10 verse producten die lang houdbaar zijn

Eten, Lifestyle

lang houdbare verse producten

10 verse producten die lang houdbaar zijn zoals wortel, uien, aardappelen en gember. Deze verse en gezonde producten kun je relatief lang bewaren in een donkere voorraadkast of in de koelkast.

Deze verse producten zijn lang houdbaar

Behalve een goed gevulde voorraadkast is het ook handig om verse producten in huis te hebben. En gelukkig is het niet zo dat alle verse producten snel bederven. Deze ingrediënten zijn langer houdbaar. Zo zet je altijd snel een gezonde maaltijd op tafel.

Lees ook: groenten die je eindeloos kunt hergebruiken

1. Pompoen

Een lekkere herfstgroente die je tot in den treure kunt bewaren. Deze koning onder de verse, lang houdbare producten is lekker als soep, maar je kunt er ook curry van maken. Pompoen vormt namelijk een hele goede combinatie met kokosmelk.

2. (Zoete) aardappelen

In een donkere, koele ruimte kun je aardappelen relatief lang bewaren. Zelfs als ze al ietsje uitlopen. Ze zijn goedkoop, voedzaam en je kunt aardappelen op veel manieren klaarmaken. Ik gebruik ze vaak in een simpele ovenschotel, maak er frietjes van of verwerk ze in een stamppot. Check wel regelmatig of er geen rot exemplaar tussen zit, want dat kan je hele voorraad bederven. Ook zoete aardappelen zijn lang houdbaar, al zijn die een stuk prijziger.

3. Wortel of winterpeen

Lekker voor in de soep of in een ovenschotel samen met de aardappelen. Ik koop meestal een flinke voorraad wortels of winterpeen en stop ze in de groentelade van mijn koelkast. Worden ze toch wat slapjes? Maak ze dan schoon, snijd ze in plakjes en vries ze in. Wat ook helpt is om de wortel of winterpeen uit de plastic zak te halen. De condens in de zak zorgt er namelijk vaak voor dat ze gaan schimmelen.

Lees ook: 10 producten die niet in je voorraadkast mogen ontbreken

4. Uien

Deze lekkere smaakmakers zijn heel lang houdbaar. Ik doe ze door vrijwel iedere maaltijd. Ze geven mijn pastasaus net dat beetje extra, ik gooi ze door de minestronesoep, maar ook bij je wraps en door salades doen ze het altijd goed. Onmisbaar wat mij betreft!

5. Knoflook

Uien en knoflook gaan bij mij bijna altijd samen. Samen door de soep, door de pasta of door het bonenmengsel voor de wraps. Ze gaan lekker lang mee en ik bewaar ze samen met de uien in een kleurrijk Marokkaans schaaltje dat ik tijdens mijn rondreis door Marokko heb gekocht.

verse producten die je lang kunt bewaren

6. Kool

Deze mogen niet op het lijstje verse en lang houdbare producten ontbreken: kool. En dan bedoel ik allerlei koolsoorten. Spitskool, rode kool, witte kool, you name it. Wel moet het een hele kool zijn. Want voorgesneden kool wordt wel sneller bruin.

7. Bleekselderij

Ook bleekselderij doet het lang goed in de groentelade van je koelkast. Bij mij verdwijnen regelmatig wat stengels door de pastasaus of in de minestronesoep. En als ze slapjes worden, kun je de stengels snijden en in de diepvries doen. Je kunt de stengels bleekselderij ook even een ‘opkikker’ geven door ze in ijswater te leggen.

Lees ook: producten die ik standaard in de vrieskist heb

8. Gember

Je moet er van houden, maar gember kun je heel lang bewaren. Ik heb altijd verse gember in de koelkast. Als het toch wat dreigt te verpieteren aan de zijkanten, snijd je dat deel gewoon weg. Gember is lekker in de thee (gemberthee is goed tegen verkoudheid!) en ik doe vaak een duimpje ervan door mijn wraps met tonijn.

9. IJsbergsla

Je zou het misschien niet zeggen, maar ijsbergsla is redelijk lang houdbaar. Tenminste, als je een hele krop sla koopt. Net als voor kool geldt: voorgesneden sla wordt snel bruin. Ik koop vaak een hele krop en snijd gedurende de week het stuk af dat ik nodig heb voor de maaltijd. De rest leg ik terug in de koelkast. Bruine randjes snijd je heel eenvoudig weg. Zo gaat kun je een paar dagen achter elkaar een verse salade op tafel zetten!

Lees ook: low budget boodschappen voor 50 euro per week

10. Courgette

Toegegeven, deze verwacht je misschien niet in dit rijtje. Courgette is dan ook niet het langst houdbare product, maar toch kun je het relatief lang bewaren. Ik gebruik ze voor de pastasauzen, in ovenschotels en courgette is ook fantastisch in een hartige taart met bijvoorbeeld zalm. Er ligt dus standaard een in de koelkast. Je moet ze wel droog in de koelkast leggen. Condensvorming zorgt ook hier vaak voor schimmel.

10 verse producten die lang houdbaar zijn. Pin it!

10 verse producten die lang houdbaar zijn

Meer lezen (of eten)?


Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan afbeeldingen van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *