10x de mooiste campings in Toscane in Italië voor 2024

Italië, Europa, Travel

de mooiste campings in Toscane - Camping Barco Reale zwembad

Ontdek de mooiste campings in Toscane voor 2024. Want wat is er nu fijner dan in de zomer kamperen in een van de prachtige streken van Italië: Toscane?!  Het glooiende Toscaanse landschap barst van de pittoreske dorpjes en leent zich perfect voor een kampeervakantie. Geen wonder dat je in Toscane veel campings vindt. Dit zijn mijn favorieten: 10 mooie campings in Toscane voor 2024.

de mooiste campings in Toscane - Camping Park Albatros Village strand

De mooiste campings in Toscane voor 2024: binnenland of aan de kust

Zoek je een camping in Toscane? Midden tussen de wijngaarden en cipressen of juist langs de kust liggen de mooiste campings van Toscane. Hier kampeer je niet alleen in een prachtige omgeving, vanaf de camping kun je ook de mooiste dorpjes en steden van Toscane ontdekken. Geniet van het verrukkelijke eten inclusief wijnen uit de streek en pittoreske dorpjes als San Gimignano en Montepulciano of maak een dagtrip naar steden als Lucca, Pisa of Florence. In Toscane vind je genoeg campings waar je je eigen tent, camper of caravan neer kunt zetten of waar je een accommodatie kunt huren. Zoals een stacaravan of compleet ingerichte tent. Vakantie vieren doe je op een van deze prachtige campings in Toscane.

Lees ook: prachtige dorpjes in Toscane
Plus: favoriete campings aan het Gardameer
En: kleine campings op max 5 uur rijden van Nederland

Mooiste campings in Toscane: van kleinschalig tot groot

Ik heb een selectie gemaakt van verschillende campings in Toscane. Van knusse familiecampings en grote jongerencampings tot kleinschalige terrassencampings voor de rustzoekers. Door de jaren heen heb ik samen met de kinderen op diverse campings in Toscane gekampeerd, zoals die in San Gimignano en Bucine die ik noem bijvoorbeeld. Een greep uit prachtige campings in Toscane, ingedeeld van klein naar groot.

Mooiste campings Toscane: - Camping Il Boschetto di Piemma in San Gimignano stacaravans
Mooiste campings Toscane - Camping Il Boschetto di Piemma San Gimignano zwembad

1. Camping Il Boschetto di Piemma *** – San Gimignano

Aantal plaatsen: 149
Faciliteiten: zwembad, voetbalveld, tennisbanen, restaurant, bar

Camping Il Boschetta di Piemma is een van de mooiste campings van Toscane. Deze kleinschalige terrassencamping ligt heerlijk beschut tussen de bomen. Ook is de camping een goede uitvalsbasis om de schilderachtige dorpjes in de omgeving te verkennen. Vanaf je kampeerplek kijk je uit over de torens van San Gimignano. Je wandelt er vanaf de camping zo naar toe (ongeveer 2 km). Pal naast de camping ligt het gemeentelijke zwembad waarin je als gast van de camping een duik kunt nemen. Voor lekkere pasta of pizza kun je terecht in het restaurant. Dit is de perfecte camping voor rustzoekers, cultuurliefhebbers en gezinnen met (kleine) kinderen.

Bekijk Camping Il Boschetto di Piemma

Mooiste campings Toscane - Camping La Chiocciola Capannole Toscane

2. Camping La Chiocciola *** – Bucine

Aantal plaatsen: 180
Faciliteiten: zwembad met kinderbad, sportmogelijkheden, pizzeria, snackbar, campingwinkel en animatie

We belandden ooit op deze mooie camping in Toscane omdat ik een aflevering van ‘Ik vertrek’ zag waarin een Nederlandse familie deze camping in Italië overnam. Inmiddels is de camping in handen van een nieuwe eigenaar, maar het blijft een geweldige plek. La Chioccola betekent ‘de slak’: een verwijzing naar het trage leven op het Toscaanse platteland. De camping ligt dan ook in een prachtige omgeving op ongeveer 100 meter van de Ambra rivier waar je echt tot rust komt. Rond de camping vind je glooiende heuvels met wijngaarden en cipressen.

Vanaf deze charmante gezinscamping in Bucine rijd je ook zo naar de typisch Toscaanse plaatsen Arezzo en Siena. De camping heeft drie grote zwembaden met kinderbaden, er zijn staanplaatsen, maar je kunt er ook een stacaravan of tent huren. Een kindvriendelijke camping die ideaal is voor gezinnen!

Bekijk Camping La Chiocciola

Mooiste campings Toscane - Camping Le Pianacce stacaravan

Mooiste campings in Toscane: Camping Le Pianacce in Castagneto Carducci
Mooiste campings Toscane - Camping Le Pianacce zwembad

3. Camping Le Pianacce *** – Castagneto Carducci

Aantal plaatsen: 210
Faciliteiten: zwembad met kinderbad, animatie, tennisbaan, volleybalveld, voetbalveld, restaurant

Terrassencamping Le Pianacce is een van de mooiste campings in Toscane. Het ligt boven op een heuvel waardoor je vanaf je kampeerplek een fantastisch uitzicht hebt op de groene Toscaanse heuvels en de zee. De kleinschalige camping ligt in Castagneto Carducci, in de buurt van Livorno. Vanaf de camping kun je niet alleen middeleeuwse stadjes ontdekken, je kunt ook proeven van regionale lekkernijen of de Etruskische wijnroute volgen. In ongeveer 40 minuten rijd je ook naar het archeologische park van Baratti en Populonia. Op de camping is een zwembad met kinderbad en een restaurant. En je kunt hier kiezen: zelf je tent opzetten of een stacaravan of glampingtent huren.

Bekijk Camping Le Pianacce

Mooiste campings Toscane - Camping Le Capanne terras
Mooiste campings Toscane - Camping Le Capanne zwembad

4.Camping Le Capanne *** – Marina di Bibbona

Aantal plaatsen: 218
Faciliteiten: zwembad, restaurant, supermarkt, sportmogelijkheden als windsufen, ijssalon, shows, live muziek

Op deze levendige camping 3 km van de Ligurische Zee vermaken ook tieners en jongeren zich goed. Je kampeert hier tussen de olijfbomen, pijnbomen en eucalyptusbomen. Vanaf Camping Le Capanne kun je de Toscaanse heuvels en plaatsen als Pisa, Volterra, Siena en San Gimignano verkennen. Ook een uitstapje naar het eiland Elba is een optie. Op de camping zelf hoef je je ook zeker niet te vervelen. Er is namelijk een waterpark met verschillende zwembaden, watervallen en glijbanen midden tussen de palmbomen. En wat dacht je van windsurfen op zee? Er wordt hier van alles georganiseerd: van activiteiten voor de allerkleinsten en karaoke-avonden tot sportlessen voor het hele gezin.

Bekijk Camping Le Capanne

Mooiste campings Toscane - Camping Valle Gaia kampeerplaatsen
Mooiste campings Toscane - Camping Valle Gaia tenten

5. Camping Valle Gaia **** – Casale Marittimo

Aantal plaatsen: 230
Faciliteiten: zwembaden, tennisveld, beachvolleybalveld, voetbalveld, speeltuin, restaurant, animatie

Op Camping Valle Gaia vind je het beste van twee werelden: een combinatie van het Toscaanse landschap en de zee. Op slechts 7 kilometer van deze rustige terrassencamping op het platteland wacht namelijk de kust, terwijl je zelf kampeert tussen olijf- en eucalyptusbomen. Voor bars, winkels en restaurants kun je terecht in de bruisende badplaats Cecina, 10 kilometer verderop. Maar ook in het plaatsje Casale Marittimo vind je wat restaurants en winkels. De camping zelf telt twee zwembaden: een zwemcomplex voor gezinnen met kinderen en een met spectaculaire waterglijbanen. Na een spetterende dag kun je genieten in het restaurant met Toscaanse gerechten of een pizza bestellen. Behalve kampeerplekken kun je op Camping Valle Gaie ook accommodaties huren.

Bekijk Camping Valle Gaia

Mooiste campings Toscane - Camping Orlando in Chianti restaurant

6. Camping Orlando in Chianti *** – Parco Naturale di Cavrigilia

Aantal plaatsen: 250
Faciliteiten: zwembad, animatie, pizzeria, restaurant

Camping Orlando in Chianti is een middelgrote familiecamping in het hart van Toscane, midden in de beroemde Chianti wijnstreek. Je kampeert hier midden in het bos, met voldoende schaduw en privacy. Vanaf deze gezellige gezinscamping kun je de omgeving goed verkennen. Maak een mooie rit door het Toscaanse achterland via de Chianti wijnroute bijvoorbeeld, proef er van de beroemde wijnen of bezoek historische steden als Florence of Arrezo. Op de camping zelf vind je een zwembad met kinderbad en het animatieteam verzint telkens nieuwe activiteiten. Of je nu houdt van ouderwets kamperen of gaat voor een stacaravan of glamping, op Camping Orlando in Chianti zit je helemaal goed!

Bekijk Camping Orlando in Chianti

Mooiste campings Toscane -Camping Barco Reale zwembad
Mooiste campings Toscane - Camping Barco Reale terras
Mooiste campings Toscane - Camping Barco Reale zwembad zonsondergang

7. Camping Barco Reale **** – Lamporecchio

Aantal plaatsen: 499
Faciliteiten: zwembad, minimarkt, restaurant, voetbalveld, tafeltennis, animatie, live muziek

Het uitzicht vanaf Camping Barco Reale is adembenemend en het hoort dan ook in dit rijtje mooiste campings in Toscane. Omdat het op een heuveltop ligt, heb je vanaf je kampeerplek een panoramisch uitzicht over het Toscaanse landschap. De milieubewuste camping is een goede uitvalsbasis voor culturele uitstapjes. Zo ligt het tussen prachtige steden als Florence met zijn musea, Pisa met zijn prachtige toren, Siena en Pistoia. Dit is een echte familiecamping waar het internationale animatieteam activiteiten organiseert voor jong en oud, van voetbaltoernooien tot schilder- en kooklessen. Er zijn 2 zwembaden aanwezig met een apart kinderbad en glijbaan. Daarnaast kun je in het restaurant proeven van Toscaanse gerechten gemaakt van lokale ingrediënten.

Bekijk Camping Barco Reale

Mooiste campings Toscane - Camping Etruria huuraccommodaties

Direct aan de Ligurische Zee ligt Camping Etruria, een van de mooiste campings in Toscane

Mooiste campings Toscane - Camping Etruria strand

8. Camping Etruria *** – Marina di Castagneto Carducci

Aantal plaatsen: 600
Faciliteiten: zwembad, restaurants, animatie, sportmogelijkheden

Op Camping Etruria geniet je van het Italiaanse strandleven én het Toscaanse binnenland. Vanaf je kampeerplek wandel je zo naar het strand en het blauwe water van de Ligurische Zee. Deze camping ligt in de schaduw van een pijnbomenbos en is perfect voor gezinnen, jongeren en tieners. Langs de Etruskische kust kun je goed wandelen en mountainbiken. Vlakbij de camping ligt havenstadje Marina di Castagneto en pretpark Cavallino Matto.

Bezoek vanaf de camping dorpjes als Casale, Castagneto Carduci en Suvereto, maak een dagtrip naar Siena, Pisa of Florence of stap in Piombino op de boot naar Elba. Op de camping zelf is ook genoeg te beleven. Neem een duik in het zwembad met glijbanen, speel een potje beachvolleybal of tafeltennis. Er zijn meerdere restaurants waar je kunt proeven van verse vis en Italiaanse pizza. Camping Etruria heeft niet alleen kampeerplaatsen, je kunt er ook een stacaravan of tent huren.

Bekijk Camping Etruria

Mooiste campings Toscane - Camping Pappasole overview

9. Camping Pappasole **** – Riotorto

Aantal plaatsen: 665
Faciliteiten: zwemparadijs, strand met ligbedden, pizzeria, kampwinkel, speeltuin, animatie

Aan de Tyrrheense kust tussen Piombino en Follinica ligt Camping Pappasole. Vanaf deze heerlijke strandcamping wandel je in 4 minuten naar zee. Een ideale camping dus voor jongeren en tieners. Tijdens je vakantie kun je ook dagtrips maken naar Siena of de boot nemen naar het eiland Elba, daar waar Napoleon Bonaparte ooit in ballingschap zat. Ook een bezoek waard is het middeleeuwse stadje Massa Marittima. Op de camping is een zwemparadijs met vier zwembaden en er zijn diverse sportmogelijkheden. Kortom: een super fijne camping voor jong en oud!

Bekijk Camping Pappasole

Mooiste campings Toscane - Camping Park Albatros Village huuraccommodaties

Een van de mooiste campings in Toscane is Camping Albatros vlak bij het strand

Mooiste campings Toscane - Camping Park Albatros Village strand

10. Camping Park Albatros Village **** – San Vincenzo

Aantal plaatsen: 1799
Faciliteiten: 6 zwembaden, animatie, sportfaciliteiten, 2 restaurants, klimpark

Kamperen in luxe, dat doe je op Camping Park Albatros Village. Met 1799 plaatsen is deze camping een heus dorp, al zorgen de hoge dennenbomen voor sfeervolle kampeerplaatsen en de nodige schaduw. Vanaf deze 4-sterrencamping sta je zó met je voeten op het strand (800 meter). Bovendien ben je in 2 uur in Florence en Pisa.

Camping Park Albatros Village heeft ook een spetterend zwemparadijs. Je kunt kiezen uit maar liefst 6 zwembaden, waarvan twee ondiepe baden die geschikt zijn voor kleine kinderen. Daarnaast kun je je uitleven op de glijbanen. Houd je van klimmen en klauteren dan zit je op deze camping ook goed: het heeft een klimpark mét zipline. Verveling is hier uitgesloten, dit is dan ook een ideale camping voor tieners en jongeren.

Bekijk Camping  Park Albatros Village

Chianti Radda in Chianti Toscane

Vanaf de mooiste campings in Toscane kun je de Chianti streek verkennen

Roadtrippen over de Chianti wijnroute

Deze mooiste campings in Toscane zijn ook een goede uitvalsbasis voor een roadtrip over de beroemde Chianti wijnroute. De SR 222 is een van de charmantste autoroutes van Italië en neemt je mee over glooiende heuvels, langs cipressen en de wijngaarden waar de druiven voor de Chianti Classico DOCG groeien. Deze wijnroute gaat vanaf Florence via het hart van de Chianti Classico wijnstreek naar Siena. Onderweg kom je langs pittoreske dorpjes als Greve in Chianti, Panzano, Radda in Chianti, Gaiole, Castellina in Chianti en Castelnuovo Berardenga waar je zelf van de Chianti wijnen kunt proeven.

Een voorproefje: van de Chianti wijnen
Lees ook: de mooiste dorpjes en steden in Toscane

Bekijk alle campings in Toscane

In Toscane vind je zoveel charmante campings dat ik ze hier niet allemaal kan noemen. Dus zit er hierboven niets van jouw gading tussen? Zoek dan op onderstaande websites en bedenk wat voor camping jij zoekt. Wil je een spetterende camping voor jongeren, zoek je een knusse familiecamping of een kleinschalige camping voor rustzoekers? Bij bijvoorbeeld Vacanceselect vind je campings voor iedereen. Je kunt er filteren op campings met staanplaatsen of een huuraccommodatie. Hetzelfde geldt voor de campings op de website van Roan.

Bekijk alle campings in Toscane van Vacanceselect

Bekijk huuraccommodaties op campings bij Roan

Alle campings in Toscane bij ACSI Eurocampings

ANWB campings in Toscane

Excursies en dagtrips in Toscane

Via GetyourGuide boek je eenvoudig een dagtrip of excursie in Toscane, Italië.

 

Mooiste campings in Toscane bewaren

Mooiste campings Toscane Italië  Mooiste campings Toscane Italië Mooiste campings Toscane Italië

Meer inspiratie voor je vakantie in Italië

Handig voor je vakantie in Toscane





Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


18 comments on “10x de mooiste campings in Toscane in Italië voor 2024

  1. Wat een prachtige campings allemaal! Mijn voorkeur zou uitgaan naar een camping aan of dichtbij het strand. Mijn partner en ik gaan liever naar de zee dan naar een zwembad.

  2. Wat een prachtige en veelzijdige campings zijn dit. Ik ben zelf nooit naar een camping in het buitenland gegaan, alleen binnen Nederland. Ben wel in Toscana geweest, maar dan in hotels

  3. I love Toscane! Het is er prachtig, bedankt voor het delen van de campings. Ik ga graag snel weer naar Toscane en zal deze campings dan onthouden. Camping Valle Gaia trekt me erg aan, omdat het ook dichtbij de kust ligt.

  4. Oh, heerlijk. Ik heb helemaal zin om op vakantie te gaan. Mijn voorkeur zou liggen bij een Italiaanse camping aan de kust. Zeker met de vorige hete zomer in het achterhoofd.

  5. Toscane staat zeker nog op mijn lijstje, dus ik sla je artikel wel even op want wie weet maken we daar in de toekomst nog eens gebruik van!

  6. Wat een heerlijk overzicht! Ik krijg direct zin om naar Toscane te gaan. Ga je blog artikel direct opslaan. Bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *