7x Favoriete campings aan het Gardameer in Italië voor 2024

Italië, Europa, Travel

Favoriete campings aan het Gardameer: Camping Garda zwembad

Wil je graag kamperen aan het Gardameer in het noorden van Italië? Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming en het leent zich perfect voor een kampeervakantie. Dit zijn mijn 7 favoriete campings aan het Gardameer in Italië voor 2024!

Favoriete campings aan het Gardameer: Camping weekend terras, ItaliëCampings aan het Gardameer: Camping Weekend

Favoriete campings aan het Gardameer voor 2024

Het Gardameer in het noorden van Italië is een populaire vakantie- en kampeerbestemming. Rond het blauwe meer vind je dan ook tal van leuke campings. Een camping aan het Gardameer is ideaal als je wilt genieten van de rust aan het water of als uitvalsbasis om het noorden van Italië te verkennen.

Niet alleen kampeer je bij het Lago di Garda in een prachtige omgeving, je kunt hier ook zo vanuit je tent of caravan het water in springen. Geniet van de natuur en pittoreske dorpjes rond het Gardameer zoals Desenzano, Sirmione, Salò en Bardolino of maak een dagtrip naar Venetië of Verona. Dat kan als je gaat kamperen op een van deze mooie campings aan het Gardameer. 7 tips voor mijn favoriete campings in 2024!

Lees ook: dit zijn de mooiste meren in Italië
Plus: mooiste campings in Toscane
En: kleine campings op max 5 uur rijden van Nederland

Campings aan het Gardameer: Camping Rolli

Campings aan het Gardameer: van kleinschalige tot grote campings

Ik heb een selectie gemaakt van kleinschalige campings aan het meer tot grote campings met uitgebreid entertainment. Stuk voor stuk super leuke campings die geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen, tips voor jongerencampings of juist kleinere campings voor de rustzoekers. Dit zijn mijn 7 favoriete campings aan het Gardameer, van klein naar groot.

Favoriete campings Gardameer: Camping Rolli zwembad

1. Camping Rolli ** – Manerba del Garda

Aantal plaatsen:233
Faciliteiten: zwembad, kinderbad, jeu de boules, voetbalveld, volleybalveld, speeltuin

Een van mijn favoriete campings aan het Gardameer met zwembad is Camping Rolli. Dit is echt een camping voor rustzoekers en het is dan ook een van de kleinste en eenvoudigste campings in dit rijtje. Op deze kleine familiecamping heerst een gemoedelijke sfeer en word je wakker tussen de groene bomen. Tegelijkertijd heeft camping Rolli alles wat je nodig hebt voor een fijne vakantie met kleine kinderen. Er is een buitenzwembad met een apart kinderbad en je wandelt zo naar het kleine strandje aan het Gardameer (500 meter). Hier kun je ook een boot huren of windsurfen. Kortom: de perfecte camping als je niet van massale campings en schreeuwerig entertainment houdt, maar juist iets kleinschaligs zoekt.

Bekijk Camping Rolli

Favoriete campings Gardameer: Camping Weekend terras
Favoriete campings Gardameer: Camping Weekend zwembad

2. Camping Weekend **** – San Felice del Benaco

Aantal plaatsen: 220
Faciliteiten: zwembad, waterpark, allerlei sporten en animatie voor jong en oud (denk aan thema-avonden, aquarobics, shows en live muziek)

Vanaf deze prachtige terrassencamping heb je een fantastisch uitzicht op de baai van Salò en het Gardameer. Hoewel het een luxe camping is, is het toch relatief klein. Dit is dan ook een van mijn favoriete campings aan het Gardameer en het heeft een zwembad.

Je kunt je eigen tent opzetten of een stacaravan of glampingtent huren. Je kampeert hier tussen de bomen en voor een verkoelende duik kun je terecht in het zwembad, een van de bubbelbaden of roetsjen van de glijbaan. Daarnaast is er een avonturenpark op de camping. Kinderen en jongeren hoeven zich hier niet te vervelen, want er wordt van alles georganiseerd door het animatieteam. Voor de lekkere trek kun je terecht in het gezellige restaurant of de pizzeria. Vanaf de camping loop je ook in 20 minuten naar de mooie stad Salò.

Bekijk Camping Weekend

Favoriete campings Gardameer: Camping Garda zwembadCamping Garda is een van mijn favoriete campings aan het Gardameer
Favoriete campings Gardameer: Camping Garda terras

Camping Garda minimarkt, Gardameer

3. Camping Garda *** – Limone sul Garda

Aantal plaatsen: 262
Faciliteiten: zwembad met kinderbad, restaurant, minimarkt

Camping Garda is een van de weinige rustige, schaduwrijke campings aan het Gardameer met zwembad. Vanaf de kleinschalige camping wandel je zo naar het centrum van Limone sul Garda of naar het privéstrand aan het Gardameer. Dit is de ideale camping voor wie houdt van rust, maar ook wil genieten van het Gardameer en de Italiaanse sfeer. Camping Garda wordt omringd door olijfgaarden en citroenbomen. Op de camping is een zwembad, een restaurant waar je je tanden kunt zetten in visspecialiteiten en pizza en er is een minimarkt aanwezig.

Bekijk Camping Garda

Camping Eden Gardameer, Italië

Favoriete campings aan het Gardameer: Camping Eden

Camping Eden Gardameer terrassencamping

4. Camping Eden **** – San Felice del Benaco

Aantal plaatsen: 300
Faciliteiten: zwembad met waterglijbanen, restaurant, golfbaan, grote speeltuin, minimarkt

Aan de oever van het Gardameer in San Felice del Benaco ligt Camping Eden. Deze camping heeft zowel plaatsen op vlak terrein als een terrasvormig gedeelte waardoor je vanaf de camping een geweldig uitzicht hebt over het Gardameer. De kleinschalige familiecamping heeft een heerlijk zwembad met drie waterglijbanen en een apart kindergedeelte. Daarnaast is er een privéstrand. In de zomermaanden organiseert het animatieteam leuke activiteiten voor jong en oud. Vlak bij de camping kun je ook een boot of kajak huren of duiklessen volgen.

Bekijk Camping Eden

Camping Europa Silvella Gardameer, Italië

Wij huurden eens een tent op Europa Silvella aan het Gardameer

5. Camping Europa Silvella ***** – San Felice del Benaco

Aantal plaatsen: 370
Faciliteiten: zwembaden, waterglijbanen, thema-avonden en sportfaciliteiten

Camping Europa Silvella is een relatief kleine camping met een vijfsterrenreputatie. Dat vind je terug in de luxe zwembaden en de hoeveelheid sportieve activiteiten die je hier kunt doen. Het animatieteam verzorgt in het hoogseizoen speurtochten, themafeesten en karaoke. In de schaduw van olijfbomen en magnolia’s kijk je vanaf je standplaats uit over het Gardameer. Een fijn plekje direct aan het water en een van mijn favoriete campings aan het Gardameer.

Bekijk Camping Europa Silvella

Camping Cisano San Vito Gardameer
Camping Cisano San Vito zwembad Gardameer

6. Camping Cisano & San Vito **** – Cisano di Bardolino

Aantal plaatsen: 1.000
Faciliteiten: zwembaden, waterglijbanen, sportieve activiteiten, kinderanimatie, shows

Een fijne camping voor jongeren aan het Gardameer is Camping Cisano & San Vito. De immense camping heeft een groot zwembadcomplex met waterglijbanen en een waterspeelpark. Verder kun je hier een potje volleyballen, voetballen, tafeltennissen of zelfs boogschieten. Op het Gardameer kun je een kano of waterfiets huren. Vanaf camping Cisano & San Vito wandel je zo naar Bardolino met gezellige terrasjes en winkeltjes. Ook op de camping zelf kun je een hapje eten. Je kunt kiezen uit een lokale gerechten in het restaurant of Italiaanse pizza in de pizzeria. Wil je vakantie vieren op deze camping dan kun je er een stacaravan huren die is voorzien van airco.

Bekijk Camping Cisano & San Vito

Camping Bella Italia Gardameer

Een van de mooiste campings aan het Gardameer is Camping Bella Italia

Camping Bella Italia Gardameer

7. Camping Bella Italia ***** – Peschiera del Garda

Aantal plaatsen: 1746
Faciliteiten: zwembad, waterglijbaan, trampoline, speeltuin, beach volleybalveld, animatie

Bella Italia is een van de favoriete campings aan het Gardameer onder tieners en jongeren. Met 1746 plaatsen is het een enorme en levendige familiecamping en ideaal voor tieners. Je hebt er namelijk de keuze uit vier restaurants, vijf(!) zwembaden met glijbanen, een apart sportbad om baantjes te trekken en een uitgebreid animatieprogramma. Daarnaast is er een beachvolleybalveld, kun je er een potje tafeltennissen of basketballen. In de omgeving kun je ook paddleboarden, op de bananeboot, waterskiën of kajakken. Op de camping kun je niet alleen je eigen tent opzetten, je kunt er ook een bungalow of stacaravan huren.

Bekijk Camping Bella Italia

Zoek campings aan het Gardameer

Rond het Gardameer zijn zó veel campings dat ik ze hier onmogelijk allemaal kan noemen. Ben je dus op zoek naar een camping aan het Gardameer, bedenk dan wat je zoekt en filter daarop. Wil je een kleinschalige camping, zoek je een familiecamping voor kleine kinderen of juist een camping die geschikt is voor jongeren? Op de website van Vacanceselect vind je een camping voor iedereen en kun je zoeken op campings met staanplaatsen of verschillende huuraccommodaties. Hetzelfde geldt voor de campings op de website van Roan.nl.

Bekijk campings rond het Gardameer bij Roan

Zoek staanplaatsen aan het Gardameer bij ACSI

Alle campings bij het Gardameer via Vacanceselect

Excursies en dagtrips rond het Gardameer

Via GetyourGuide boek je eenvoudig een dagtrip of excursie rond het Gardameer in Italië.

Mooiste campings aan het Gardameer bewaren

Favoriete campings Gardameer Italië Favoriete campings Gardameer Italië Favoriete campings Gardameer Italië

Meer inspiratie voor je vakantie in Italië

Handig voor je vakantie aan het Gardameer







Dit artikel bevat affiliate links. Als jij via een dergelijke link een reservering maakt of iets aanschaft, krijg ik een klein percentage om mezelf en de website te onderhouden. Dit kost jou niets extra’s. Naast mijn eigen foto’s gebruik ik zo nu en dan rechtenvrije foto’s van beeldbanken als Unsplash en Pixabay.


4 comments on “7x Favoriete campings aan het Gardameer in Italië voor 2024

  1. Wat een handig overzicht heb je gemaakt! En oefffff, wat een mooie plekken zeg! Het lijkt me wel echt heerlijk om iets meer back to basic te gaan met een camper en op een van campings te gaan staan. Een tent vind ik wel next level, dat trek ik denk ik niet. Camping Weekend spreekt me het meeste aan. Die omgeving, prachtig!

  2. Wat een handig overzicht van campings aan het Gardameer. Als kind zijnde vond ik het erg leuk, later ben ik er nooit meer geweest.

  3. Nog nooit in Italië geweest maar staat wel op ons lijstje! Super mooi overzicht en staan hele mooie campings tussen zo te zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *