Romeu. Al snel werd het de favoriete ontmoetingsplek voor kunstenaars uit de modernistische beweging. Zo kwamen Antoni Gaudí en Pablo Picasso hier graag iets eten en drinken. Aan de muur hangen kunstwerken van Picasso, Rusiñol, Casas en Nonell als stille herinneringen aan die tijd. Els 4Gats was bovendien het achtergronddecor voor een scène uit de film Vicky Cristina Barcelona. Tijdens een van de Picasso-rondleidingen of een literaire wandeltour in de voetsporen van het beroemde boek ‘De Schaduw van de Wind’ stop je steevast bij restaurant Els 4Gats.

Doen: wandeltour ‘De Schaduw van de Wind’

Wil je hier ook aanschuiven voor een Catalaanse maaltijd? Je doet er goed aan om een plek te reserveren.

Restaurant Els Quatre Gats | Carrer Montsio 3 bis | Barcelona, Spanje

Restaurant Els Quatre Gats in Barcelona bewaren

Restaurant Els Quatre Gats Barcelona Restaurant Els 4Gats Barcelona Restaurant Els Quatre Gats Barcelona Spanje

Meer tips voor je stedentrip Barcelona

Handige reisgidsen Barcelona
Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.

Bron coverfoto


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *